Widok

Johnny

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Johnny.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za film o ks Janie!

Uff odetchnęłam w trakcie, że go jednak nie spieprzyli. Ten film należał się ks Janowi, chociaż Jemu on wcale nie jest potrzebny tylko nam! Byśmy się zatrzymali i zobaczyli o co w tym życiu naprawdę chodzi, co i kto jest ważny. Nie ważne czy wierzysz w Boga czy nie. On żył pełnią życia, tez bym tak chciała...
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzięki za film o ks. Janie!

Uff odetchnęłam, że jednak filmu nie spieprzyli. Ten film należał ks Janowi, chociaż Jemu on tak naprawdę nie jest potrzebny tylko nam. Żebyśmy zatrzymali się i zobaczyli po co tak naprawdę żyjemy i dla kogo. Nie ważne czy wierzysz lub nie. Film bardzo mnie poruszył ...pięknie zrobiony - zdjęcia i muzyka.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Johnny

Warto obejrzeć.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Johnny

Warty obejrzenia.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Johnny

Super film bardzo wzruszający momentami polecam
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Scenariusz

Bardzo dobry pomysł na scenariusz, który nie skupiał się na Kaczkowskim, tylko opowiadał o nim historią jego "dzieła". No i Ogrodnik!!! Chylę czoła!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film - rewelacja

Choć widać tu brudne palce TVN ( w stylu jak dowalić KK w filmie o dobrym księdzu) to jednak zdecydowanie polecam. Kupa śmiechu i wzruszeń. Do tego rewelacyjna rola główna !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 24

Kanalia

Brudne palce i to katofaszybolszewickiej to ma ten twój Guru KK, I chwała każdemu, kto to pokazuje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Naprawdę warto obejrzeć

Naprawdę warto iść do kina na film pt. Johnny.
Wzrusza i daje do myślenia.
To świadomość śmierci pozwala docenić życie... i zastanowić się po co żyjemy?
"Bardzo was proszę, byście wymagali od siebie w najmniejszych sprawach, byli trochę więcej niż przeciętni, dawali z siebie coś ponad przyzwoitość."
- ksiądz Jan Kaczkowski, książka "Grunt pod nogami".
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Johnny

Szacun dla księdza Jana , .....film dobrze zrobiony , bardzo
mi się podobał , wzruszający
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wciąga od pierwszej sceny

Zabawnie i smutno czyli jak w życiu, Dawid Ogrodnik tradycyjnie genialny
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny

Polecam, naprawdę dobry! Ogrodnik świetny. Historia prawdziwa - wspaniała.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny film, warto obejrzeć!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Johnny

Super, polecam.

johnny

Piękny film,po obejrzeniu doszłam do wniosku"szkoda że nie poznałam tego wspaniałego człowieka-księdza z powołaniem w każdym calu"

Film

robi duże wrażenie - większe niż się spodziewałem. Myślałem że się trochę wynudzę, ale myliłem się. Wspaniałe role Ogrodnika i Trojana. Nie dziwię się że zdobył nagrodę za reżyserię w Gdyni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mocny, śmieszny i głęboki

Dawno nie oglądałem filmu, który zrobił na mnie tak ogromne wrażenie i pozwolił przypomnieć tą postać. Wzruszył i rozśmieszył do łez, pokazał jak powinna wyglądać posługa. A ukazanie księdza przez innego głównego bohatera to zabieg fenomenalny.
Kolejna życiowa rola Ogrodnika. Aktor fenomenalny i mam wrażenie, że już spełniony aktorsko, a przed nim jeszcze długa kariera.
No i świetnie wkomponowana muzyka Dawida Podsiadły.
Całość daje 10/10.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film z przesłaniem

Warto obejrzeć nie tylko dla dwóch historii bohaterów, ale także mądrości życiowej w tym filmie.Polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Mimo, że do "kościoła'' i polskiego kina podchodzę z rezerwą, to skusiłam się na tę pozycję. I nie żałuję, było warto. Dawno nie obejrzałam tak dobrego polskiego filmu, bo albo głupawe komedie albo odpychające, niesmaczne wulgaryzmy albo wybujałe dłużyzny, w których widz próbuje doszukać się jakiegoś sensu. Nie ma jak historia oparta na faktach opowiedziana nietuzinkowo, plus świetna obsada, zdjęcia i muza. Krótko pisząc, must see.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny film

Jak tylko zeszło z kin pojawił się na player i od tego czasu oglądałam już 2 razy. Wspaniały film, wart zapamiętania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry