Widok
Jeden, jeden, dwa
Opinie do spektaklu: Jeden, jeden, dwa.
"Jeden, jeden, dwa" to historia opowiadająca o przygodach dwóch braci, którzy zostają sami w domu. Podczas zabaw i sprzeczek dochodzi do sytuacji, w której chłopcy zmuszeni są wezwać pomoc. Sceny z przygód chłopców przedstawione są w zabawny sposób. Młodzi widzowie, przeżywając historię, razem z bohaterami uczą się używać numeru alarmowego w sytuacji zagrożenia. Spektakl w bardzo naturalny i ...
Przejdź do spektaklu.
"Jeden, jeden, dwa" to historia opowiadająca o przygodach dwóch braci, którzy zostają sami w domu. Podczas zabaw i sprzeczek dochodzi do sytuacji, w której chłopcy zmuszeni są wezwać pomoc. Sceny z przygód chłopców przedstawione są w zabawny sposób. Młodzi widzowie, przeżywając historię, razem z bohaterami uczą się używać numeru alarmowego w sytuacji zagrożenia. Spektakl w bardzo naturalny i ...
Przejdź do spektaklu.
112 mówię nie
Po cudownym przedstawieniu pt. Borówka mówi nie, jestem kompletnie zawiedziona nowym spektaklem. Przedstawienie bardziej skupia uwagę małego widza na dręczeniu młodszego brata przez używanie niedozwolonych określeń, co nie tylko u mojego dziecka wywołało strach przed starszym z braci. Dziecko zamiast chcieć rozmawiac o numerze alarmowym, przeżywało traktowanie innych zaobserwowane w spektaklu. Używanie określeń typu bar.nie nie powinno mieć miejsca w spektaklach 4+.
Nie zgadzam się
Też byłam z moim dzieckiem na tym spektaklu i uważam, że bardzo realistycznie pokazuje relacje pomiędzy rodzeństwem. Przecież nie zawsze bywa różowo i miło. To właśnie eskalacja złych emocji doprowadza do sytuacji, kiedy trzeba wezwać prawdziwą pomoc. To bardzo realne i prawdziwe.
Dodatkowo aktorzy po spektaklu rozmawiali z małymi widzami o zachowaniu bohaterów i o tym, że nie jest fajne jak się do siebie źle odosimy albo jesteśmy złośliwi i że należy przeprosić, jeżeli zrobi się coś złego.
Ja z chęcią wybiorę się jeszcze raz.
Dodatkowo aktorzy po spektaklu rozmawiali z małymi widzami o zachowaniu bohaterów i o tym, że nie jest fajne jak się do siebie źle odosimy albo jesteśmy złośliwi i że należy przeprosić, jeżeli zrobi się coś złego.
Ja z chęcią wybiorę się jeszcze raz.