Widok

Jedyna nadzieja w lekarzu, a jednak nie do końca...

Do dr Ryszarda Zająca trafiłam poprzez znajomą, która miała jeszcze w Swissmedzie w Gdańsku robioną przez doktora minifleboktomię (efektu zero, brak zadowolenia z obsługi, efekt końcowy:jeszcze więcej żylaków i pajączków). Mimo wszystko stwierdziłam, iż odwiędzę Pana doktora w ART Vein i zobaczę co ma do powiedzenia na temat moich nóg. Wizyta szybka, szybki doppler, szybka diagnoza, szybka skleroterapia. Odczucie: liczy się tylko usunięcie objawów, a nie przyczyny. Przy tak rozległej chorobie żylakowej podano prawdopodobnie by mi taką ilość Aethoxysklerolu 0,5%, że za 2 lata bym biegała po kardiologach, bo moje zastawki serca by nie wytrzymały takiego stężenia "piankowej terapii". Ablacja laserem nie wchodziła w ogóle w gre. Obecnie jestem po laseroterapii żyły odpiszczelowej wielkiej + skleroterapia żylaków w bocznicach (zabieg styczeń 2013 rok). Czuję się bardzo dobrze, moje nogi "dochodzą" do siebie i być może założę spódniczkę latem. Dr Zając nie był pierwszym specjalistą, którego odwiedziałam (łącznie było ich ok. 6), mimo to nie zaufałam mu.

wypowiedź zmoderowana ( 2013-02-25 09:10:48)

Moja ocena
obsługa: 3

jakość usług: 3

wyposażenie: 5

czas oczekiwania: 5

przystępność cen: 3

ocena ogólna: 2

3.5

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie zgodze sie z pani opinia! co do szybkosci obslugi to powinna sie pani cieszyc bo u niektorych to ze 3 wizyty za nim zdecyduja sie na jaki kolwiek zabieg!!jak ma pani problemy z sercem,to moze najpierw wybrac sie do kardiologa a nie chirurga naczynowego??:P...dr.zajac szybko i bez zadnego naciagania wybral dla mnie sposob wylecznia moich zylakow:)obecnie jestem po dwoch zabiegach i jestem bardzo,bardzo zadowolona:)zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy bo czeka mnie jeszcze laser:)...Art vein mila i sympatyczna obsluga...polecam wszystkim::::::)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie napisałam, że mam problemy z sercem, tylko, że miałabym po podaniu tak dużej ilości leku...proszę czytać uważniej. Szybkość przy takich schorzeniach naczyniowych nie jest wskazana. Prawda?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a gdzie Pani zrobiła laseroterapie i skleroterapie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dr Andrzej Zieliński, szpital Jantar:
http://www.szpitaljantar.pl/chirurgia-naczyniowa.html#spec
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, może ktoś mi pomorze!
Wybieram się na wizyte do Dokrota Zająca na konsultacje. Ponad 10 lat temu przeszłam zapalenie żył głębokich po zarzywaniu tabletek antykoncepcyjnych i teraz są one osłabione, wyszedł mi żylak. Przeszłam już kilkunastu lekarzy w przychodniach, którzy odradzają mi usuwanie (w moim przypadku). Jeden się trafił z lekarzy (prywatnie) powiedział, ze nie widzi problemu i zalecił mi skleroterapie piankowa, teraz zbieram opinie? Czy ktoś miał taki przypadek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam serdecznie, ja mam ten sam problem jak Pani, czy mogę prosić o wiadomości o innych lekarzach u których Pani była? bo tez przeglądam gdańskich specjalistów i nie wiem do kogo pójść, by być potraktowanym jak pacjent, a nie jak klient. Jak zakończyło się Pani poszukiwanie i leczenie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry