Widok
Jaka piasta pod tarcze ?
Czesc !
Jakie sa dobre piasty tylne 32 szprychy pod hamulce tarczowe ? Znalazlam cos takiego:
http://www.eurobike.pl/go/_info/?id=1411&sess_id=d1b0703563a877074b850b58eb49f0ce
Co sadzicie o tej piascie ? A moze jest cos lepszego w zblizonej cenie ?
Niestety czeka mnie zaplatanie kola i centrowanie . Chyba sobie poradze ? Chetnie przyjme dobre rady !
Jakie sa dobre piasty tylne 32 szprychy pod hamulce tarczowe ? Znalazlam cos takiego:
http://www.eurobike.pl/go/_info/?id=1411&sess_id=d1b0703563a877074b850b58eb49f0ce
Co sadzicie o tej piascie ? A moze jest cos lepszego w zblizonej cenie ?
Niestety czeka mnie zaplatanie kola i centrowanie . Chyba sobie poradze ? Chetnie przyjme dobre rady !
qrt napisał(a):
> ciezkie to to jak diabli. Mozesz spokojnie kupić wersje z 2
> łożyskami maszynowymi. I tak spokojnie wytrzyma.
>
> A tak swoją drogą co znaczy iż zajezdzłeś piaste deore ?
> Co ci sie w niej sypło ?
Wlasnie mialam z dwoma lozyskami novatec i teraz stuka i sie zacina . Jezdze dosc agresywnie to moze sprobuje z czterema lozyskami . Moze wytrzyma dluzej niz jeden sezon ! Dzieki za podpowiedz !
> ciezkie to to jak diabli. Mozesz spokojnie kupić wersje z 2
> łożyskami maszynowymi. I tak spokojnie wytrzyma.
>
> A tak swoją drogą co znaczy iż zajezdzłeś piaste deore ?
> Co ci sie w niej sypło ?
Wlasnie mialam z dwoma lozyskami novatec i teraz stuka i sie zacina . Jezdze dosc agresywnie to moze sprobuje z czterema lozyskami . Moze wytrzyma dluzej niz jeden sezon ! Dzieki za podpowiedz !
ja tam jestem zwolennikiem tradycyjnych lozysk. samemu mozna skontrolowac i serwisowac a w takiej maszynowej to nie wiadomo co sie dzieje. pol biedy jak padnie blisko domu, gorzej w gorach.
mam jakas dosc badziewna piaste z przodu i z tego co widze, nastepuje duze zuzycie konusa po stronie tarczy. w sumie przemyslal to ktos bo bieznia piasty jest nienaruszona. tak wiec serwis sprowadza sie do wymiany konusa.
mam jakas dosc badziewna piaste z przodu i z tego co widze, nastepuje duze zuzycie konusa po stronie tarczy. w sumie przemyslal to ktos bo bieznia piasty jest nienaruszona. tak wiec serwis sprowadza sie do wymiany konusa.
w piastach z lozyskami maszynowymi serwis sprowadza sie do ewentualnego czyszczenia....biezni nie popsujesz a jak juz cos tam zrobisz to wymieniasz lozysko i dalej jedziesz....a nie ze popsujesz bieznie w piescie i piasta za 500zl w plecy.......Dajmy na to bebenek....wiesz ile kosztuje bebenek do xtra? to ja powiem...prawie tyle co cala piasta...naprawde..... jezdze na roznych piastach i z tymi na maszynach jest mniej klopotow....
Szak napisał(a):
> na roznych piastach i z tymi na
> maszynach jest mniej klopotow....
A Reborn Bloodlines na 4 lozyskach maszynowych i z 3 zapadkami w bebenku kosztuje i wazy tyle co Shimano XT na dwoch konusach i z dwoma zapadkami . Shimano to dobra firma, ale nie jedyna. Nie polecam natomiast piast Novateca ! Bardzo szybko sie zuzywaja ! Ja juz swoja rozwalilam , a kolezanka ma taka sama i tez juz jej sie konczy . Stuka , zacina sie , po prostu tragedia . Ktos mi poradzil , ze najlepiej kupic kola mavica , ale na razie nie przewiduje .
> na roznych piastach i z tymi na
> maszynach jest mniej klopotow....
A Reborn Bloodlines na 4 lozyskach maszynowych i z 3 zapadkami w bebenku kosztuje i wazy tyle co Shimano XT na dwoch konusach i z dwoma zapadkami . Shimano to dobra firma, ale nie jedyna. Nie polecam natomiast piast Novateca ! Bardzo szybko sie zuzywaja ! Ja juz swoja rozwalilam , a kolezanka ma taka sama i tez juz jej sie konczy . Stuka , zacina sie , po prostu tragedia . Ktos mi poradzil , ze najlepiej kupic kola mavica , ale na razie nie przewiduje .