Widok
Jasień Bulwary
Inwestycja powstała w intensywnie rozwijającej się części Gdańska. Lokalizacja zapewnia mieszkańcom dobre skomunikowanie z całym Trójmiastem. Do Śródmieścia można szybko dotrzeć trasą WZ, natomiast Obwodnica zapewnia sprawne połączenie z bardziej oddalonymi dzielnicami trójmiejskiej metropolii. Infrastrukturę komunikacyjną uzupełniają Kolej Metropolitalna z przystankiem PKM Kiełpinek oraz linie autobusowe z przystankiem w pobliżu inwestycji.
W pobliżu zlokalizowane są: wielobranżowe ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Według mnie ogólnodostępne miejsca to najlepsza z możliwych opcji. Nie mam gwarancji gdzie zaparkuje, ale zawsze gdzieś zaparkuje. Jeśli ma się jedno "wykupione" miejsce i przyjeżdża ktoś znajomy czy rodzina na święta gdzie ma parkować? Miejsc wspólnych praktycznie nie ma, albo są ciągle zastawione najczęściej przez te same auta. Z perspektywy użytkownika i obserwatora miejsce zewnętrzne przypisane do mieszkania czy osoby to nie jest praktyczne rozwiązanie.
Hej ! Jestem zainteresowana tym osiedlem, w sumie to rozwazam takze wiszace Ogrody.
Wiecie moze do jakiej szkoly podstawowej bedzie prznalezec rejonowo to osiedle? Czy tak jak wiszace Ogrody do szkoly w kokoszkach, czy na Jasieniu?
Czy nie obawiacie sie mieszkac polozobych tak blisko wody? Nie znam sie zupelnie, ale jakos tak mam obawy co do tej kwestii.
POzdrawiam przyszlych mieszkancow:)
Wiecie moze do jakiej szkoly podstawowej bedzie prznalezec rejonowo to osiedle? Czy tak jak wiszace Ogrody do szkoly w kokoszkach, czy na Jasieniu?
Czy nie obawiacie sie mieszkac polozobych tak blisko wody? Nie znam sie zupelnie, ale jakos tak mam obawy co do tej kwestii.
POzdrawiam przyszlych mieszkancow:)
Bardzo długo czekałam na tą inwestycję, niestety dużeeeee rozczarowanie. Miejsce mające potencjał, a tu jakieś bloczki z mini balkonikami, "salonem"+kuchnia 22m! Myślałam, że tylko mnie poraziła informacja z miejscami postojowymi, ale jak czytam opinie to widzę, że nie jestem sama! Jak można budować mieszkania z za małą liczbą miejsce w hali garażowej!!!
witam serdecznie
do poniedzialku musze podjac decyzje o zakupie mieszkania na osiedlu jasien bulwary
wolalam wiszace ogrody ale bylam druga w kolejce i otrzymalam dzis tel ze ci pierwsi sie zdecydowali :(
kazda opinia bedzie pomocna
pytanie do wlascicieli mieszkan sasiadujacych z winda: slychac jakis halas ?
i pytanie czy czuc szadolki ?
da sie funkcjonowac bez samochodu ?
p.s. interesuje mnie mieszkanie 3 pokoje niecale 45 m kw - sa tu wlasciciele takich mieszkan ?
pozdrawiam i dziekuje z gory !
do poniedzialku musze podjac decyzje o zakupie mieszkania na osiedlu jasien bulwary
wolalam wiszace ogrody ale bylam druga w kolejce i otrzymalam dzis tel ze ci pierwsi sie zdecydowali :(
kazda opinia bedzie pomocna
pytanie do wlascicieli mieszkan sasiadujacych z winda: slychac jakis halas ?
i pytanie czy czuc szadolki ?
da sie funkcjonowac bez samochodu ?
p.s. interesuje mnie mieszkanie 3 pokoje niecale 45 m kw - sa tu wlasciciele takich mieszkan ?
pozdrawiam i dziekuje z gory !
Przestań powtarzać oklepane opinie, od 3 lat czytam jak to "znawcy" inwestycyjni straszą kolejnym krachem, który jest tuż tuż - ja powiem tylko że w najbliższych latach nie pęknie bańka na nieruchomościach, bo większa jest na rynku długu (obligacji), której krach nie będzie miał takiego wpływu na mieszkaniówkę. Dodatkowo po prostu ludzie pamiętają co się stało w 2008 i wyciągają wnioski, nie zadłużając się nadmiernie (stąd masz np. narzucony wymóg 20% wkładu własnego).
A z drugiej strony pomyślmy tak: do ceny mieszkania teraz dodaj inflację w przyszłości (powiedzmy 10 lat) i rozwój terenów wokół inwestycji, który też podniesie cenę. Zastosowane materiały na Naszym osiedlu są nowoczesne, co też ma znaczenie. Cena wzrośnie. Żeby nie być gołosłownym - dla przykładu wystarczy sobie wyszukać na jakimkolwiek portalu z ogłoszeniami "Gdańsk Jasień" i można zobaczyć, że po sąsiedzku do osiedla Jasień Bulwary jest sobie Jasień Panorama. Wisi tam ogłoszenie z ceną 9500/metr kwadratowy.
A z drugiej strony pomyślmy tak: do ceny mieszkania teraz dodaj inflację w przyszłości (powiedzmy 10 lat) i rozwój terenów wokół inwestycji, który też podniesie cenę. Zastosowane materiały na Naszym osiedlu są nowoczesne, co też ma znaczenie. Cena wzrośnie. Żeby nie być gołosłownym - dla przykładu wystarczy sobie wyszukać na jakimkolwiek portalu z ogłoszeniami "Gdańsk Jasień" i można zobaczyć, że po sąsiedzku do osiedla Jasień Bulwary jest sobie Jasień Panorama. Wisi tam ogłoszenie z ceną 9500/metr kwadratowy.
Analiza taka profesjonalna ;)
A wystarczy, żeby urosły stopy procentowe (od najniższego poziomu w historii) i nagle część osób przestanie akumulować kapitał w mieszkaniach i wróci do lokat.
Poza tym demografia, nawet pomimo intensywnej migracji spowoduje, że liczba mieszkańców Gdańska wzrośnie minimalnie (a w Gdyni i Sopocie zmniejszy się znacznie).
A wystarczy, żeby urosły stopy procentowe (od najniższego poziomu w historii) i nagle część osób przestanie akumulować kapitał w mieszkaniach i wróci do lokat.
Poza tym demografia, nawet pomimo intensywnej migracji spowoduje, że liczba mieszkańców Gdańska wzrośnie minimalnie (a w Gdyni i Sopocie zmniejszy się znacznie).
Takie dzielnice jak Jasień są przyszłosciowe, ukraincy chetnie tam zamieszkaja i bedzie na to popyt. Poza tym miasto bardzo tam inwestuje. Co do demografii to akurat prawda :) Teraz jest wyz demograficzny ludzi 20-30 lat ktorzy bardzo czesto kupuja mieszkania na kredyt. Ale to sie skonczy i ceny pewnie sie unormuja