Widok
Jakość firmy ocenia się po obsłudze reklamacji
Lodówka przestała chłodzić. O 15:50 zadzwoniłem po serwis. Powiedzieli, że będą za ok. 2 godziny. O 18:30 zadzwoniłem z pytaniem, czy przyjadą. Nie usłyszałem słowa przepraszam tylko pretensje, że przecież są u innego klienta. Przyjechali o 19:10. W tym momencie lodówka sama zaczęła pracować (termostat sam się odblokował) i nie była konieczna żadna naprawa. Mimo to zażyczyli sobie 40 zł za sam przyjazd (mimo, że spóźniony). Rozumiem poświęcony czas i koszty dojazdu (choć wiem, że byłem "po drodze" do kolejnego klienta), ale wiem również, że ceny za dojazd normalnie oscylują wokół 20 zł. Ustaliliśmy, że 20 zł będzie ok i tyle zapłaciłem. Następnego dnia rano lodówka znowu przestała chłodzić. Po zgłoszeniu tego faktu usłyszałem od serwisanta, nie mają zamiaru naprawiać jej do końca i żebym poszukał sobie innego serwisu. Usłyszałem również, że jak chcę to mogę nie polecać ich firmy innym. Cóż, znana prawda głosi, że jakość firmy ocenia się po obsłudze reklamacji. Wygląda więc na to, że Panowie utrzymują się raczej z kasowania za dojazdy do klientów, a niekoniecznie z napraw lodówek. Szczerze odradzam.
Moja ocena
Naprawa sprzętu AGD
kategoria: Naprawa i serwis AGD
obsługa: 1
jakość usług: 1
terminowość: 2
przystępność cen: 2
ocena ogólna: 1
1.4
* maksymalna ocena 6
Drogi Panie jak już Pan pisze to proszę napisać wszystko tak jak dokładnie było lodówka proszę Pana sama niezaczęła pracować jak ją rozkręcałem to przecież bał się Pan że w niej coś uszkodzę niewiem co pozatym wytłumaczyłem Panu dokładnie co jest uszkodzone i co należało by wymienić ,jaką część pokazałem Panu ba nawet dałem do ręki potrzymać termostat i uzgodniliśmy że jeśli się to powtórzy to go wymienimy i niebyłoby problemu do czasu jak przyszło do zapłaty no fakt wygórowana cena wręcz kosmiczna te 40zł za dojazd,uruchomienie,wytłumaczenie pokazanie wręcz palcem i chęć naprawy jakby usterka sie powtórzyła a powiedziałem że jest to prawie na 90% pewne a Pan sie zaczyna targować no ok ma prawo ,klient nasz Pan kolega zaproponował wtedy 30zł i na to Pan też kręcił nosem więc stanęło na 20zł bo jak Pan mówił tyle pan tylko ma. Więc ciekawe czy by Pan zapłacił za usługę i część czyli termostat ,wątpliwe a nadmieniam że wcześniejsze koszty były by odliczone od całości usługi dopłacił by Pan do 40zł tylko 80zł i usługa by była wykonana część wymieniona i udzielona 6-miesięczna gwarancja ale po rozmowie telefonicznej z Panem musiałem zrezygnować z wykonania usługi grzecznie zaproponowałem skorzystanie z innego serwisu nadmienie tylko że nawet w sprawie naprawy Pana lodówki dzwoniła Pana mama do nas bardzo miła kobieta i powinien Pan brać przykład z niej.A co do spóżnienia tak potwierdzam spózniliśmy sie ale dzwoniłem do Pan uprzedzająć że jesteśmy u klijenta i musimi dokończyć naprawę a czasu dokładnego nie mogłem określić bo była to skomplikowana naprawa sprzętu w zabudowie i niebył Pan po drodze do innego klienta był Pan ostatnim naszym klientem tego dnia jak się okazało jedynym w swoim rodzaju Pozdrawiam miło :)