Widok

Jezioro Łabędzie

Jezioro Łabędzie Temat dostępny też na forum:
Opinie do imprezy: Jezioro Łabędzie, 3 listopada 2024 godz. 16:30, 19:30
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tragedia!

Byliśmy na tym balecie w filharmonii. Ogólne wrażenie tragiczne! Przede wszystkim to nie powinno być wystawiane w filharmonii gdzie nie ma na to odpowiedniej infrastruktury! Prowizoryczna scena, muzyka z głośników i żenujący poziom przedstawienia. Nie wiem o co chodzi, ale osoby tam występujące chyba dopiero uczą się tańca lub nie mają predyspozycji fizycznych... Jedynie prima balerina wyróżniła się od reszty. Kostiumy to jakiś żart - dziewczyny biegały w starych za małych bluzkach, brak rekwizytów, zmian scenografii itp. Scena w ogóle się do tego nie nadawała - jest po prostu za mała. Szczerze czuję się oszukany i nie warte to było czasu i pieniędzy. Opis totalnie nie zgadza się z tym co zostało przedstawione.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Porazka

Ostrzezenie ! Pierwszy raz piszę komentarz po wydarzeniu, ale to na co jechalam z ekscytacja, na Grand Royal Balett (nazwa zmylila mnie, bo myslalam ze to zespol z Wielkiej Brytanii o tej samej nazwie - tu tak t naprawde jest Royal Lviv Balet) okazalo sie jedna wielka pomylka.
Żenujący poziom tancerzy. Brak scenografii - tylko plaski horyzont a kurtyny po bokach sceny niechlujnie zarzucone. Muzyka odtwarzana - wylaczanie i wlaczanie utworow, swiatlo monotematyczne.
Tylko kilku tancerzy dawało rade, w tym slowa uznania dla pierwszej tancerki - to byla jedyna przyjemnosc w ogladaniu tego widowiska.
W pozostalej obsadzie byli tancerze bez techniki i pewnosci ruchu. To zniewaga dla sztuki tanca klasycznego. Widzowie wychodzili w trakcie sztuki i wcale sie nie dziwie.
Zaglebilam sie w temat i organizatorem jest polska Agencja Muzyczna @morningstar, która jest tworcą tego zespolu baletowego.
Jesli ta sztuka w innych miastach jest wystwiana w ten sam sposob, to uwazam ze widzowie sa wprowadzani w błąd.
Szumny opis wydarzenia, bez nazwisk tancerzy tylko z okresleniem "swiatowych gwiazd " odbiega od rzeczywistości. Z perspektywy konsumenta - mysle,ze powinnien sie tym zajac uokik. A moze to tylko moje zdruzgotane serce bylej zawodowej tancerki domaga się rekompensaty, po tym co doswiaczylo... w kazdym razie jesli ktos chce zobaczyc sztuke tanca klasycznego to na pewno nie pod tym adresem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam

Byłam 3.11. Po antrakcie widownia opustoszała. Nie dziwię się
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszmar

Mogę tylko potwierdzić wcześniejsze opinie - jestem zażenowana poziomem tego wydarzenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rozrywka

Abelard Giza program pt. "Wentyl" (3 odpowiedzi)

Zapraszamy do Klubu Muzycznego Parlament w Gdańsku w dniach 7-8 stycznia 2025r. na stand-up...

Kabaret Moralnego Niepokoju - Normalne to to nie jest (13 odpowiedzi)

Normalne to to nie jest.No czasem to już się nie da normalnie iść, bo człowiek się zatrzymuje, bo...

Wielkie Otwarcie Wystawy Kosmopark (9 odpowiedzi)

Gdynia, 16 lutego 2025 roku - Expo Group ogłasza start jednej z najbardziej ekscytujących wystaw...

do góry