Widok

Jazda w poza sezonem ?

Cześć. Mam do Was pytanie. Jak sobie radzicie jak sie sezon skończy. Czy odkładacie rower na wiosne i zajmujecie się innymi dyscypliami sportu. No jest też możliwość śmigania cały rok :-). Pozdro
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kubańczyk napisał(a):

> Cześć. Mam do Was pytanie. Jak sobie radzicie jak sie sezon
> skończy. Czy odkładacie rower na wiosne i zajmujecie się innymi
> dyscypliami sportu. No jest też możliwość śmigania cały rok
> :-). Pozdro

Cze! Zimą tak jak latem śmigam tylko jest zimniej ale to załatwia odpowiedni strój, przydają się też dobre opony i... w drogę po śniegu i lodzie. To łatwiejsze niż może się wydawać... :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
co do jazdy poza "sezonem" to kiedy on się zaczyna a kiedy kończy.
jeżdżę cały rok. latem na szosie i góralu akiedy zimno tj. ponizej 10 stopni to góral. A kiedy pada deszcz lub snieg to prawie nikogo nie widzę w okolicy ( lasy oliwskie po gdynie pustki cisowskie ). po powrocie do piwnicy i myję pod strumieniem ciepłej wody rower, sam do wanny.rower wytrzymuje cały sezon. Jeżdżę 3 do 4 razy w tygodniu. Odzież do pralki. Mam kilka zmian. Nieraz chodzę na salę na monobika. Też jest frajda .Na zimę mam oponę nakolcowaną . Niezapomniane balanse i piekne widoki. Spróbujcie pojeździć na góralu w Wierzycy tylko że nie chcą wyciagiem ciagnąc pod górkę. Szkoda. Ale wtedy zostają narty i deska. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kubańczyk napisał(a):

> Cześć. Mam do Was pytanie. Jak sobie radzicie jak sie sezon
> skończy. Czy odkładacie rower na wiosne i zajmujecie się innymi
> dyscypliami sportu.

Od listopada do lutego w weekendy jeżdżę po szosie, (chyba, że jest świeży lub mokry śnieg lub poniżej -7 st C), a w tygodniu na rowerze stacjonarnym z pulsometrem. W ten sposób buduję bazę do wiosennych jazd. Tego co nie nawidzę w zimowym bikerowaniu to proporcja godzina jazdy / godzina mycia. Rozwiązuję to w ten sposób, że skróciłem proces mycia do 1/2 godziny a jazd do 2 h i proporcja jest lepsza. A może ktoś zna lepszy sposób.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam trzy ksiażki:
Biblia Kolarza Górskiego - Joe Friel
TRENING Z PULSOMETREM - Joe Friel
DIETA DLA AKTYWNYCH - Cordain Loren
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Myślisz że koleś siedział przed komputerem 10 lat (słownie: DZIESIĘĆ LAT) czekając na Twoją odpowiedź ??
Paździoch zajżyj tu: http://www.youtube.com/watch?v=3mQhBDUCKQM
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
2002 jakże to niedawno a jednocześnie tak dawno...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ano faktycznie, nie spojrzałem na datę, aż dziwne ze takie artykuły jeszcze widnieją, powinny być przenoszone do działów archiwum lub usuwane po paru latach, taki portal a widzę tu że niezły burdel jest, pozdrawiam trójmiasto , wszystkich pozytywnie zakręconych i nie tylko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry