Widok
Jasne, mają czas. I co z tego? Pomyśleć mogliby trochę o bezpieczeństwie. Kto jak kto, ale drogowcy powinni zdawać sobie sprawę na jakie niebezpieczeństwo narażają kierowców pozostawiając 0,5m uskoku od asfaltu, nie do pomyślenia jak łatwo wypaść z drogi. Ludzie bez wyobraźni. Mam zastrzeżenia również do ich oznakowań, gdyż nawet nie pomyślą, aby uprzedzić kierowcę, postawić znak, że np. za zakrętem sobie stoją z koparką i coś dłubią.
Spokojnie, dajmy im dokończyć inwestycje. Jak już pisaliśmy w innym wątku odnośnie drogi, maja czas do końca czerwca 2013 r. zgodnie z harmonogramem.
Co do latarni. Będą świecić jak inwestycja zostanie odebrana. I jak się domyślam, to chyba gmina, za część w terenie zabudowanym będzie pokrywać koszty oświetlenia, więc nie pilno im będzie do odbioru. No, ale musimy poczekać do zakończenia remontu, wtedy będziemy mogli po "polsku ponarzekać" ;-)
Co do latarni. Będą świecić jak inwestycja zostanie odebrana. I jak się domyślam, to chyba gmina, za część w terenie zabudowanym będzie pokrywać koszty oświetlenia, więc nie pilno im będzie do odbioru. No, ale musimy poczekać do zakończenia remontu, wtedy będziemy mogli po "polsku ponarzekać" ;-)
A mnie Drogie Panie i Panowie nurtuje pytanie.Po jaką cholerę kłują kilometry asfaltu przy krawężnikach w Bojanie?W Chwaszczynie zauważyłem że kłują tam,a potem kładą dwa rzędy kosteczek przy krawężniku.Po co?hektolitry paliwa spalonego na to kłucie.I żadnego sensu w tym nie ma?Bo co ma ładnie wyglądać?To ma być droga,a nie promenada.I tak te hektary położonych kostek i pas rowerowy szeroki na tira to za dużo.
A ja chyba wiem po co są barierki. Ostatnio widziałem jak koleś spał w niewielkim uskoku obok chodnika. Przy nim leżało piwko. I gdyby były barierki to by nie poleciał w uskok tylko by zawisł na barierce i se poćwiczył jogę. Bardzo dobrze wpływa na krążenie. Szczególnie jak się człowiek przewiesi przez brzuch bo wtedy lepsze krążenie w mózgu i dużo twórczej myśli przychodzi. Myślę że teraz z rana możemy takie widoki spotkać. Należy nie ściągać osobników bo ćwiczą i mogą się wkurzyć.