Widok

Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po pierwsze, typowy kato-hejter. Po drugie, wiara, która była decyzją polityczną. Po trzecie, wiara, która wcześniej wyrżnęła wielu z naszych przodków. Po czwarte, zapraszam do słownika w celu podciągnięcia się z interpunkcji i ortografii.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Co powiesz o muzułmanach i ich podejściu do kobiet ?

Napisz i umyj szyję od razu
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ja jestem tolerancyjnym katolikiem który nikomu niczego nie chce narzucać, obrażać ani nawet obnosić się z wiarą. Liczy się dla mnie kto jakim jest człowiekiem a nie co wyznaje. Zaręczam ci że jest takich dużo więcej tylko to nie są ludzie którzy protestują, kłócą się na forach czy modlą z różańcem przed kościołem więc nie interesują mediów i nie zależy im na tym. Dziś wszystkie media interesują tylko ekstremiści bo dobrze w tv wyglądają a i kliknięć w linki jakby więcej. Szczerze pozdrawiam wszystkich nie katolików (w tym moich znajomych). Niech każdy żyje jak chce.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Będzie też artykuł o powrocie do Kościoła?

>Na koniec warto zaznaczyć, że apostazja nie jest drogą bez powrotu.<
Można prosić o więcej informacji? Najlepiej tekst podobnego formatu.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 7

dlaczego "Kościoła"

Kościół wielką literą - to ludzie, kościół małą literą - to instytucja. Tytuł powinien więc brzmieć "Jak "wypisać się" z kościoła katolickiego?"
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nigdy sie nie zapisywalem, to i wypisywac sie nie bede

z listy szamanow, zboczencow, oszustow i wydrwigroszy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

Dobrze za pare lat będziecie się kłaniać muslimom

Tam za pomazanie świątyni odcina się głowy
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 19

Dokładnie, ba, nawet prochów oficjalnie nie możesz po prostu zabrać i rozsypać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy mi się wydaje, czy ten portal coraz bardziej zmierza w lewą strone??? Po co i na co taki artykuł?
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 25

Skoro biskupi już nie wierzą w Boga

to co dopiero zwykli księża i wierni.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 9

Co to za bzdury znowu, jaki haracz od państwa za wiernych?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

patrzcie jaki zazdrosny ;)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowny troglodyto, dlaczego uważasz, że jak ktoś nie wierzy, to jest od razu "lewakiem"?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak mozna sie zapisac do kosciola? Bo nigdy tego nie robilem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry