Widok

Jest tu ktoś kumaty z MySQL?

Korzystam z MySQL Front
Nie mogę się połączyć z bazą na localhoście. Z bazą zdalną - bez problemu.
Login i hasło na pewno poprawne. Na tym loginie i hasle działaja mi lokalnie skrypty w php, które z bazą na localhoście współpracują bez problemu.
Ma ktoś jakiś pomysł?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nadal masz ten problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Minęło pół roku i zdążyłem o problemie zapomnieć, aż przyszła potrzeba podłubania w bazie na localhoście i problem wrócił :/
Zainstalowałem sobie Database.Net4 i wszystko działa. Łączę się bez problemów zarówno z bazą zdalną jak i lokalną.
Niestety... nie ma on kilku funkcji, jakich potrzebuję a są w MySQL-Froncie.
A ten oczywiście nie moze się połączyć z localhostem (baza zdalna - ok).
Odinstalowałem go, wywaliłem wszystkie pozostałości z dysku i z rejestru, zainstalowałem na nowo, podałem poprawne dane sesji... i d*pa :/
Zdalny serwer działa, localhost ni chuchu.. :/

Moze ktos ma jakiś pomysł?

A jakieś logi błedów? Z systemu, z aplikacji?
Może łączy się na inny niż domyślny port?

Nie wiem czy trafię w system, ale ja osobiście czasem (jak potrzebuje) to używam tego:
https://mysql-administrator.softonic.pl/

W system trafiłeś bezbłędnie :)
Link sobie zostawię, na później.
Na razie problem zażegnałem. Nie powiem, że rozwiązałem, bo go obszedłem: łączę się z localhostem przez bibliotekę libMySQL.dll a nie bezpośrednio. Nie mam pojęcia dlaczego tak, ale ważne, że działa ;)

Inne tematy z forum Technologie

Ochrona telefonu (19 odpowiedzi)

Hej, Ostatnio kupiłam pancerne etui na telefon, widziałam też na stronie tej firmy, że mają tzw....

Marketing, reklama (59 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zastanawiałam się nad metodami reklamy w internecie. Szukałam trochę i strasznie...

Jaki telefon warto kupić? (92 odpowiedzi)

Możecie polecić fajny model telefonu dla kobiety? Chcę zrobić żonie prezent ale kompletnie nie...

do góry