Widok

Jezioro Łabędzie

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
[lead]Jezioro łabędzie to największy fenomen sztuki baletowej, który już od ponad stu lat niezmiennie zachwyca publiczność całego świata. Ponadczasowa historia miłosna o księżniczce zaklętej w łabędzia opowiada nam o prawdach uniwersalnych: o ludzkich namiętnościach, o walce dobra ze złem, o zdradzie, bólu, ale przede wszystkim o potędze miłości. Bajkowa opowieść połączona z genialną muzyką ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tragedia!

Byliśmy na tym balecie w filharmonii. Ogólne wrażenie tragiczne! Przede wszystkim to nie powinno być wystawiane w filharmonii gdzie nie ma na to odpowiedniej infrastruktury! Prowizoryczna scena, muzyka z głośników i żenujący poziom przedstawienia. Nie wiem o co chodzi, ale osoby tam występujące chyba dopiero uczą się tańca lub nie mają predyspozycji fizycznych... Jedynie prima balerina wyróżniła się od reszty. Kostiumy to jakiś żart - dziewczyny biegały w starych za małych bluzkach, brak rekwizytów, zmian scenografii itp. Scena w ogóle się do tego nie nadawała - jest po prostu za mała. Szczerze czuję się oszukany i nie warte to było czasu i pieniędzy. Opis totalnie nie zgadza się z tym co zostało przedstawione.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Porazka

Ostrzezenie ! Pierwszy raz piszę komentarz po wydarzeniu, ale to na co jechalam z ekscytacja, na Grand Royal Balett (nazwa zmylila mnie, bo myslalam ze to zespol z Wielkiej Brytanii o tej samej nazwie - tu tak t naprawde jest Royal Lviv Balet) okazalo sie jedna wielka pomylka.
Żenujący poziom tancerzy. Brak scenografii - tylko plaski horyzont a kurtyny po bokach sceny niechlujnie zarzucone. Muzyka odtwarzana - wylaczanie i wlaczanie utworow, swiatlo monotematyczne.
Tylko kilku tancerzy dawało rade, w tym slowa uznania dla pierwszej tancerki - to byla jedyna przyjemnosc w ogladaniu tego widowiska.
W pozostalej obsadzie byli tancerze bez techniki i pewnosci ruchu. To zniewaga dla sztuki tanca klasycznego. Widzowie wychodzili w trakcie sztuki i wcale sie nie dziwie.
Zaglebilam sie w temat i organizatorem jest polska Agencja Muzyczna @morningstar, która jest tworcą tego zespolu baletowego.
Jesli ta sztuka w innych miastach jest wystwiana w ten sam sposob, to uwazam ze widzowie sa wprowadzani w błąd.
Szumny opis wydarzenia, bez nazwisk tancerzy tylko z okresleniem "swiatowych gwiazd " odbiega od rzeczywistości. Z perspektywy konsumenta - mysle,ze powinnien sie tym zajac uokik. A moze to tylko moje zdruzgotane serce bylej zawodowej tancerki domaga się rekompensaty, po tym co doswiaczylo... w kazdym razie jesli ktos chce zobaczyc sztuke tanca klasycznego to na pewno nie pod tym adresem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam

Byłam 3.11. Po antrakcie widownia opustoszała. Nie dziwię się
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszmar

Mogę tylko potwierdzić wcześniejsze opinie - jestem zażenowana poziomem tego wydarzenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry