Widok

Jestem nowy w tym serwisie

Hydepark Temat dostępny też na forum:
Chciałbym czasami napisać artykuł i dołączyć jakieś zdjęcia do artykułu, ale nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Żyję i mieszkam we Wrzeszczu 53 lata i widzę kolosalne zmiany, czasami jadę ulicami Wrzeszcza i tam gdzie była cukiernia Sorento, jest jakiś zakład. Tm gdzie był Dołek jest jakiś sklep, ITD... Nie dawno wsiadłem do taksówki, dobrze że kierowca był w moim wieku. Poprosiłem żeby zawiózł mnie do salonu telefonii Plus. Zapytał - Panie gdzie jest salon Plusa? Ja - wie Pan gdzie kiedyś była kawiarnia Akwarium? On- to trzeba było tak od razu, a nie wyskakiwać z jakimś salonem plusa. Pogadaliśmy i powspominaliśmy stare, dobre czasy. Teraz gdzie nie spojrzysz to bank, albo zakład pogrzebowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo ciekawy i potrzebny wątek. ja zdjęcia wklejam przy pomocy strony http://imageshack.us/
powodzenia. może warto by napisać do administratorów głównej strony trojmiasto.pl z propozycją współpracy. bo to nasze forum jest mało popularne i ma może kilkunastu stałych bywalców
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
największy ruch jest na kobiecie i na towarzyskim :)
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
:)
Nawet chętnie bym poczytała.
Zajrzałam na fora dzielnic - niewielki tam ruch.
Spróbuj u nas :)
Co do dołączania zdjęć.
Zeby wstawić zdjęcie, musisz znać jego adres i ten adres wstawić pomiędzy (img) a (/img) tylko w kwadratowych a nie okrągłych nawiasach (ja piszę w okrągłych, bo w kwadratowych nie wyświetliłoby się to jako tekst, dla skryptu forum jest to sygnał "tu się zaczyna i kończy zdjęcie").
Pojedyncze zdjęcia najprościej dołączyć przez imageshack, albo tinypic http://tinypic.com. Wybierasz zdjęcie , przesyłasz, a potem kopiujesz jego adres z okienka "Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych".
Możesz też skorzystać z serwisu takiego jak google picasa, gdzie możesz tworzyć własne albumy.
Przy wklejaniu zdjęć na forum musisz zwrócić uwagę czy nie są za duże (i/lub za szerokie), czasem ludzie wstawiają wielkie zdjęcia, które nie dość że wolno się ładują, to widać z nich tylko lewą stronę :)

Poradnik o wklejaniu zdjęć jest jeszcze tu:
http://forum.trojmiasto.pl/Wrzucanie-fotek-ktok-po-kroku-INSTRUKACJA-z-rys-t62975,1,40.html

Pozdrawiam i powodzenia.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Dziękuję bardzo za wskazówki, ale jest "malutki" problem. Od 1990 r. jestem niepełnosprawny, mam w miarę sprawną jedną rękę i nogę, siedzę na wózku i tylko czasami wyjeżdżam do centrum właściwie to po to żeby nacieszyć oczy i powspominać stare dzieje. Nie wiem jak mi wyjdzie ze zdjęciami, ale postaram się czasami coś wkleić i opisać. Wszystko robię za darmo i tylko w miarę możliwości, więc stała współpraca z redakcją odpada. Bardzo chętnie dorzucę jakiś tekst. Może forum się rozkręci?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
A po co niby forum ma się rozkręcać?
Nie może się wolniutko bujać jak dotąd?
Skąd teza, że jak coś powoli to źle?
Chcesz coś napisać - pisz. Chcesz coś pokazać - pokaż. A jak masz w sobie chęć na zrobienie czegoś zapisz się do PiS.
Ja tam wolnym krokiem, tiptopkami nieledwie, przemieszczę się po buteleczkę łomży i myślę sobie, że rozpocznę weekend. I pokultywuję go do wtorku. Zajrzę tu czasem, ale nie rozkręcajcie się za bardzo. Bo jak za dużo napiszecie to może nie będzie mi sie chciało tego czytać?
Ave bracia i siostry w nałogu.
Manson the Forester, o co tobie chodzi?
Napisałem że jestem tutaj nowy nie mam zamiaru niczego rozkręcać i nie piszę że jak powoli to źle, bujajcie jak dotąd, czasami poczytam i postaram się dołączyć jakiś tekst, a jak będę miał chęć coś zrobić to dziękuję za informacje.
Ja myślę se, że o nic Mansonowi nie chodzi.
Chciał chyba napisać, że chmury płyną wolno, trawa rośnie, a jabłka spadają z drzew.
Grzyby też rosną, a zapach z wrzeszczańskich piekarni rankiem swobodnie unosi się nad ulicami, którymi w pośpiechu suną do pracy ludziska.
Ptaki składają jaja, ryby ikrę, a niewysterylizowane, wolno biegające kotki się prują. Wszystko powoli w odwiecznym takcie natury.
I kolejny łykend na tym padole nieubłaganie nadchodzi, więc można się napić. Ot co.
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
Zapomniałem.
Zdrówko Brat.
Skończę białą i pojadę se do Gdyni na bulwar.
A po zmierzchu to do jakiejś dobrej knajpy na kilka setek łychy się przejdę.
Popatrzę se na ludzi przy okazji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorry Mirek, ale chyba kolegę podpiąłem pod prąd.
Nie bierz niczego do siebie.
Ja tak sobie tylko.
Żyję w trochę innym świecie więc tak naprawdę mnie to wszystko wali.
Ale nie chciałem Ciebie urazić.
Serio.
Manson niczym mnie nie uraziłeś. Wcześnie wyłączam komputer, a o tym że wypijesz moje zdrowie przeczytałem w telefonie, postawiłem kciuka i podziękowałem za pamięć. Kciuk widzę, a tekst nie doszedł.
Coś w sosie nie jesteś Mirosławie z Wrzeszcza.
Primo: zdrowie piłem ja, czyli c.
Secundo: toast był skierowany do Mansona, (vide Brat) a nie do Ciebie.

Charles Bukowski.
c~jak ja mam się połapać? Wielu ludzi jest tutaj bez avataru, a w sosie to ja jestem prawie zawsze tylko jak mnie (napierboli) to jestem trochę do kitu..
Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie.
Oj tam.
Nie za co przepraszać krzywda się mi nie stała, ino się przestraszyłem przez moment, że ja to Manson, a Manson to ja ;)

A byłeś kiedy w dawnej mordowni we Wrzeszczu na ul. Landziona?

Charles Bukowski.
correct sam jestem landzion. O Lendziona chodziło. Antoniego zresztą.
~c, a kto tam nie był? Jeszcze byłem młody jak tam chodziłem (to chyba było) u Jurka, ale "mordownia" tak jak każda inna: Dołek, Bonanza przy Klinicznej, Stodoła na Piastowskiej i inne. Wszędzie prali się pijaczki za łyk piwa z kufla. Pamiętam smutną historię z Dołka, pijaczek - pijaczkowi przywalił kuflem w twarz, to oko jemu wypłynęło. Byliśmy młodzi to wpadało się na kufelek i koniec.
Aha, było jeszcze powiedzenie. Jak cię w domu wkurzy żona, idź na piwo na Lendziona.
:)
To dobry temat na dłuższy artykuł.
Być może kiedyś się szarpnę na to.
Pozdrawiam.

Charles Bukowski.
hehehe pamiętam, w ZSŁ w Gdańsku jeden nauczyciel tak mawiał do nas. :))

Charles Bukowski.
Na pewno będzie to klasyka, bardzo dużo ludzi lubi i żyje wspomnieniami. Czasami spotykam się z kumplem i sobie opowiadamy, jakie to były "piękne" czasy kiedy się stało 2 godziny w kolejce do jedynej budy z piwem na plaży, a temperatura +35 och jak to piwo smakowało, przed wypiciem zakopało się do wilgotnego piasku na godzinkę. Powiedz mi jakie uroki mają teraz? Jedzie na plażę i buda podparta budą stoją, piwko masz podane w ciągu minuty. Gdzie tutaj smak?
PS. Wyłączam komputer bo brałem prochy i muszę się położyć.

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

do góry