Widok

Jazda lewym pasem

Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Trójmiasto- nagminna jazda lewym pasem- mimo, że prawy pas jest wolny. To jest wykroczenie drogowe. Często większość kierowców jedzie lewym pasem, nawet policja tak jeździ. Wina kierowców i policji, że na to pozwala. Pochodze z większej aglomeracji i jest to dla mnie niezrozumiałe. Niska kultura na drodze, czy braki wyszkolenia.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 15
zgadzam się z Toba całkowicie.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedzie lewym od Wejherowa bo w Gdansku w lewo będzie skręcał
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0
on jedzie lewym pasem bo mówi, że prawym tylko wieśnaki jeżdża a on nie jest wieśniak aby poboczem sie poruszać.

taką mają mentalność.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0
odwrotnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
lewy pas szczególnie uwielbiany w Gdańsku na słowaku (odcinek leśny w strone lotniska) nie będę pisał przez jakich kierowców z pewnego regionu bo to oczywiste... śmigam tędy od x lat kilka razy dziennie wiec wiem co mówię ;)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
GWE ? GPU ? GKA ? GKS ?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chłopie, muszę jechać lewym pasem, bo chcę potem skręcić w lewo.
Jak będę na prawym pasie, to mnie nie puszczą i nie przedrę się. A tak to zjeżdżam na pas przeznaczony do skrętu w lewo, np.ul.Abrahama w Gdańsku i już nikomu nie wadzę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 32
Jazda lewym czy prawym pasem to kwestia rozumienia przepisów drogowych bo lewy pas służy do wyprzedzania a jeśli chodzi o tablice GWE GPU GKA to jest głupie gadanie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10
Lewy pas służy do wyprzedzania?.....nie ośmieszaj się.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17
przyjrzyj sie dokladnie to zauwazysze, ze posiadacze tablic GWE, GKA, GPU, GKS jezdza tylko lewym pasem.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiec całe trójmiasto przejedziesz lewym pasem ?
weź się ogarnij.
matko, komu teraz prawo jazdy dają.....
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trakt św, Wojciecha jakiś czas temu został wyremontowany pewien odcinek drogi za ul. Sandomierską w kier. Pruszcza - prawy pas...
..i co ..prawy pas nówka był wolny a idioci i tak jeździli lewym
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na tym polega twoja nieudolność , że nie potrafisz przeszkoczyć na lewy pas tylko blokujesz. Pomyśl co by było gdyby tak wszyscy jeżdzili- Trójmiasto zakorkowane
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystkim GAmoniom i GDurniom życzę szerokiej drogi w korkach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16
Trójmiasto, kaszuby to królewstwo lewego pasa i wymuszania pierwszeństwa przejazdu. Prymityw to szofery
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
szczerze mowiac to najczesciej widze lewy pas zapchany przez muły w powiecie wejherowskim... widzę gwe i mnie mierzi...na rondzie w Wejherowie placze ze smiechu jak widze kierunkowskaz w lewo...
gka tez mnie dobija, bo to w wiekszosci kierowcy bez wyobrazni...

w ogóle zabrałabym prawko niejednemu, nawet z gd,gsp i jak najbardziej z ga, za chamstwo,mułowatośc i właśnie brak wyobraźni...

mało tego dobijaja mnie skrzyzowania typu grunwaldzka/ do studzienki - sam nie pojedzie,to innym tez nie da i zablokuje przejazd:/

wrrrrrrrrrrrrrrr! zabrac prawko, niech sie ucza i zdaja od nowa i tak do skutku!!!
###############
tak tak chciałbyś poczuć mój smak
wszędzie dotknąć
potem po prostu w dupę kopnąć
nie nie tego aż tak trudno nie mówi się
to nie amatorski układ kolacja ze śniadaniem
to cos dla konesera a ja jestem głównym daniem!
###############
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Akurat lewy kierunkowskaz na rondzie to już nie błąd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wszystko byłoby zrozumiałe, gdyby przed zjazdem z ronda włączali jeszcze prawy kierunkowskaz... Wtedy faktycznie lewy kierunkowskaz byłby OK, chociaż i tak powinien on być włączany tylko podczas zawracania na rondzie.

Tak przynajmniej mnie uczyli na kursie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Można by również dodać, że denerwujące jest postępowanie osób, które lewym pasem omijają ile się da pojazdy stojące w korku (np. gdy niżej pas prawy jedzie na wprost, a lewy skręca) i na samym początku korka wjeżdzają na pas do jazdy na wprost i tam także jadą.

Ciekawy jest tu fakt, iż np. w kolejce w sklepie, wszyscy by się obużyli, a tu niestety nikt nic nie powie. Więcej - gdzie by się tak ktoś nie próbował wepchnąć, zawsze znajdzie się ktoś kto go bez problemu wpuści.

I nie chodzi mi tu Panie i Panowie o sytuację, gdzie są 2 lub 3 pasy i jeden się kończy, lecz gdy każdy pas jedzie w innym kierunku. Przykłady: zjazd z Moreny w stornę łostowickiej, czy też 3 Maja w stronę skrzyżowania z Kartuską.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie zliczę ile razy już wyprzedzałem prawym pasem, mimo że zawsze daję szansę aby zjechąc, ale jak tylko jest czysto a delikwent nie zjeżdza to jadę wtedy prawym, echhh..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Kanał albo najazd (35 odpowiedzi)

witam wie ktoś gdzie jeszcze w gdańsku można autem skorzystać z kanału lub najazdu? muszę...

do góry