Widok

Jaki samochód kupić ?

Pewnie ten temat poruszano setki razy. Jednak chciałbym prosić o opinię na temat auta. Szukam samochodu używanego, który ma niskie spalanie i nieawaryjny silnik. Przeglądałem wiele tematów i nadal nie mogę się zdecydować w co uderzyć. Mam cztery propozycje, które chodzą mi po głowie:
Ford Fiesta Mk7
Hyundai i30
Skoda Octavia II
Opel Astra H

Czy ktoś z was ma takie auto i mógłby podzielić się opinią ? Interesuje mnie jaki silnik posiadają wasze samochody, ile macie przebiegu i ogólnie jak wam się jeździ. Zapraszam do dyskusji i dzięki za pomoc ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opel Astra H combi, silnik 1.4 gaz 280 000 przebiegu. Przy przebiegu 265 tyś regeneracja zaworów przy gazie to, b.dobry wynik. Regularna wymiana rozrządu, oleju 5W30, filtrów itd. Mieszkam na obrzeżach 3miast, droga szutrowa co trochę szybciej zużywa zawieszenie 2 razy wymiana kpl. amorów i przegubów raz sprzęgło kpl. Jestem bardzo zadowolony z auta, nadal jest w świetnej kondycji i jeszcze długo będzie służyło mi do pracy, pakowne, żwawne, tani serwis i części. Polecam

Trochę trudno doradzić bo;
Ford Fiesta Mk7
Hyundai i30
Skoda Octavia II
Opel Astra H

Fiesta należy do innego segmentu. Astra nie jest złym samochodem, prosty w budowie i obsłudze. Skoda octavia II bardzo dobre auto - ale z silnikami 1.9 tdi 105 km lub benzyna 1.6 105 km reszta silników to padaczki. Kia ceed czy i30 też nie są złymi samochodami. Raczej polecam się kierować budżetem./stanem auta.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się zastanawiam nad czymś takim: http://wadowscy-krakow.volvocars-partner.pl/modele/s60/ Oczywiście trochę kosztuje, ale po doświadczeniach z używanymi samochodami stwierdzam, że wolę wydać trochę więcej, ale przynajmniej mam pewność, że nowy! Dostanę gwarancję itp.

Inne tematy z forum Motoryzacja

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

pierwszy samochod (12 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?

do góry