Widok

Jaki nowy smartfon

Hejo,
lupka i najaktualniejsze posty przejrzane, ale nie znalazłam satysfakcjonującej polecajki, zatem jako totalny laik bardzo proszę o podpowiedzi.
Szukam telefonu/smartfona czy jakkolwiek się to aktualnie nazywa:
do 5k (powiedzmy, że może być trochę ponad, ale wolałabym nie, chyba, że serio warto byłoby dołożyć do czegoś fajnego),
który robi naprawdę pryma sort zdjęcia i video (to wymóg konieczny - mam aktualnie Redmi Note 8 Pro i jakość nagrań to jakaś totalna porażka),
ma sporo pamięci RAM i wbudowanej,
ma w miarę dużą pojemność baterii (to nie jest wymóg konieczny, ale sporo korzystam z telefonu w pracy i po pracy, dlatego nie chciałabym ładować co chwilę).
Rozważałam przejście na Iphone'a, ale mam szereg wątpliwości:
- obsługa (jestem boomerem - boję się przepaści w obsłudze między andro a iOSem: czy różnice są naprawdę duże?),
- wytrzymałość baterii,
- nie wiem, czy w tym budżecie znajdę coś naprawdę godnego uwagi, czy lepiej dać sobie spokój.
Bardzo proszę o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W kwestii iPhone:
- baterie akurat są dobrze zoptymalizowane i w momencie gdy potrzebowałbym ładować androida 2 razy dziennie na iPhone robię to raz (jeszcze mi się nie zdażyło dwa razy wyzerować najnowsze urządzenia w ciągu dnia)
- robią Endgame Filmy. Stabilizacja, przejście między innymi obiektywami, nie ma obecnie lepszego urządzenia (chociaż Sony skutecznie stara się gonić za Apple, bo Xperie tez dosyć płynnie zmieniają obiektywy podczas nagrywania)
- nie ma różnic w używaniu obecnie iPhone oraz Androida. Gesty są (raczej) podobne. Jedynie obsługa z windowsem jest inna, ale do tego 3uTools daje radę
Jeśli zalezy Ci na dobrych zdjęciach polecam dołożyć do modelu 14 pro https://ispot.pl/iphone-14-pro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Technologie

Ochrona telefonu (17 odpowiedzi)

Hej, Ostatnio kupiłam pancerne etui na telefon, widziałam też na stronie tej firmy, że mają tzw....

Marketing, reklama (59 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zastanawiałam się nad metodami reklamy w internecie. Szukałam trochę i strasznie...

gry online (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam pytanie do hazardzistów. Powiedz mi Czy próbowałeś grać na polskich zasobach...

do góry