Widok

Jaka alternatywa dla Ikei ? Gdzie kupić fajne i tanie meble ?

Proszę doradźcie mi jakie znacie warte uwagi sklepy meblowe na terenie Trójmiasta ?

Wykańczam i urządzam mieszkanie w stylu deweloperskim w stylu nowoczesnym.

Zależy mi na:

- dobrych cenach i dobrej jakości
- dużym wyborze
- ciekawej, nowoczesnej stylistyce
- meble, oświetlenie, wykończenie, akcesoria, dodatki
- sklepy internetowe odpadają, bo nie można sprawdzić jakości i zobaczyć na żywo
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja również kupiłem meble z internetowego sklepu i jestem bardzo zadowolony.

Myślę, że warto zainwestować w lepsze meble na lata, niż kupić takie z ikeii i niebawem wymieniać.

pozdrawiam

p.s. kupowałem na http://www.shamanica.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgodzę się do części wypowiedzi. Mianowicie do producentów poza trójmiastem. Szczerze polecam PRODUCENTA MEBLI STYLOWYCH "EDA". Posiadają szeroki i ciekawy asortyment od mebli stylowych do nowoczesnych. Wykonali dla mnie meble pod wymiar i stoją już 4 lata i nic się z nimi nie dzieje. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czasami na trójmieście ludzie sprzedają fajne meble. Ja kiedyś z tego portalu kupiłem kanapę do swojego pokoju i mam ją do teraz :)

A tak to wiem, że kiedyś był taki komis koło rynku na przymorzu, ale nie wiem czy dalej jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktos moze kupil kuchnię w ekpolu w redzie?
zastanawiam sie czy warto i jakie maja ceny, bo nie odpisali mi jeszcze na maila a osobiscie nie moge sie udac bo jestem za granicą ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Meble nie montowane fabrycznie nigdy nie będą miały takiej jakości takiej jakiej się oczekuje, niestety.

Jeśli chodzi o design mogę polecić Szynakę Meble linie TrendLine. Natomiast wykonanie jak wszędzie przy niskich cenach.

Nie można wymagać, by w komodzie za 200-300 zł był naturalny fornir i wykonanie z drewna;/
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Przykro mi to stwierdzić, ale nie ma Pani racji. Kilkanaście kilometrów od trójmiasta znajduję się zakład stolarski, w którym meble są naprawdę solidne wykonane a co najważniejsze są tanie. :)
Jak pojedziesz na giełdę w Pruszczu Gd. i przyjrzysz się na rejestracje samochodów meblarzy, to szybko zauważysz że prawie wszyscy są tam z Elbląga.
Kupiłem tam meble do kuchni 6 lat temu i nie mam powodów do narzekań. Trzeba wiedzieć co się kupuje. Przy okazji pozdrawiam Pana Arkadiusza - zna się na rzeczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co się orientuje to zagłębie firm produkujących meble jest w Elblągu i okolicach. Wiem że można tam zamówić meble dużo taniej niż w Trójmieście. Aby nie robić nikomu reklamy nie polecam żadnej z firm. Warto sprawdzić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
aldo indeco to największy syf jaki widziałem nie polecam biorą zaliczki i nie wywiązują się z umowy ...szef Przemek to złodziej !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Giełda w Pruszczu to dobry wybór. Fajne meble można dostać o połowę taniej niż w sklepach meblowych.
ADAM KIERZNIKIEWICZ ,,MEDIUM,, super fachowa obsluga co chcesz to ci zrobia no i pan ADAM super przystojny gosc POZDRAWIAM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie ma dobrej (niskiej) ceny z dobra jakością, rozumiem, że możesz sobie kupić szrotowate bmw po "dobrej" cenie od turasa w berlinie i nie śmiem zaprzeczyć że masz BMW ale nie chciałbym takiego szrota oglądać przed garażem w moim domu

tak samo jest z meblami drogi chłopcze więc nie pytaj się na forum o takie rzeczy, jedż do kilku sklepów i zobacz co za tą "dobrą" cenę możesz kupić

meble kuchenne które mają przetrwać więcej niż 5 lat kosztują średnio od 15 tys w góre i nie pisze to o salonach meblowych gdzie taknaprawdę też ci wciśną meble z ikei tylko w złotym kartoniku
piszę o prawdziwych meblach
Giełda Pruszcz Gdański
jak takie kiepskie to czemu caly dom umeblowany w brw?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie nazywaj handlarzy z Pruszcza stolarzami.
Szukasz mebli z papieru to jedziesz na giełdę lub do "znanych".
Chcesz meble, zamawiasz. Tak było zawsze.
Jednak jeśli myślisz, że zamówisz i zapłacisz mniej niż w Ikea to jesteś w błędzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
są jeszcze tacy co do tego chcą szybko ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestem stolarzem
W nowoczesnych meblach kuchennych zawiasów jest kilka.
Mam zaoszczędzić kilka złotych i mieć reklamacje?
Bzdura.
Najczęściej to nie wykonawca jest przyczyną a potencjalny klient szukający najlepszej cenowej okazji, najlepiej organizując mailowy przetarg :)
I jeszcze mały drobiazg. To nie wyłącznie okucie czy nazwa materiału zadecyduje o jakości Waszych mebli. Wbrew temu co wydaje się klientowi takich elementów jest wiele. Począwszy od wkrętów.
Najważniejsze to doświadczenie wykonawcy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sklep meblowy Bodzio , można zobaczyć w internecie i na żywo w sklepach w Gdyni i Rumi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Black, Red & White

Ikea nie dość że masówka i średnia jakość to dowóz zawsze był tam problemem a system montażu mebli oraz jakość instrukcji zawsze pozostawiał wiele do życzenia.
Na BR&W nigdy się nie przejechałem dowożą składają całują w rękę... ba nawet nie wykupuję opcji składania bo składanie owych mebli to czysta przyjemność.

Zawsze wychodziłem z założenia zapłać RAZ a DOBRZE... choć więcej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
genialne
dobra cena i jakość
są jeszcze tacy co w to wierzą?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1