Widok

Jaka alternatywa dla Ikei ? Gdzie kupić fajne i tanie meble ?

Proszę doradźcie mi jakie znacie warte uwagi sklepy meblowe na terenie Trójmiasta ?

Wykańczam i urządzam mieszkanie w stylu deweloperskim w stylu nowoczesnym.

Zależy mi na:

- dobrych cenach i dobrej jakości
- dużym wyborze
- ciekawej, nowoczesnej stylistyce
- meble, oświetlenie, wykończenie, akcesoria, dodatki
- sklepy internetowe odpadają, bo nie można sprawdzić jakości i zobaczyć na żywo
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
giełda w Pruszczu Gdańskim.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Poczekamy kilka lat, jak bedzie wyglądało to wykonanie. Wtedy nastąpi weryfikacja - czy warto było tego stolarza wziąć czy nie. Czy trzeba regulowac co chwilę drzwiczki bo non stop siadają, czy okleina przy piekarniku odchodzi itp itd. Widziałem już kuchnie "z giełdy z pruszcza", które na początku wyglądały ładnie, a po kilku latach właściciele sami przyznali, że lepiej było wyłożyć więcej, ale mieć lepiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
byleby nie JYSK !!!! plyty sie rozpadaja w trakcie skladania!!!! tak samo niektore meble brw oraz ikea! NIESTETY płyty sa niby np 12mm ale gestosc maja jak 30% - 50% i 80% - i te 1i2 trzymaja sie jedynie na okleinie....... takze STOLARZE TEZ WAS W .... robią - sama okleina ladna to nie wszystko, okucia tez nie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
brv nie polecam b. słaba jakoś
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
brw

Nie polecam bardzo słaba jakość. Zamówiłem te meble do sypialni. Przy skręcaniu dużej szafy zauważyłem, że okleina w niektórych miejscach zaczyna się już odklejać. Na szczęście było to miejsce mało widoczne i dałem sobie spokój z reklamacją. Ale resztę już musiałem skręcać z uwagą bo bałem się, że inne miejsca zaczną odchodzić. To są ostatnie moje meble z brw
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No cóz - NIE ma alternatywy dla IKEA ! I tyle.
Jakość jakością - i tak jest o niebo lepsza niaż np. BRW czy Jysk. Ale chodzi też o design - i tu już niestety nie ma - dla mnie przynajmniej - niczego innego.
Wiem co piszę bo objechałam wszystkie "centra" meblowe w Trójmieście. Sklepy designerskie nie dla mnie cenowo.

A wszystko co na północ od Gdyni to już wogóle masakra jakaś jest - te Meblokontakty Reda-Wejherowo czy jak to zwą. Boszzzz

Tylko Ikea i tyle. Jak sie ciesze, ze mam tak blisko :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
W centrum Matarnia kupiliśmy tanie meble VOX, w tej cenie super. Stolik nocny wytrzymuje zalewanie wodą z podgrzewacza na mleko. Na okleinie ani śladu. Po 4 latach muszę też stwierdzić że nie płowieją od słońca. polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
zadzwon firma ZDYBPOL projekt wycena pomiary gratis dzialaj juz ponad 20 lat wykonaja wszystko w przystepnych cenach. dzialaja na najlepszych komponentach co przeklada sie na jakosc i uzytkowanie mebli. http://www.zdybpol.xt.pl 508-273-684 polecam naprawde warto.
W jakiej Ikei?!
Raz, że ich ceny są kilkukrotnie zawyżone, dwa jakość jest tak tandetna, że ciężko znaleźć miejsce w którym stosunek cena/jakość był by gorszy... Bo jak można za cienką sklejkę wołać kwotę jak za prawdziwe drewno.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6
tak dobra, że już nie istnieje :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
genialne
dobra cena i jakość
są jeszcze tacy co w to wierzą?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Black, Red & White

Ikea nie dość że masówka i średnia jakość to dowóz zawsze był tam problemem a system montażu mebli oraz jakość instrukcji zawsze pozostawiał wiele do życzenia.
Na BR&W nigdy się nie przejechałem dowożą składają całują w rękę... ba nawet nie wykupuję opcji składania bo składanie owych mebli to czysta przyjemność.

Zawsze wychodziłem z założenia zapłać RAZ a DOBRZE... choć więcej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Sklep meblowy Bodzio , można zobaczyć w internecie i na żywo w sklepach w Gdyni i Rumi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
jestem stolarzem
W nowoczesnych meblach kuchennych zawiasów jest kilka.
Mam zaoszczędzić kilka złotych i mieć reklamacje?
Bzdura.
Najczęściej to nie wykonawca jest przyczyną a potencjalny klient szukający najlepszej cenowej okazji, najlepiej organizując mailowy przetarg :)
I jeszcze mały drobiazg. To nie wyłącznie okucie czy nazwa materiału zadecyduje o jakości Waszych mebli. Wbrew temu co wydaje się klientowi takich elementów jest wiele. Począwszy od wkrętów.
Najważniejsze to doświadczenie wykonawcy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
są jeszcze tacy co do tego chcą szybko ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie nazywaj handlarzy z Pruszcza stolarzami.
Szukasz mebli z papieru to jedziesz na giełdę lub do "znanych".
Chcesz meble, zamawiasz. Tak było zawsze.
Jednak jeśli myślisz, że zamówisz i zapłacisz mniej niż w Ikea to jesteś w błędzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak takie kiepskie to czemu caly dom umeblowany w brw?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Giełda Pruszcz Gdański
nie ma dobrej (niskiej) ceny z dobra jakością, rozumiem, że możesz sobie kupić szrotowate bmw po "dobrej" cenie od turasa w berlinie i nie śmiem zaprzeczyć że masz BMW ale nie chciałbym takiego szrota oglądać przed garażem w moim domu

tak samo jest z meblami drogi chłopcze więc nie pytaj się na forum o takie rzeczy, jedż do kilku sklepów i zobacz co za tą "dobrą" cenę możesz kupić

meble kuchenne które mają przetrwać więcej niż 5 lat kosztują średnio od 15 tys w góre i nie pisze to o salonach meblowych gdzie taknaprawdę też ci wciśną meble z ikei tylko w złotym kartoniku
piszę o prawdziwych meblach
ADAM KIERZNIKIEWICZ ,,MEDIUM,, super fachowa obsluga co chcesz to ci zrobia no i pan ADAM super przystojny gosc POZDRAWIAM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4