Widok

Jakość nowej drogi.

Bojano Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Jej fatalne wykonanie bylo widac po deszczach. Zlego odprowadzenia wody nie dalo sie ukryc. Tak ma to zostac?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jasne, mają czas. I co z tego? Pomyśleć mogliby trochę o bezpieczeństwie. Kto jak kto, ale drogowcy powinni zdawać sobie sprawę na jakie niebezpieczeństwo narażają kierowców pozostawiając 0,5m uskoku od asfaltu, nie do pomyślenia jak łatwo wypaść z drogi. Ludzie bez wyobraźni. Mam zastrzeżenia również do ich oznakowań, gdyż nawet nie pomyślą, aby uprzedzić kierowcę, postawić znak, że np. za zakrętem sobie stoją z koparką i coś dłubią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spokojnie, dajmy im dokończyć inwestycje. Jak już pisaliśmy w innym wątku odnośnie drogi, maja czas do końca czerwca 2013 r. zgodnie z harmonogramem.

Co do latarni. Będą świecić jak inwestycja zostanie odebrana. I jak się domyślam, to chyba gmina, za część w terenie zabudowanym będzie pokrywać koszty oświetlenia, więc nie pilno im będzie do odbioru. No, ale musimy poczekać do zakończenia remontu, wtedy będziemy mogli po "polsku ponarzekać" ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakoś tej nowej drogi jest fatalna , skrzyżowania nie zrobione zjazdy na drogi polne nie zrobione , asfaltu miejscami brak,pobocza słabo wykończone, a zakręty są źle wyprofilowane. Brak słów a najlepsze jest to,że ZAMOCOWALI LATARNIE NA KTÓRE BRAK PRĄDU , PO LATARNIA KTÓRA NIE ŚWIECI ?

A mnie nurtuje pytanie kto zapłaci

za to skute?
Możliwe że to odływ wody.Ciekawi mnie to bardzo.
pewnie odpływ wody?
A mnie Drogie Panie i Panowie nurtuje pytanie.Po jaką cholerę kłują kilometry asfaltu przy krawężnikach w Bojanie?W Chwaszczynie zauważyłem że kłują tam,a potem kładą dwa rzędy kosteczek przy krawężniku.Po co?hektolitry paliwa spalonego na to kłucie.I żadnego sensu w tym nie ma?Bo co ma ładnie wyglądać?To ma być droga,a nie promenada.I tak te hektary położonych kostek i pas rowerowy szeroki na tira to za dużo.
To raczej nie jest odpowiedź na pytanie, ponieważ mogliby zrobić krótszą, ale o wiele lepszą drogę. No ale tak. Najważniejsze terminy, terminy i jeszcze raz terminy, nieważne jakim kosztem.

Blokada dojazdu do szkoły w Bojanie

23 października godz. 9,00 - dojazd na parking przy szkole w Bojanie zablokowany z obu stron ; z jednej strony rozpieprzyli kostkę brukową na czas niewiadomy a z drugiej strony pracują dwa walce.Co za idiota to koordynuję ? !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pewnie czekają na kolejne transze pieniędzy, aby nie wtopić się w bagno jak to było w przypadku autostrad.Wcale im się nie dziwię.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jestem ostatnio w wiadomościach lokalnych, co sie dziej że brak pracowników przy drodze? Nic się nie dzieje od tygodnia.
@prezes spokojnie, niepełny adres IP jeszcze o niczym nie świadczy, nie musi to być ten/ta sama osoba. Choć może.
Po drugie jest zasada - "Nie karm Trola!" czyli nie odpisuj mu, więc znudzi mu się czytanie samego siebie.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zastanów sie czy jesteś bolo czy frank czy gdynianka, jak masz problem z tożsamością to chyba wiesz co robić?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
te barierki chyba właśnie po to są żeby pieszy nie spieprzył przed autem
dzisiaj znowu wyjechała równarka na osiedle to co ubite r*********i i po deszczu znowu dzióry i koleiny pieniadze wyzucone w błoto ten z gminy co tym się zajmuje musi być niezły debil
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja chyba wiem po co są barierki. Ostatnio widziałem jak koleś spał w niewielkim uskoku obok chodnika. Przy nim leżało piwko. I gdyby były barierki to by nie poleciał w uskok tylko by zawisł na barierce i se poćwiczył jogę. Bardzo dobrze wpływa na krążenie. Szczególnie jak się człowiek przewiesi przez brzuch bo wtedy lepsze krążenie w mózgu i dużo twórczej myśli przychodzi. Myślę że teraz z rana możemy takie widoki spotkać. Należy nie ściągać osobników bo ćwiczą i mogą się wkurzyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
widzę, że nie tylko ja się zastanawiam po co te bariery postawili...
Te barierki tak czy siak nie chroniłby przechodnia przed uderzeniem samochodu, to nie bariery energochłonne. Chyba ktoś komuś zlecenie załatwił aby się nachapać,bo w tych barierkach nie ma zadnego sensu estetycznego ani bezpieczeństwa.
ja bym tam wolał spaść z roweru na trawę niż np na jezdnie po której właśnie pędzi jakaś ciężarówka. No ale widzę że inżynier budowlaniec wie lepiej i decyduje o moim życiu lub śmierci. K....a jak żyć panie premierze.
Zauważyłem że barierki w ten sposób ustawiane są tam, gdzie tuż obok chodnika jest znaczny uskok. Najwyraźniej projektant uznał, że większym niebezpieczeństwem jest spadnięcie z chodnika z wysokości 40cm, niż możliwość potrącenia przez auto bez miejsca do ucieczki przed nim.

Inne tematy z forum Motoryzacja

Jak dbać o samochód (39 odpowiedzi)

Praktycznie każdy w dzisiejszych czasach posiada własny samochód. Wiecie jak o niego dbać?...

do góry