Widok

Jaka piasta pod tarcze ?

Czesc !

Jakie sa dobre piasty tylne 32 szprychy pod hamulce tarczowe ? Znalazlam cos takiego:
http://www.eurobike.pl/go/_info/?id=1411&sess_id=d1b0703563a877074b850b58eb49f0ce
Co sadzicie o tej piascie ? A moze jest cos lepszego w zblizonej cenie ?
Niestety czeka mnie zaplatanie kola i centrowanie . Chyba sobie poradze ? Chetnie przyjme dobre rady !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za 49 zl. masz tą samą piastę na allegro.Miałem kiedyś Deore i mozna szybko ją zajeździć.Może to cię zainteresuje:
http://www.allegro.pl/item146273645_piasta_ns_bikes_coaster_przesylka_za_darmo_.html
albo
http://www.allegro.pl/item146230612_piasta_novatec_pod_tarcze_tyl_4_lozyska_sklep.html
ciezkie to to jak diabli. Mozesz spokojnie kupić wersje z 2 łożyskami maszynowymi. I tak spokojnie wytrzyma.

A tak swoją drogą co znaczy iż zajezdzłeś piaste deore ?
Co ci sie w niej sypło ?
qrt napisał(a):

> ciezkie to to jak diabli. Mozesz spokojnie kupić wersje z 2
> łożyskami maszynowymi. I tak spokojnie wytrzyma.
>
> A tak swoją drogą co znaczy iż zajezdzłeś piaste deore ?
> Co ci sie w niej sypło ?

Wlasnie mialam z dwoma lozyskami novatec i teraz stuka i sie zacina . Jezdze dosc agresywnie to moze sprobuje z czterema lozyskami . Moze wytrzyma dluzej niz jeden sezon ! Dzieki za podpowiedz !
jak ześ napisał o tych 32 szprych to mysłałem iż nie jezdzisz agresywnie :)
A tak w ogóle o nowatecach czytałem ze mają (miały?) coś nietegez z bebenkami - moze sta wynikają wtoje problemy.
Nie pamietam dokładnie ,ale okołó 3tys.,teraz mam
DT Hugi 240S pod tarcze i problem z głowy,ale są dość drogie
Andrew napisał(a):

> Nie pamietam dokładnie ,ale okołó 3tys.,teraz mam
> DT Hugi 240S pod tarcze i problem z głowy,ale są dość drogie

Az tyle nie moge wydac . Szkoda bo lekkie i na pewno bardzo wytrzymale .
w mkbiku są reborny w fajnych cenach....

> w mkbiku są reborny w fajnych cenach....

Co sadzisz o Reborn Bloodline ? Fajna piasta na oko . Cztery lozyska a wazy tyle co Shimano ! Trzy zapadki w bebenku . W recenzjach pisza ze jest bardzo szczelna , po 2 tys. km zadnych zabrudzen ! No i 6 x tansza od DT .
naprawde wporzo! :) brac poki cieple.. Nie dzieje sie z nimi nic zlego a jesli juz cos mialo by sie stac to piasta nie jest tak droga zeby plakac po nocach.. Podsumowując to lozyskowanie ok..szczelnosc ok..bebenek ok...

> naprawde wporzo! :) brac poki cieple.. Nie dzieje sie z nimi
> nic zlego a jesli juz cos mialo by sie stac to piasta nie jest
> tak droga zeby plakac po nocach.. Podsumowując to lozyskowanie
> ok..szczelnosc ok..bebenek ok...

Dzieki za rade ! Skorzystam i nie pozaluje . :-)
ja tam jestem zwolennikiem tradycyjnych lozysk. samemu mozna skontrolowac i serwisowac a w takiej maszynowej to nie wiadomo co sie dzieje. pol biedy jak padnie blisko domu, gorzej w gorach.
mam jakas dosc badziewna piaste z przodu i z tego co widze, nastepuje duze zuzycie konusa po stronie tarczy. w sumie przemyslal to ktos bo bieznia piasty jest nienaruszona. tak wiec serwis sprowadza sie do wymiany konusa.
w piastach z lozyskami maszynowymi serwis sprowadza sie do ewentualnego czyszczenia....biezni nie popsujesz a jak juz cos tam zrobisz to wymieniasz lozysko i dalej jedziesz....a nie ze popsujesz bieznie w piescie i piasta za 500zl w plecy.......Dajmy na to bebenek....wiesz ile kosztuje bebenek do xtra? to ja powiem...prawie tyle co cala piasta...naprawde..... jezdze na roznych piastach i z tymi na maszynach jest mniej klopotow....
Szak napisał(a):

> na roznych piastach i z tymi na
> maszynach jest mniej klopotow....

A Reborn Bloodlines na 4 lozyskach maszynowych i z 3 zapadkami w bebenku kosztuje i wazy tyle co Shimano XT na dwoch konusach i z dwoma zapadkami . Shimano to dobra firma, ale nie jedyna. Nie polecam natomiast piast Novateca ! Bardzo szybko sie zuzywaja ! Ja juz swoja rozwalilam , a kolezanka ma taka sama i tez juz jej sie konczy . Stuka , zacina sie , po prostu tragedia . Ktos mi poradzil , ze najlepiej kupic kola mavica , ale na razie nie przewiduje .

Inne tematy z forum Rowery

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

do góry