Widok

Jestem zniesmaczona, zła, ...

Jestem zniesmaczona, zła, zawiedziona, rozczarowana (sam fakt, że podejmuję tu ten temat). Komunikacja Miejska w Gdańsku jest tragiczna!!!! Jestem osobą wyrozumiałą i empatyczną, ale wszystko ma swoje granice. Jeśli ZTM miałby w formie zasobów przedpłaconych wrzucać na moje konto 2 zł za każde opóźnienie +10minut, zamiast płacić za karę miejską otrzymałabym zaplate przewyższającą cenę biletu ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pół roku temu miałem podobne przemyślenia i kupilem samochód. Jest taniej, wszedzie na czas i w upały nie było gorąco. Tak się wydaje ale polecam policzyć i naprawdę mimo drogiego paliwa taniej swoim samochodem a przy 4 osobowej rodzinie to mnie wychodzi taniej miesięcznie, tygodniowo nie wydam więcej na paliwo niż jeden bilet miesięczny a cztery kupowałem.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 24

Miesieczny 120 a samo paliwo kilka razy wiecej miesiecznie. Rzeczywiscie taniej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 14

Do tego jeszcze dolicz zakup auta

Ubezpieczenie. Opony. Olej. Raz na jakiś czas się coś zepsuje... Sam jezdzilem prywatnym autem w zime 8km 7x w tygodniu ...samo paliwo wychodziło miesiecznie 300zl. Te 110 zł za bilet to jest nic.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czasu jaki tracisz na dojazdy w zbiorkomie nie kupisz

3 przesiadki aby dostać się z Królewskiego Wzgorza w okolice wyspy spichrzow
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak sie mieszka na zad*piu to sie cierpi. Jaki sens mieszkac tak dalekomod pracy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

120x 4=480
Utracone premie w pracy - kilkaset złotych.
Auto nie jest takie złe i w pełni rozumiem autora bo też korzystam z komunikacji i często zamiast planowanej godziny jazdy, jadę dwukrotnie dłużej bo na przesiadkę nie zdążam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komunikacja dla dzieci jest bezpłatna, więc po co dla dzieci bilet miesięczny kupować...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzieci mogą mieć 28 i 29 lat nadal są dziećmi ale nie mają darmowej komunikacji
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

28 lat to stary kon
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale stary koń to też dziecko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opinia

Ja nie narzekam na ZTM Gdańsk ciesz się że nie mieszkasz w Gdyni i nie musisz jeździć ZKM Gdynia
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 28

A co likwidują?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko auto! Gdybym chciała się przesiąść na komunikację miejską, dojazd do pracy zająby mi 1,5h w jedną stronę, o ile nie byłoby opóźnień na trasie. Gdańsk jest fatalnie skomunikowany, jeśli chodzi o "zbiorkom". Węzły przesiadkowe to porażka, na Pętli Świętokrzyska brakuje już miejsc. Urbaniści bierzcie się do roboty!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

O skm to juz nawet nie warto mowic. Notoryczne spoznienia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masakra

Poproś następnym razem żeby ktoś napisał za Ciebie ,żeby to było doprecyzowane i miało sens, bo na chwilę obecną to trzeba enigmy żeby to rozszyfrować
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wyjdź do pracy pół godziny wcześniej, a nie gorzkie żale wylewasz. Albo zatrudnij się jako kierowca to zbawisz świat. I żeby nie było ja też jestestem wyrozumiały, a nawet wyluzowany.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry