Widok

Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie tak samo przeraza mnie fanatyzm katolików jak i muzułmanów...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proszę nie oceniać wszyskich wierzących przez pryzmat pana ojca. No i te spostrzeżenia, generalnie nietrafione.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja spędzam te dni na odpoczynku w domu z rodziną.

Do kościoła nie chodzimy, mamy dobrą kolację i super czas. Do pracy nie pójdę, bo jest to ustawowo dzień wolny dla wszystkich Poszedłbym, gdyby to był zwykły dzień roboczy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aha, czyli Francja jest zła, bo ma problemy z religijnymi fanatykami.

To raczej nie o Francji świadczy, ale właśnie o religii.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pretensje proszę kierować do rodziców/opiekunów prawnych a nie do kościoła.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

są dwa kościoły

kościół przedsoborowy Tradycja Kościoła Katolickiego
i kościół posoborowy to co powszechnie nazywa się kościołem katolickim
a rządzą tam żydzi i masoni
wybierz rozsądnie
"wyjdź mój ludu z Babilonu" Apokalipsa
teraz po "rekonstrukcji" mszału już w kk nie będzie przeistoczenia
więc zaczyna się na 100 % Babilonem

więc kto jest Katolikiem i chce nim zostać niech szuka prawdziwego Kościoła Chrystusowego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przestań bredzić człowieku. Dla osoby, która chce wystąpić nie niesie żadnych dla niego poważnych konsekwencji, a komplikacja procedury jest po to, aby ludzi zniechęcić do tego. Pomijam już fakt, że nieuznawanie wniosków złożonych drogą pocztową jest sprzeczne z kodeksem postępowania administracyjnego, bo w każdej innej dziedzinie życia złożenie wniosku drogą korespondencyjną jest jak najbardziej honorowane.
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 14

jedź do Czech i zobacz jak to wygląda w praktyce. To naród znacznie, znacznie szczęśliwszy niż Polacy

.. bo ateistyczny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, od Adama i Ewy, którzy stworzyli kazirodctwo
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poczytaj trochę, ostatni przykład to Muniek Staszczyk. Mówił w wywiadach o tym wyraźnie.

Cudem wyszedł z wylewu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ksieża są przeciwnikami aborcji bo wiernych ubywa ,a nie dla życia , pewien pan z Watykanu

co został świętym zawsze był za ochroną życia a przez niego w Afryce na hifa zmarły miliony ludzi , był w Afryce 11 razy i przeprał ich prymitywne mózgi ,ze prezerwatywa to zło ,diabeł, to jest hipokryzja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba nie zrozumiałeś mojego zdania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czemu taki artykuł ?

Widzę że redakcja ma poglądy lewicowe .
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 15

Słupki

Bo każdej partii wydaje się, że jeśli będzie żyła w zgodzie z KK to będzie miała lepsze notowania
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahaha. Ok nie bylo małpy - był Adaś i Efcia... Ok... Mieli dzieci zapewne... Ok.. I dalej... Co dalej?! Oni te dzieci puk puk czy też dzieci między sobą puk puk?! Hahah farsa na każdym kroku
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry