Widok

Jaki rower wybrac

Zbliża się sezon i chciała bym kupić sobie rower. Chce przeznaczyć na ten cel 1500 pln. Mam tylko kilka zachcianek: kolor najchętniej czerwony, rama alu, chamulce V i klamomanetki. Czy mogli byście mi coś polecić? Myslałam o jakimś tańszym rozwiązaniu typu author Spectra http://www.rower.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=6_698_542_547&products_id=6444 Czy moze lepiej troszke dopłacic i zainwestowac w authora Vista 2 http://www.rower.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=6_698_542_549&products_id=6696
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po mojemu - czyli moim skromnym zdaniem, jeśli chcesz krosowy rower, to od Author Spectra lepszy raczej będzie Unibike Crossfire (http://www.unibike.pl/crosslds.html) katalogowo 1.199 PLN - lepsza rama (z hakiem tylnej przerzutki), obręcze dwuścienne (w Spectra to chyba niekoniecznie?), efektywnie większa liczba przełożeń w Crossfire, bo kaseta wielotrybu z tyłu ma szerszy zakres (od 11 do 32 zębów, zamiast 14-28), i koła 28" czyli rowerek wygodniejszy do lajtowego pedałowania i z 1.500 PLN zostanie jeszcze pieniążek na rękawiczki i kask itp. - ale to wszystko może nie mieć dla Ciebie znaczenia... bo niestety kolor co najwyżej srebrno-wiśniowy ;->
Proponuje CBR10000RR:

Liczba cylindrów: 4
Liczba zaworów na cylinder: 4
Pojemność: 998cc
Moc: 126 kW przy 11 250 rpm
Moment obrot.: 115,1 Nm przy 8 500 rpm

Całości tego nowego 'dzieła sztuki' dopełnia nowy agresywny design, doskonałe wykończenie i perfekcyjne proporcje...

Ziarno
Oczywiscie CBR1000RR :-)

Ziarno
ttiiiaaa! ;)

na złodzieju czapka GORE ;)
jak wynika z liczby przy moim imienju jestem lekko podzgredzialy ale mlody duchem. Mieszkam w Sudetach a gorskich tras rowerowych mam bez liku. Mialem ten sam problem co Ty 3 lata temu i jesli cos moge doradzic po pierwszer,zapytaj sie samego siebie gdzie chcesz jezdzic(teren trudny czy latwy), dalej jakim ty jestes rowerzysta(turysta, czy sportowiec),a nastepnie jaka suma dysponuje.Otoz polecam ci moj rower Kellys Saphix Cross na kolach 28 z alu rama na osprzecie shimano alivio o 24 przelozeniach,kasecie na wolnobiegu, korbie, wzmacnianych obreczach z kapslami,z przodu przerzutka shimano 102,hamulce V- bre.... i tak moge dalej wym...a Authora z takim osprzetem kupisz o kilka stow drozej.Cena roweru to 1200 zl.Reszte wydaj na kask bo warto i dobry stroj kolarski z butami i pedalami spd lub look....polecam Marek
tak oto , droga sylwiu , na glebę twojej płodnej wyobraźni padło dobre ziarno . niechaj plon przyniesie obfity , czego sobie i wam życzę . amen .
zobacz na rowerki kellys tanie dobrze zrobione i chwalone cena tez wsam raz
kellysy ciężkie są
ciężkie? mój waży 9,3 ;)
ale nie kosztuje 1500 zł , chyba , że opchniesz koleżance za tyle . he he :)
A niech stracę, mogę opchnąć :D:D
waży 9,3 i żadko dojeżdża sprawny do mety :)

coś w tym jest :))
im ciezszy tym lepszy! :> moj wazy 11.5kg nie nazywa sie kellys i zawsze dojezdza sprawny do mety... :>
mój nawet jak połamany to też dojedzie he he:)
he he :)
Swego Kellysa połamałem i nie pospawałem :D Przejechałem na nim jeszcze 5 tyś kmów :D Nie polecam :P
moj wazy wiecej i tez dojezdzal :-)
no i ten moj ciezki Kellys tez dojezdza do mety...

ktos z was jedzie na maraton do Elblaga?
by mozna bylo sprawdzic jak z tym dojezdzaniem od mety :-) :-P
macias ty masz jakis uraz psychiczny? Krytykujesz wszystkich na forach?Myslisz ze tylko twoja madrosc jest jedynie słuszna?

Tak jak napisał Peter mozna sprawdzic w terenie.I juz niejeden sprawdził.
a ten złom na którym sie poruszasz to ile razy spawany był:)
On teraz kogo skrytykował? Mich sie obraził? nie wiem kto sie tutaj tak czepia w tej chwili... :>
Klaki czemu śmiejesz sie z roweru Petera - masz jakiś uraz ?

btw. mój rower też coś ostatnio nie widzial mety ;p