Widok
Jedyna nadzieja w lekarzu, a jednak nie do końca...
Do dr Ryszarda Zająca trafiłam poprzez znajomą, która miała jeszcze w Swissmedzie w Gdańsku robioną przez doktora minifleboktomię (efektu zero, brak zadowolenia z obsługi, efekt końcowy:jeszcze więcej żylaków i pajączków). Mimo wszystko stwierdziłam, iż odwiędzę Pana doktora w ART Vein i zobaczę co ma do powiedzenia na temat moich nóg. Wizyta szybka, szybki doppler, szybka diagnoza, szybka skleroterapia. Odczucie: liczy się tylko usunięcie objawów, a nie przyczyny. Przy tak rozległej chorobie żylakowej podano prawdopodobnie by mi taką ilość Aethoxysklerolu 0,5%, że za 2 lata bym biegała po kardiologach, bo moje zastawki serca by nie wytrzymały takiego stężenia "piankowej terapii". Ablacja laserem nie wchodziła w ogóle w gre. Obecnie jestem po laseroterapii żyły odpiszczelowej wielkiej + skleroterapia żylaków w bocznicach (zabieg styczeń 2013 rok). Czuję się bardzo dobrze, moje nogi "dochodzą" do siebie i być może założę spódniczkę latem. Dr Zając nie był pierwszym specjalistą, którego odwiedziałam (łącznie było ich ok. 6), mimo to nie zaufałam mu.
wypowiedź zmoderowana ( 2013-02-25 09:10:48)
Moja ocena
Art Vein Ryszard Zając
kategoria: Chirurdzy
obsługa: 3
jakość usług: 3
wyposażenie: 5
czas oczekiwania: 5
przystępność cen: 3
ocena ogólna: 2
3.5
* maksymalna ocena 6
nie zgodze sie z pani opinia! co do szybkosci obslugi to powinna sie pani cieszyc bo u niektorych to ze 3 wizyty za nim zdecyduja sie na jaki kolwiek zabieg!!jak ma pani problemy z sercem,to moze najpierw wybrac sie do kardiologa a nie chirurga naczynowego??:P...dr.zajac szybko i bez zadnego naciagania wybral dla mnie sposob wylecznia moich zylakow:)obecnie jestem po dwoch zabiegach i jestem bardzo,bardzo zadowolona:)zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy bo czeka mnie jeszcze laser:)...Art vein mila i sympatyczna obsluga...polecam wszystkim::::::)
dr Andrzej Zieliński, szpital Jantar:
http://www.szpitaljantar.pl/chirurgia-naczyniowa.html#spec
http://www.szpitaljantar.pl/chirurgia-naczyniowa.html#spec
Witam, może ktoś mi pomorze!
Wybieram się na wizyte do Dokrota Zająca na konsultacje. Ponad 10 lat temu przeszłam zapalenie żył głębokich po zarzywaniu tabletek antykoncepcyjnych i teraz są one osłabione, wyszedł mi żylak. Przeszłam już kilkunastu lekarzy w przychodniach, którzy odradzają mi usuwanie (w moim przypadku). Jeden się trafił z lekarzy (prywatnie) powiedział, ze nie widzi problemu i zalecił mi skleroterapie piankowa, teraz zbieram opinie? Czy ktoś miał taki przypadek?
Wybieram się na wizyte do Dokrota Zająca na konsultacje. Ponad 10 lat temu przeszłam zapalenie żył głębokich po zarzywaniu tabletek antykoncepcyjnych i teraz są one osłabione, wyszedł mi żylak. Przeszłam już kilkunastu lekarzy w przychodniach, którzy odradzają mi usuwanie (w moim przypadku). Jeden się trafił z lekarzy (prywatnie) powiedział, ze nie widzi problemu i zalecił mi skleroterapie piankowa, teraz zbieram opinie? Czy ktoś miał taki przypadek?