Widok
Apartamenty Jaśkowa Dolina 29
Inwestycja mieszkaniowa Invest Komfortu powstała przy ul. Jaśkowa Dolina we Wrzeszczu - blisko bogatego w sklepy i usługi centrum Wrzeszcza oraz jednocześnie tuż obok lasu z licznymi alejkami spacerowymi, Teatrem Leśnym czy urokliwymi miejscami, takimi jak Diabelski most, czy Ślimak.
Osiedle składa się z trzech kameralnych, jednoklatkowych budynków o architekturze nawiązującej do przedwojennych willi w tym rejonie miasta. Trzypiętrowe budynki połączone są przeszklonym łącznikiem, pełniącym ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Byłem tam i jestem przerażony hałasem od ulicy !
Hałas od ulicy jest potęgowany tym, że dźwięk odbija się od skarpy i ściany lasu. Budynki usytuowane są między ruchliwą ulicą a skarpą z lasem, szum odbija się echem i w efekcie mieszkańcy mają fatalne warunki, no chyba że cały czas będą mieszkać w szczelnie zamkniętych pomieszczeniach i nie będą otwierać okien nawet w lecie.
Praktycznie cały dzień jeden niekończący się korek, nawet późnym wieczorem pełno samochodów (spaliny).
Praktycznie cały dzień jeden niekończący się korek, nawet późnym wieczorem pełno samochodów (spaliny).
Dokładnie. W korkach to stoją Ci co mieszkają na dzielnicach południowych bo musza tam dojechać. Jak mieszkasz we Wrzeszczu to na piechotę masz wszędzie blisko. Nawet jak jest korek to zaraz zjeżdżasz na swoją ulicę i jesteś w domu. Reszta radośnie kupujących mieszkania pod obwodnicą, koło wysypiska stoi w kolejce na dojazd.
zgadzam się z danzinger, od ponad 10 lat mieszkam we Wrzeszczu. Obecne moje miejsce zamieszkania jest trzecim w tej dzielnicy. Zawsze biegam na pieszo, aby nie stać w korkach, a przy okazji mam spacerek :-) Wszędzie blisko, a mieszkam niedaleko lasu, więc tez mam tereny zielone na spacerek.
Ja osobiście Wrzeszcz zdecydowanie polecam.
Ja osobiście Wrzeszcz zdecydowanie polecam.
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
Przemyślany projekt
Osobiście uważam, że projekt jest bardzo dobry. Wreszcie architekci zaczynają rezygnować z tynku (który wygląda dobrze przez kilka lat a później szpeci budynek) zastępując go elewacją z kamienia. Stąd też te ceny. Inwestycja pięknie wtapia się w otoczenie i je upiększa. To, czy ten hałas będzie odczuwalny dla mieszkańca jest ciężkie do ocenienia bo jest to uzależnione po części od użytych materiałów. Poza tym nie rozumiem do czego zmierzają opinie na temat hałasu itd. Czy autorzy tych komentarzy uważają, że powinny być tam wybudowane w związku z tym szpetne tanie budynki albo działka powinna zostać pusta? Najłatwiej szukać minusów.
według mnie okropne
Z zewnątrz wygląda to trochę jak zakład pogrzebowy albo jakieś mauzoleum (czarne okna, szaro i ponuro)... i jeszcze te nagrobne rzeźby w ogrodzie. Budynki nie pasują do otoczenia i są po prostu brzydkie.
Szkoda Gdańska, brak szacunku dla starej architektury i wyglądu miasta. Każdy budynek z innej bajki. Za 20-30 lat będzie zlepkiem wszystkiego. Miasto musi się rozwijać, ale nie w ten sposób...
Szkoda Gdańska, brak szacunku dla starej architektury i wyglądu miasta. Każdy budynek z innej bajki. Za 20-30 lat będzie zlepkiem wszystkiego. Miasto musi się rozwijać, ale nie w ten sposób...