Widok
Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa
Co za to pseudoargument????
Czy jak ktos nie lubi typowych polskich gniotów o gangusach których pełno nakręcono to od razu musi słuchać oszusta który śpiewa badziewne piosenki dla plebsu z playbacku? Ja np. słucham metalu i rocka i akurat jest mi przykro że Deep Purple oraz Breakout przewija sie przez ten słabiutki film, na który skusiłem się bo kolega chciał się wybrać?
To była typowo prostacka próba ośmieszenia mojego wcześniejszego komentarza. Nie podoba mi się ten film, który zapewne ten ktoś ceni, więc spróbował znieważyć mnie w prymitywny sposób nazywając mnie "fanem Zenka M." a mi uszy więdną gdy słucham popisów wokalnych tego gościa. Co innego Deep Purple i Breakout. Wykorzystanie ich nagrań w tym filmie to nieporozumienie, cyniczne żerowanie na cudzej twórczości...
Widzom o kiepskim guście tego typu kino się spodoba
Ktoś kto wybucha śmiechem, gdy ktoś beknie, pierdnie czy przeklnie będzie zachwycony tym dziełem. Ludzi o dobrym smaku i filmowym wyrobieniu takie kino napawa obrzydzeniem. Niestety w naszym kraju tych pierwszych jest zdecydowanie więcej i ten film będzie pewnie miał sporą frekwencję.
Jest i męski penis
Widocznie poprawność polityczna każe teraz pokazywać męskiego penisa w filmie. Poza tym oczywiście seks, nartotyki, alkohol oraz ch*j i p*zda nocą gwizda,jak w typowym polskim filmie o gangusach. Szkoda tylko że typowy film dla plebsu nie współgra w zupełności ze świetną muzyką Breakout albo Deep Purple. No i patrząc na twarze Natalii Schroeder albo Siwiec to chociaż chyba odnalazły się w tych rolach... ...
Spodziewałam się chłamu w stylu vegi, ale pozytywnie się zaskoczyłam. Historia ciekawa, dobrze opowiedziana, dobra gra aktorska nawet natalii siwiec. Dużo seksu i agresji, nie powiedziałabym że to film dla 15latków... niestety film przyciągnął do kina dużo trzody. Głosne komentarze łysych tępaków, jaranie fajek elektronicznych, zadymiona cala sala, i stukanie browarów co chwilę.
Rewelacyjny
Może to dziwnie zabrzmi z ust kobiety, ale film jest zaj*** i nie uważam ze było tam za dużo przekleństw. Bez nich film straciłby nieco , w końcu to kino sensacyjne, opowieść o świecie gangsterki, który rządzi się swoimi prawami. Dawno żaden film nie wciągnął mnie od napisów początkowych aż do końcowych. Świetna gra aktorska Kowalczyka i Włosoka, Szreader też wypadła nieźle.
Nareszcie jest kawał polskiego,ale naprawdę dobrego kina
Nie ma żenady, nie ma obciachu. Wręcz przeciwnie. Jesteśmy totalnie zachwyceni reżyserią, bo scenariusz pisało życie. Fenomenalni aktorzy. W końcu jakieś nowe twarze , bardzo zdolni ludzie. Dobór muzyki, sugestywna opowieść głównego bohatera. Świetne ,rzetelne kino, bez dłużyzn. Wciągające od początku do końca. Brawo dla reżysera i aktorów
8/10
Całkiem niezły warsztatowo film - intensywny, wielowątkowy, klimat epopejowy niczym w Ojcu Chrzestnym czy Infiltracji - świetne zdjęcia i gra aktorska mimo nie trafionej obsady (chodzi mi o tego jego prawą rekę - gra aktorska świetna ale fizis nie przekonujący - taki patyk nie zrobiłby na mnie wrażenia - pierwszym strzałem z liścia bym uśpił takiego 'gangstera') oraz trochę momentami szwankującego scenariusza (zawieszenia akcji albo nudnawe podwątki) to i tak z czystym sercem daję 8 na 10 bo ostani tak dobry polski film gangsterski to chyba były Psy i Psy2 (no i oczywiście 'Chłopaki nie płaczą' ;)) Polecam. Warto iść. I nie mogę się doczekać jak to już będzie latać czasami wieczorami na Te-Ve :)
Warto się wybrać do kina
Bardzo dobre kino - fajna historia, bardzo ciekawie opowiedziana, super zagrana. Zdecydowanie warto wybrać się do kina. Tylko tytuł beznadziejny, o mały włos przeoczyłabym trn film. Polecam !