Widok
Jaki mechanik/warszatat na Osowej lub w okolicy ?
Niedługo wprowadzam się na Osową :)
Chciałbym Was zapytać gdzie na Osowej jest jakiś dobry i niedrogi mechanik/warsztat samochodowy ? Ewentualnie Chwaszczyno/Nowy Świat... jakoś niedaleko żeby przejść się spacerkiem do domu po zostawieniu samochodu ....
Jeżdżę Toyotą.
Chciałbym Was zapytać gdzie na Osowej jest jakiś dobry i niedrogi mechanik/warsztat samochodowy ? Ewentualnie Chwaszczyno/Nowy Świat... jakoś niedaleko żeby przejść się spacerkiem do domu po zostawieniu samochodu ....
Jeżdżę Toyotą.
Witam
W tym miejscu chciałbym zaprezentować firmę Reetz Serwis, zajmującą się kompleksowo samochodami osobowymi i dostawczymi. W zakres usług wchodzi likwidacja szkód, mechanika, wynajem pojazdów oraz kosmetyka samochodowa. Wykwalifikowana kadra - pracownicy autoryzowanych serwisów w pełni zadba o państwa samochody. Każdorazowa wizyta w Naszej firmie jest archiwizowana w programie z zapisem dokładnego przebiegu, celu i zakresu wizyty oraz uwag na przyszłość.
Warsztat znajduje się w Gdańsku Osowej na ul. Międzygwiezdnej 9
(wjazd od Homera) tel. kontaktowy 516-340-001
Zapraszamy, Sprawdź Nas :)
W tym miejscu chciałbym zaprezentować firmę Reetz Serwis, zajmującą się kompleksowo samochodami osobowymi i dostawczymi. W zakres usług wchodzi likwidacja szkód, mechanika, wynajem pojazdów oraz kosmetyka samochodowa. Wykwalifikowana kadra - pracownicy autoryzowanych serwisów w pełni zadba o państwa samochody. Każdorazowa wizyta w Naszej firmie jest archiwizowana w programie z zapisem dokładnego przebiegu, celu i zakresu wizyty oraz uwag na przyszłość.
Warsztat znajduje się w Gdańsku Osowej na ul. Międzygwiezdnej 9
(wjazd od Homera) tel. kontaktowy 516-340-001
Zapraszamy, Sprawdź Nas :)
Ja polecam z całą stanowczością:
http://www.trojmiasto.pl/A-Z-Moto-Lordzik-o40282.html
Mam dosyć "chachmętów" w warsztatach i warsztacikach okolicznych ktorzy nie potrafią odczytać nawet danych z VAGA (które posiadają).
Jedź do Pana Marcina - polecam w ciemo! Sam dojazd niezbyt przyjemny ul. Wenus ;) ale wizyta w tym warsztacie to przyjemność!
Samochód zosytanie wyleczony w 100% i co najważniejsze nie spowoduje to dziury w portfelu!!
Pan Marcin prowadzi ten biznes z pasją i wiedzą o jakiej pomarzyć mogą okoliczni warsztatowcy którzy patrzą na Nas jako Klientów przez pryzmat naszego portfela.
Jedź, zobacz i sprawdz.
http://www.trojmiasto.pl/A-Z-Moto-Lordzik-o40282.html
Mam dosyć "chachmętów" w warsztatach i warsztacikach okolicznych ktorzy nie potrafią odczytać nawet danych z VAGA (które posiadają).
Jedź do Pana Marcina - polecam w ciemo! Sam dojazd niezbyt przyjemny ul. Wenus ;) ale wizyta w tym warsztacie to przyjemność!
Samochód zosytanie wyleczony w 100% i co najważniejsze nie spowoduje to dziury w portfelu!!
Pan Marcin prowadzi ten biznes z pasją i wiedzą o jakiej pomarzyć mogą okoliczni warsztatowcy którzy patrzą na Nas jako Klientów przez pryzmat naszego portfela.
Jedź, zobacz i sprawdz.
Dołączam się do opinii Pani wyżej jeśli chodzi o Reetz Service.
Miałam problem z którym wielu "fachowców" nie mogło sobie poradzić.
Wzmiankę o firmie znalazłam na portalu trójmiasto.pl
Usterka została szybko naprawiona, bez zbędnych kosztów i przede wszystkim fachowo!
Byłam zaskoczona miłą obsługą, dbałością o klienta jak i o jego samochód.
Widać pracownicy tego serwisu postępują według zasady "Klient nasz pan".
Miałam problem z którym wielu "fachowców" nie mogło sobie poradzić.
Wzmiankę o firmie znalazłam na portalu trójmiasto.pl
Usterka została szybko naprawiona, bez zbędnych kosztów i przede wszystkim fachowo!
Byłam zaskoczona miłą obsługą, dbałością o klienta jak i o jego samochód.
Widać pracownicy tego serwisu postępują według zasady "Klient nasz pan".
Hahahaha nagle wszyscy polecają reetz service, same pozytywy. Aż dziw, że zebrali się tutaj ludzie którzy korzystali praktycznie z tego jednego warsztatu. Przypadek? Autopromocja? Piszcie chociaż naturalnie, wtedy może ktoś uwierzy.
A ja osobiście mam doświadczenia z następującymi warsztatami:
-na końcu barniewickiej jest warsztat (róg z nowym światem). Wymieniałem tam tarcze hamulcowe. Co do jakości robót nie mam zastrzeżeń, ale sporo mnie skasowali (więcej niż w innych warsztatach).
-na Barniewickiej mniej więcej na przeciwko Malinowego ogrodu. Przy odpalaniu długo kręcił (silnik TDI). Powiedzieli, że to świece żarowe i mogą wymienić 120zł/szt + robocizna, ale jest ciężkie dojście i mogą coś popsuć , więc trzeba zdecydować czy podejmuję ryzyko. Pożegnaliśmy się z panami.
-z tym samym problemem pojechaliśmy do auto-stacha na wodnika. Podłączyli do kompa, rozebrali trochę silnika i wyszło, że to nie świece żarowe, a czujnik położenia wałka rozrządu. 2 opcje: albo wymieniamy na nówkę za dużą kasę, albo na używaną część z innego auta. Wybrałem drugą opcję, za całość zapłaciłem 200 zł i problem znikł jak ręką odjął.
A ja osobiście mam doświadczenia z następującymi warsztatami:
-na końcu barniewickiej jest warsztat (róg z nowym światem). Wymieniałem tam tarcze hamulcowe. Co do jakości robót nie mam zastrzeżeń, ale sporo mnie skasowali (więcej niż w innych warsztatach).
-na Barniewickiej mniej więcej na przeciwko Malinowego ogrodu. Przy odpalaniu długo kręcił (silnik TDI). Powiedzieli, że to świece żarowe i mogą wymienić 120zł/szt + robocizna, ale jest ciężkie dojście i mogą coś popsuć , więc trzeba zdecydować czy podejmuję ryzyko. Pożegnaliśmy się z panami.
-z tym samym problemem pojechaliśmy do auto-stacha na wodnika. Podłączyli do kompa, rozebrali trochę silnika i wyszło, że to nie świece żarowe, a czujnik położenia wałka rozrządu. 2 opcje: albo wymieniamy na nówkę za dużą kasę, albo na używaną część z innego auta. Wybrałem drugą opcję, za całość zapłaciłem 200 zł i problem znikł jak ręką odjął.
Genralnie bardzo dużo osób naprawia swoje BMW w serwisie BMW Adam. Czyli można założyć, że jest to dobry serwis. Nawet przeglądając oferty na otoMoto spotkałem się parę razy z notką "serwisowany w BMW Adam". Czyli pewnie dla znawców tematu jest to dobre miejsce do napraw, a w przypadku sprzedaży działa jak notka o serwisie w ASO. Ale z kolei znajomy serwisując tam BMW 1 nie był do końca zadowolony, nie naprawili tego co trzeba, a skasowali jak za zboże. Oczywiście - o każdym warsztacie można tak powiedzieć. Dlatego dobrze sobie odpowiedzieć czy z każdą pierdołą dobrze jechać do serwisu gdzie stawki są jak w EURO, a popełniają ludzkie błędy - jak każdy :)
O CNFie dobrego słowa nie można powiedzieć (jeśli mówimy o naprawach). Partacze, którzy każą nam płacić za swoje błędy. Mi kiedyś zamiast zwulkanizować oponę od skutera uszkodzili felgę. I chcieli żebym za to zapłacił. I Ogólnie jeśli chodzi o naprawy - nie tam. Za "spojrzenie" w klimę chcieli 500zł i na oko wycenili mój rachunek na conajmniej 1000 zł - trzeba wymienić kompresor, skraplalcz...to będzie kosztować. Pojechałem na Orunię do serwisu, który specjalizuje się w obsłudze klimy -150 zł - załatanie nieszczelności, napełnienie, odgrzybienie itp. Całość śmiga do dzisiaj - a naprawa miała miejsce z 3-4 lata temu.
Jedyne co trzeba przyznać CNFowi - dzięki pieniądzach pozyskanych z naciągania klientów - zakupili dobry sprzęt i jeśli chodzi o diagnostykę to warto tam pojechać. Pod warunkiem, że wszystko zależy od sprzętu a nie umiejętności mechanika. Nawet osowskie warsztaty tam jeżdżą czasem na diagnostykę. Oczywiście maszyna diagnosty robi wydruk i nie da się tego spi****lić :)
Jedyne co trzeba przyznać CNFowi - dzięki pieniądzach pozyskanych z naciągania klientów - zakupili dobry sprzęt i jeśli chodzi o diagnostykę to warto tam pojechać. Pod warunkiem, że wszystko zależy od sprzętu a nie umiejętności mechanika. Nawet osowskie warsztaty tam jeżdżą czasem na diagnostykę. Oczywiście maszyna diagnosty robi wydruk i nie da się tego spi****lić :)