Widok
Jakie opony na te okolice?
Czołem,
Jako iż okolice na zachód Wejherowa to dla mnie terra incognita byłbym wdzięczny za radę, jakiego podloża się mozna spodziewac w lasach (i jakiego typu opony 'ubrac'). Gliniane? Piaszczyste? Patrzac na mape, zwlaszcza na lasy na polnoc od Bozepola, spodziewalbym sie raczej blotnistej trasy.
pozdrawiam,
Ognacy
Jako iż okolice na zachód Wejherowa to dla mnie terra incognita byłbym wdzięczny za radę, jakiego podloża się mozna spodziewac w lasach (i jakiego typu opony 'ubrac'). Gliniane? Piaszczyste? Patrzac na mape, zwlaszcza na lasy na polnoc od Bozepola, spodziewalbym sie raczej blotnistej trasy.
pozdrawiam,
Ognacy
ognacy napisał(a):
> Jako iż okolice na zachód Wejherowa to dla mnie terra incognita
> byłbym wdzięczny za radę, jakiego podloża się mozna spodziewac
> w lasach (i jakiego typu opony 'ubrac'). Gliniane? Piaszczyste?
> Patrzac na mape, zwlaszcza na lasy na polnoc od Bozepola,
> spodziewalbym sie raczej blotnistej trasy.
podłoże głównie twarde, piachów niedużo (poza pasem nadmorskim), ale się tu i ówdzie trafiają. Drogi leśne już wydobrzały po okresie zrywki, w zeszły weekend błoto występowało w ilościach symbolicznych. Sporo nowych, świetnych dróg przeciwpożarowych w lasach - gorzej, jak się trafi na taką drogę w budowie - na H31 bodajże do 2 PK trasa prowadziła po takim świeżo usypanym trakcie - jechało (prowadziło się) gorzej niż po plaży.
pozdr
> Jako iż okolice na zachód Wejherowa to dla mnie terra incognita
> byłbym wdzięczny za radę, jakiego podloża się mozna spodziewac
> w lasach (i jakiego typu opony 'ubrac'). Gliniane? Piaszczyste?
> Patrzac na mape, zwlaszcza na lasy na polnoc od Bozepola,
> spodziewalbym sie raczej blotnistej trasy.
podłoże głównie twarde, piachów niedużo (poza pasem nadmorskim), ale się tu i ówdzie trafiają. Drogi leśne już wydobrzały po okresie zrywki, w zeszły weekend błoto występowało w ilościach symbolicznych. Sporo nowych, świetnych dróg przeciwpożarowych w lasach - gorzej, jak się trafi na taką drogę w budowie - na H31 bodajże do 2 PK trasa prowadziła po takim świeżo usypanym trakcie - jechało (prowadziło się) gorzej niż po plaży.
pozdr
> gorzej, jak się trafi na taką drogę w budowie - na H31 bodajże do 2 PK
> trasa prowadziła po takim świeżo usypanym trakcie - jechało
> (prowadziło się) gorzej niż po plaży.
Po prostu przyjechałes z niewłaściwej strony. Ja przyjechałem i wyjechałem od zachodu i było zwyczajnie, w porządku
---
Bajka Disney'a z dwiema wiewiórkami. Rzecz dzieje sie w fabryce, jedna z wiewiórek została zapuszkowana. Druga by ją odnaleźć, musi otwierać puszki (tysiące...). W końcu:
- Dlaczego schowałaś się w ostatniej puszce?
- To Ty zaczełaś otwierać z niewłaściwego końca.
> trasa prowadziła po takim świeżo usypanym trakcie - jechało
> (prowadziło się) gorzej niż po plaży.
Po prostu przyjechałes z niewłaściwej strony. Ja przyjechałem i wyjechałem od zachodu i było zwyczajnie, w porządku
---
Bajka Disney'a z dwiema wiewiórkami. Rzecz dzieje sie w fabryce, jedna z wiewiórek została zapuszkowana. Druga by ją odnaleźć, musi otwierać puszki (tysiące...). W końcu:
- Dlaczego schowałaś się w ostatniej puszce?
- To Ty zaczełaś otwierać z niewłaściwego końca.
Heh, może te kilkadziesiąt km na północ już jest sucho, bo np. w takich Kartuzach nawet śnieg popaduje i w nocy jest poniżej zera ;-). W weekend było jeszcze trochę błota, ale po tych opadach trudno powiedzieć, czego się można spodziewać :/. Czy to jest "trochę", czy "trochę więcej", to się jeszcze okaże ;-)
Pozdrawiam,
Japco
Pozdrawiam,
Japco
Wiem, że minęło sporo czasu, ale nie chciałem rozpoczynać nowego tematu. Ktoś z was się orientuje jak to jest z tymi oznaczeniami na oponach? Zauważyłem na swoich takie jak na tych tutaj i zastanawia mnie co to za oznaczenie tak właściwie.