Widok

Jaka szafa? Komandor?

Chcę zabudować wnękę i w związku z tym prosze o radę, jaką firmę wybrać z tych, które robia szafy z drzwiami przesuwanymi? Podobno dobre robi Komandor, czy ktoś ma jakies doświadczenia z nimi?

Barnaba
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zwracajcie uwagę na materiały i systemy !
większość składaczy kuchni proponuje szafy na kiepskich systemach na S i na L bez gwarancji,nie wspominając o papierowej płycie
dobre systemy z gwarancją na K i na S nie muszą być droższe
dobre płyty na szafy to kronopol i egger,ta druga ma super strukturę
szafa się sama nie złoży,ważny jest fachowiec-stolarz-nie kucharz z wkrętarką
mam szafy z jednej firmy , polecam ją wszystkim
dają duży wybór materiałów,system komandor i senator u jednego fachowca , żadnych marketowych systemów bez gwarancji
pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Komandorze zapłacisz za markę a towar jest średniej jakości, polecam pana Marka (510 533 677) stolarz z zamiłowania, zrobi wszystko tanio i solidnie, ma fajne pomysły. Pozdrawiam

Indeco Trójmiasto - Największa sieć dystrybucji INDECO na Pomorzu

Zapraszamy na ekspozycje Indeco na terenie Trójmiasta:

-Indeco Gdańsk Morena
Hipermarket "Carrefour"
Gdańsk, ul. Schuberta 102A
tel.: (58) 520 33 58

-Indeco Gdańsk Matarnia
Park Handlowy "Matarnia"
Gdańsk, ul. Złota Karczma 26
tel.: (58) 305 11 42

-Indeco Gdańsk Przymorze
Galeria Handlowa "E.Leclerc"
Gdańsk, ul. Obrońców Wybrzeża 1
tel.: (58) 342 45 66

-Indeco Gdynia Wzgórze
Centrum Handlowe "Wzgórze"
Gdynia, ul. Kazimierza Górskiego 2
tel.: 513 621 773

-Indeco Straszyn
ŚwiatSypialni.pl
Straszyn, ul. Starogardzka 16
tel.: (58) 741 72 82

lub na naszą stronę internetową http://www.indecotrojmiasto.pl gdzie mogą Państwo zamówić bezpłatną wycenę online, bez wychodzenia z domu.

Indeco Trójmiasto - Największa sieć dystrybucji INDECO na Pomorzu.
KOMANDOR SZAFY DO BANI!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesteś pracownikiem firmy Komandor chyba ;) ...
Ja zdecydowanie odradzam komandora. Obsługa klienta do bani, projektanci robią błędne pomiary, co się pozniej okazuje przy montazu, ze sciany krzywe i szafa nie jest zamontowana prawidlowo. Ceny szokująco wysokie i z tego co wiem zero poszanowania dla pracowników! Zdzierusy, szefostwo dba tylko o wlasne tylki, nie docenia pracownikow, posadki maja tylko Ci ktorzy umieja lizac dupska prezesom...jesden wielki syf...a i jeszcze jak chcesz reklamować szafe to nie ma szans na pozytywne rozpatrzenie reklamacji.... NIE KUPUJCIE SZAF W KOMANDORZE!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warto do nas przyjechac . Jestesmy solinda firma . Posiadamy konkurencyjne ceny .
Wykonujemy szafy wnękowe , kuchnie , meble do łazienki , garderoby , zabudowy , meble na wymiar , regały .

Projekt , wycena jak i dojazd projektanta jest nieodpłatny .

Jestesmy w cetrum handlowym oliwa Gdańsk u góry na 1 piętrze i w centrum handlowym ETC . infolinia + 48 801 501 505 , e-mail biuro@galeriaindeco.pl , lub e-mail na punkt handlowy do ETC Gdańsk etc@galeriaindeco.pl . Można tak też zamowic projektanta . Zapraszam na naszą strone http://www.galeriaindeco.pl
Zajmujemy się meblami na wymiar w tym szafami suwanymi SEWROL I LAGUNA jeśli są Państwo zainteresowani kontakt 509410018
Jak nie Komandor, to może Indeco....? tylko nieco inaczej....
http://www.galeriaindeco.pl/

Na I piętrze w Leroy Merlin na Grunwaldzkiej można obejrzeć dużą ekspozycję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jest takie powiedzenie - oszczędny traci dwa razy, sprawdza się w każdej dziedzinie
Prowadzę jedną z firm zajmujących się meblami.
Większość z działających na rynku potrafi zrobić porządną szafę. To nic skomplikowanego.
Niewielu potrafi zrobić taki mebel gdy potrzebne są nietypowe materiały lub kształty. Tym różni się pracownia stolarska od składaczy. Duże firmy, których nazwy tu padają to także składacze. Wynajmują do montaży ludzi przypadkowych, ich rotacja jest olbrzymia a umiejętności niewielkie. Podobnie projektantów.
Zdarza się nam jechać do klientów, którym szafę zrobiła firma na K lub I ale już nie mebelki uzupełniające. Były za trudne lub zaprojektowane jak mniejsze kopie szaf.
Miało być jednak o szafach.

- czy szafa to - to samo bez względu na to kto wykonuje?
To mit.
Inne są umiejętności stolarza inne przyuczonego montażysty. To widać w detalach.
Ramy drzwi przesuwnych: grubość ramy, kształt, grubość powłoki anodyzowanej ma wpływ na cenę. Wózki jezdne pracują cichutko albo terkoczą jak pociąg po szynach.
Płyty meblowe mimo, że wyglądają tak samo mogą mieć powłokę melaminową lub są pokrywane słabo impregnowanym papierem.
Zawiasy, systemy szuflad .... robią różnicę kilkuset lub więcej złotych.

- sposób wykonania - nie mam na myśli tego czy robimy tzw pełną szafę czy jej uproszczoną wersję. Chodzi o ocokołowanie którym dopasowujemy się do krzywizn ścian. Pełni też inną rolę. Jak cokoliki lub nóżki w komódkach przez podniesienie szafki ogranicza dostęp zabrudzeń i zużycie systemu jezdnego. Brak to także kilkaset złotych taniej.
- gwarancje - ktoś to naprawdę czyta? i wierzy, że jeśli coś się zepsuje do 5, 10, 25 lat to firma przyjedzie i wymieni bez szemrania i czy będzie istniała?
Są produkty jakościowo zdecydowanie lepsze i nikomu do głowy nie przychodzi dać gwarancję dłuższą niż trzy lata. Są uczciwsi.
Poczytajcie o sposobie użytkowania i zużyciu eksploatacyjnym, uszkodzeniach powstałych w trakcie użytkowania itd.
Najlepsze są dożywotnie na system jezdny.
Rynek szaf to początek lat 90. Szafy z tego okresu jeszcze niekiedy stoją. Od tego czasu widzimy tylko odchudzanie profili, upraszczanie wózków i inne tym podobne wynalazki.
- marketing - duże, ogólnopolskie firmy wydają dużo na reklamę. Potencjalny klient nawet jak nie planuje drugiej szafy z chęcią posłucha ile to na nią dostanie rabatu.
Rabat to następny mit. Zdarza się nam uszczęśliwić klienta wyjątkowym projektem lub nawet nie wyjątkowym a po prostu przemyślanym (to nie takie częste w wielu firmach). Zaproponować materiały i wykonanie niedostępne u innych i usłyszeć: ile dostanę rabatu? lub: w xxx to kosztuje 300 zł taniej. Nie ważne że to nie to samo.
Coś jeszcze o klientach.
O tych, którzy zakup traktują jak łowy.
Jest oczywiste, że mamy różną ilość pieniędzy. Oferta z meblami uwzględnia te różnice. Podobne produkty (jakościowe nie wizualne) mają podobną cenę. To, że gdzieś udało się kupić taniej nie oznacza, że udało się oszukać rynek meblarski tylko, że kupiliśmy coś jakościowo gorszego. Materiał, usługę, wygląd itd. Cudów nie ma.
Rozmawiajmy z projektantami o oczekiwaniach wobec mebla ale także o kwotach jakie zamierzamy przeznaczyć, nie traktujmy tego jak tajemnicy stanu. Większość uczciwie odpowie (jeśli będzie za mała) że coś zrobić można lub nie. Zaproponuje, jeśli ma w ofercie, tańsze rozwiązania będące kompromisem. Nie ma obawy że Was naciągną. Większość i tak operuje firmowymi cennikami. Poza tym bardzo rzadko zdarza się by klient dysponował nadmiarem pieniędzy.
Dlaczego tak? wiele firm proponuje w standardzie rozwiązania stojące na wysokim poziomie. Niewielka korekta może pozwolić obniżyć cenę do akceptowalnego pułapu i nieznacznym obniżeniu jakości.
Można wybrać firmę proponującą dużo mniej za kilka setek różnicy.
Musicie sobie odpowiedzieć czy chcecie porównywać cenę czy także jakość i kwalifikacje firm. Jeśli to drugie to dajcie tańsze oferty do porównania projektantowi. Przekona lub nie do swojej oferty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja również jestem nabywcą szafy KOMANDOR. W/g mnie jak i mojej rodziny oraz znajomych firma Komandor jest liderem. Wykonanie mojej szafy odbyło się naprawdę na wysokim poziomie. Szafa robi niesamowite wrażenie, nadała mojej sypialni nowoczesne oblicze. Bez wahania polecam tą firmę - będziecie zadowoleni:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A no właśnie. Może i nie zawsze drogo oznacza dobrze ale w przypadku Komandora za proponowaną cenę robią solidne szafy z długą gwarancją. Muszę też tu wspomnieć, że kiedy ja zamawiałem szafę to Komandor wcale najwyższej ceny nie zaproponował.
Mili Państwo , oczywiście że można mieć szafę o takich samych wymiarach za 2500 zł jak i za 5000 zł !!!
Wszystko zależy od podzespołów i jakości materiału .
Oczywiście m2 lustra też trochę kosztuje .
Nie zajmuję się aż tak zawodowo szafami i zabudowami ale robiąc samemu szafę można zrobić to taniej ale nie do przesady .niekturym się wydaje że docięcie i oklejenie boków można mieć za darmo .
Chyba się nie zrozumieliście.
Julek piszę ze można zrobic identyczną szafe np za 3 tyś.a nie za 4tyś,
Tylko tyle że nie będzie od komandora
Nasi znajomi ostatnio kupowali szfy w .... chyba miesiąc negocjowali,kosmiczną sume.Szafy bez szału moim zdaniem,bez lustra,wszystko proszte,bez bajerów. Jak za takie pieniadze
Drogo nie zawsze znaczy dobrze.
To proste, po prostu niektórych nie stać na szafę za 4tys. I moim zdaniem bardzo dobrze, że są producenci którzy wychodzą do ludzi z niższymi cenami, to oczywiste że szafa nie będzie tak samo dobra jak ta droga ale będzie. A z tego co piszą tu użytkownicy takie kiepskie nie są.
Ja mam dwie szafy od Komandora - spisali się za pierwszym razem, więc po drugą zgłosiłem się do nich bez zastanowienia.
Witam.Dokładnie,mają państwo racje.Reklamują się sami,hehe,beka z firm.

Np komandor,ISZAFY i inni nie mają niskich cen,a robią na tych samych prowadnicach ,materiałach co inne firmy.
Mój znajomy prowadzi firme meblarską bierze 400-do 500 mniej za mb niż w/w firmy,ponieważ nie ma punktu,dlatego cena jest niższa niż u konkurencji,jakośc jest dobra.Sam widze jak ludzie przychodzą do niego z polecenia,,ponieważ czasami dorabiam u niego.

Jeżeli kogoś stac na utrzymywanie całej masy pracowników,to powodzenia,materiały te same,jakośc ta sama,może i lepsza.

A co do cen,to musimy doliczyc paliwo,prąd,podatki i robocizna.
Czasami jak czytam co ludzie piszą,to najlepiej chcieliby za darmo, i do tego wysoki poziom wykonanej pracy,i na wczoraj.
Hehe
Pozdro
Mili Państwo , opisy które tu widzę to chyba jest reklama i krypto reklama firm z pomorza .Najlepsze jest to że większość firm pracuje na tych samych podzespołach a co za tym idzie jakość jest taka sama .
A to że czasem montaż trwa dłużej to jest to normalne . Nie chcecie chyba zrozymieć że mieszkacie w mieszkaniach z czasów PRL lub nowszych gdzie pion i poziom to abstrakcja .Poprostu nie są proste ściany i sufity , brakuje kątów itp.
Więc reasumując między firmami może być tylko różnica pomiędzy materiałem jakiego używają do produkcji, Inne ceny ma Kronopol, inne Kronoswiss i inne ceny reszty dostawców .
Wam wszystkim się wydaje że zrobić taką szafę to jest pestka ....
Skoro jesteście tacy MĄDRZY , to proszę , zróbcie sami ....
Koszt materiału na szafę z wyżej opisanego przykładu to około 3000-4000 zł , jeszcze trzeba to dociąć, okleić itp....
Resztę domówcie sobie sami .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam system senatora który jest w centrum drzwi na oruni w gdańsku, cała moja rodzina ma w tym systemie najstarsza szafa ma chyba już 10 lat. robiła to firma prywatna teraz się nazywa się MEBE którą bardzo polecam pełen profesjonalizm wykonania i doradztwa co do materiałów, robią też fajne kuchnie i aranżacje wnętrz ich strona to mebe-group.pl naprawdę polecam
Jak dla mnie sens jest jeśli się nie ma złotej rączki w domu :)
Co do tego Slima - to ja mogę polecić. Jestem szczęśliwą posiadaczką ich szafy, nie mogę nic złego o niej powiedzieć. Szafa jak szafa - drzwi przesuwają się prawidłowo, nic się nie psuje, nic się nie wygina - wszystko ok. a do tego bardzo atrakcyjna cena.
nie wiem czy jest sens zamawiac szafę z komadora, indeco czy innej firmy
w naszym mieszkaniu mąż sam zrobił całą zabudowę przedpokoju,
wygląda rewelacyjnie i wyszło niedrogo
do góry