Widok

Jaki iPhone polecacie do zdjęć z Trójmiasta?

Cześć!

Planuję spędzić więcej czasu na fotografowaniu Gdańska, Sopotu i Gdyni, szczególnie klimatycznych miejsc na starówce, plażach i przy molo. Myślę o zmianie telefonu na iPhone'a ze względu na jego aparat, ale nie wiem, który model będzie najlepszy do takich zdjęć.

Czy ktoś z Was korzysta z iPhone'a do robienia zdjęć w Trójmieście? Który model sprawdza się najlepiej? Zależy mi na jakości zdjęć przy słabym świetle, na zachodzie słońca czy wieczorem. Czy warto dopłacić do nowszych modeli jak iPhone 14 czy 15, czy może starszy (np. 12/13) da radę?

Chętnie posłucham opinii i może nawet zobaczę Wasze zdjęcia z Trójmiasta, jeśli macie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć wszystkim,
Wciąż czekam na Wasze opinie i bardzo chciałbym je poznać!

Dla jasności szczególnie zależy mi na uchwyceniu wyjątkowej atmosfery miejsc takich jak Długi Targ w Gdańsku, drewniane molo w Sopocie czy malownicze plaże i klify w okolicach Gdyni. Często robię zdjęcia podczas złotej godziny lub wieczorem, więc dobra jakość w słabym świetle jest dla mnie kluczowa.

Czytałem, że modele iPhone 14 i 15 świetnie radzą sobie w takich warunkach, ale zastanawiam się, czy iPhone 12 lub 13 również by wystarczył, zwłaszcza że są teraz bardziej przystępne cenowo. Jeśli macie doświadczenie w fotografowaniu Trójmiasta iPhonem, chętnie dowiem się, który model polecacie i dlaczego.

Przy okazji, dla tych, którzy używają iPhonea, polecam aplikację Scarlet iOS (http://scarletapps.com/). Dzięki niej można instalować różne aplikacje i dostosować swoje urządzenie do własnych potrzeb, co jest szczególnie przydatne dla fotografów i osób korzystających z dodatkowych narzędzi.

Dodatkowy plus za podzielenie się swoimi zdjęciami jako inspiracją!

Z niecierpliwością czekam na Wasze sugestie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Technologie

Jaki telefon warto kupić? (92 odpowiedzi)

Możecie polecić fajny model telefonu dla kobiety? Chcę zrobić żonie prezent ale kompletnie nie...

Ochrona telefonu (19 odpowiedzi)

Hej, Ostatnio kupiłam pancerne etui na telefon, widziałam też na stronie tej firmy, że mają tzw....

Marketing, reklama (59 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zastanawiałam się nad metodami reklamy w internecie. Szukałam trochę i strasznie...

do góry