Widok
Życzę Wam obojgu, żeby jak najszybciej skończyła się Wasza męka z internetem od nich. Też męczyłem się kilka lat, do dziś dziwię się sobie jak to wytrzymywałem! Zmieniłem na Neostradę i różnica jest nie do opisania. Zero problemów, szybkość zawsze wyższa (!) niż w umowie, bardzo rzadko zdarzają się przerwy w dostępie - czyli zupełnie odwrotnie niż z internetem z JPK. Płacę kilkanaście złotych więcej, ale mam internet dobrej jakości!
Dodatkowo zauważyłem, że najprawdopodobniej firma JPK zaczęła poprawiać swój wizerunek w internecie - co prawda na forum trojmiasto nic nie mogą zrobić z negatywnymi opiniami, ale np. na "go work" jeszcze do niedawna było kilkadziesiąt samych negatywnych opinii, a teraz są praktycznie same pozytywne! Jakim cudem? Co stało się z negatywnymi opiniami, gdzie zniknęły? Dodatkowo na swojej stronie internetowej stworzyli podstronę "Opinie klientów JPK zadowolonych z usług JPK". Hahaha. Śmierdzi na kilometr. Na podstawie posiadanej wiedzy i umiejętności oceny sytuacji mam swoje przypuszczenia o co tu chodzi...
Dodatkowo zauważyłem, że najprawdopodobniej firma JPK zaczęła poprawiać swój wizerunek w internecie - co prawda na forum trojmiasto nic nie mogą zrobić z negatywnymi opiniami, ale np. na "go work" jeszcze do niedawna było kilkadziesiąt samych negatywnych opinii, a teraz są praktycznie same pozytywne! Jakim cudem? Co stało się z negatywnymi opiniami, gdzie zniknęły? Dodatkowo na swojej stronie internetowej stworzyli podstronę "Opinie klientów JPK zadowolonych z usług JPK". Hahaha. Śmierdzi na kilometr. Na podstawie posiadanej wiedzy i umiejętności oceny sytuacji mam swoje przypuszczenia o co tu chodzi...
Nie wiem jak internet z JPK, ponieważ na podstawie opinii na forum wybrałem innego operatora, natomiast z uwagi na ciągłe zakłócenia sygnału telewizji satelitarnej (cyfrowy Polsat oraz NC+) szukałem alternatywy, wyszukałem ich w internecie jako dostawcę telewizji kablowej, wcześniej kontaktując się z UPC oraz Netią, jak również z Orange. W salonie Orange konsultant uczciwie powiedział, że przy oglądaniu kablówki na tym samym łączu na którym jest internet, korzystając z obu rzeczy równocześnie np. ja TV a żona internet, poinformowano mnie że będzie problem z przesyłem. Natomiast UPC mówi, nie świadczymy usług w Straszynie, więc nie zostało nic innego i poszedłem do JPK. Wcześniej czytałem na forach opinii, jednak nie znalazłem niekorzystnych... Obecnie korzystam z usługi telewizji kablowej firmy JPK i jak dotąd nie mam zastrzeżeń, a korzystam z usługi już prawie rok.
Sceptyczny co prawda byłem na początku po przeczytanych wpisach na temat internetu od JPK, trochę te wpisy nastawily mnie negatywnie i przyglądam się usłudze z ostrożnością i jestem nieufny. Na szczęście umowa nie trwa wiecznie i zawsze można zmienić operatora w chwili nieświadczenia przezeń usługi.
Sceptyczny co prawda byłem na początku po przeczytanych wpisach na temat internetu od JPK, trochę te wpisy nastawily mnie negatywnie i przyglądam się usłudze z ostrożnością i jestem nieufny. Na szczęście umowa nie trwa wiecznie i zawsze można zmienić operatora w chwili nieświadczenia przezeń usługi.
Zgadzam się, obsługa klienta per noga , nie przejmują się klientami, "cieszą się że jesteś z nimi i głównie ze zapłacisz za fakturę " , korzystają na braku konkurencji , ja zmieniłem naciągnęli mnie jeszcze na extra płatności przy wypowiedzeniu umowy, plac i siedź cicho kliencie JPK, uciekaj jak nasz gdzie
Firmę JPK Straszyn omijać szerokim łukiem !!!!!
Miałem tam internet przez ponad 3 lata. Przez ostatnie 3miesiąc umowy nie potrafili przywrócić poprawnego działania internetu. Dziwne internet rano jakoś działał natomiast wieczorem tragedia. Kombinowali na równe sposoby nawet wymieniłem modem na swój koszt podnosili anteny itp. Jak nie byli sobie w stanie poradzić z problemem (historia mailowa ponad 20stron) .To wpadli na pomysł ,że to ja wysysam łączę !!! Rano mało kto używa internetu natomiast popołudniu większości pewnie nie dawali rady popołudniami z opinii wiedzę ze nie tylko ja miałem taki problem.
Pisałem im wielokrotnie ,że jak nie naprawią internetu (trzy miesiące) będę musiał zrezygnować z ich usług. Po ponad trzech miesiącach napisałem wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym.
Myślałem ze przeproszą zaistniałą sytuację a tu nic właściciel natomiast poinformował mnie ,że źle naliczał mi opłaty w umowie miałem 8 mb/s a mnie kasował za 4 mb/s i ,że jestem mu winien dopłatę do każdego miesiąca!!! łącznie koło 600zl !!!!
Szczyt bezczelności.
Wezwałem ich także do usunięcia anteny z mojego dachu tak jak ą montowali. Napisali ,że w umowie
było napisane ,że to ja mam im zdemontować antenę !!!
Oczywiście napisałem ze sami montowaliście na dachu to sami demontujcie .
Po ponad 14 dniach otrzymałem pismo,że otrzymuję karę 600 zł za nie oddanie sprzętu w terminie!!!
łącznie wysyłali mi zaległości na prawie 1200zl.
Uważajcie na tą firmę !!!!!
Żyją chyba tylko z tych kar bo nie z poprawnego działania usług.
Przestrzegam tych co mają już umowę oraz tych co mają podpisać tragedia!!!!!
Miałem tam internet przez ponad 3 lata. Przez ostatnie 3miesiąc umowy nie potrafili przywrócić poprawnego działania internetu. Dziwne internet rano jakoś działał natomiast wieczorem tragedia. Kombinowali na równe sposoby nawet wymieniłem modem na swój koszt podnosili anteny itp. Jak nie byli sobie w stanie poradzić z problemem (historia mailowa ponad 20stron) .To wpadli na pomysł ,że to ja wysysam łączę !!! Rano mało kto używa internetu natomiast popołudniu większości pewnie nie dawali rady popołudniami z opinii wiedzę ze nie tylko ja miałem taki problem.
Pisałem im wielokrotnie ,że jak nie naprawią internetu (trzy miesiące) będę musiał zrezygnować z ich usług. Po ponad trzech miesiącach napisałem wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym.
Myślałem ze przeproszą zaistniałą sytuację a tu nic właściciel natomiast poinformował mnie ,że źle naliczał mi opłaty w umowie miałem 8 mb/s a mnie kasował za 4 mb/s i ,że jestem mu winien dopłatę do każdego miesiąca!!! łącznie koło 600zl !!!!
Szczyt bezczelności.
Wezwałem ich także do usunięcia anteny z mojego dachu tak jak ą montowali. Napisali ,że w umowie
było napisane ,że to ja mam im zdemontować antenę !!!
Oczywiście napisałem ze sami montowaliście na dachu to sami demontujcie .
Po ponad 14 dniach otrzymałem pismo,że otrzymuję karę 600 zł za nie oddanie sprzętu w terminie!!!
łącznie wysyłali mi zaległości na prawie 1200zl.
Uważajcie na tą firmę !!!!!
Żyją chyba tylko z tych kar bo nie z poprawnego działania usług.
Przestrzegam tych co mają już umowę oraz tych co mają podpisać tragedia!!!!!
Nie wiem jak internet, jednak telewizja kablowa od JPK jeszcze jak dotąd mnie nie zawiodła, czego nie można powiedzieć np o UPC, czy tym bardziej o telewizji satelitarnej...
Osobiście polecam JPK jako dostawcę telewizji kablowej, jest niemal bezawaryjna, co prawda ten pan który spisuje umowę z klientem, mógłby wykazywać więcej empatii, jednak biorąc pod uwagę całość usługi, oceniam JPK na 5 z minusem (minus jest za tego pana)
Osobiście polecam JPK jako dostawcę telewizji kablowej, jest niemal bezawaryjna, co prawda ten pan który spisuje umowę z klientem, mógłby wykazywać więcej empatii, jednak biorąc pod uwagę całość usługi, oceniam JPK na 5 z minusem (minus jest za tego pana)
Potwierdzam. Miałem z nimi styczność i ich światłowód ma w kółko awarie. Do tego wieczorami tak tragicznie chodzi internet i rwie że autentycznie lepiej działa zapchany LTE bo przynajmniej działa :D
Ma sa kra . Omijać z daleka. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.
Aha, chyba że ktoś pracuje w godzinach 2:00 - 6:00 to wtedy internet działa ;)
Ma sa kra . Omijać z daleka. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.
Aha, chyba że ktoś pracuje w godzinach 2:00 - 6:00 to wtedy internet działa ;)
zgadzam sie w 100% montaz na odwal, codziennie od 5:11 do 5:15 robia jakis reset i tottalnie nie ma netu ( moze rozmawiam na skype z pracodawca w USA w tym momencie, albo mam kawarium z rybkami podlac`one do arduino in netu ), czesto zwalnia, podejrzewam ze tez kolekcjonuja metadata "szpieguja" nie polecam z dala od tych cwokow!!
Jestem klientem ten przeklętej fyrmy. Unikac i nigdy nie wchodzić w żadne umowy. Nie wywiazują się z umowy. Mam umowę na 10 mb i 5 mb
Efektywnosc? 1.0 mb i 2.3 mb
Telefon interwencyjny jest rykoszetowany ządaniem jakichs posra..ych testow. Tak wymyslili przepisy by potem oszwabiac i zrobic z klienta durnia. nigdy wiecej jpk !!!
Efektywnosc? 1.0 mb i 2.3 mb
Telefon interwencyjny jest rykoszetowany ządaniem jakichs posra..ych testow. Tak wymyslili przepisy by potem oszwabiac i zrobic z klienta durnia. nigdy wiecej jpk !!!
tak wygląda to w teście:
Host % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
| 1xx.xxx.xxx.xxx 0 | 2045 | 2045 | 0 | 1 | 16 | 0 |
| 1xx.xxx.xxx.xx 49 | 2045 | 1059 | 0 | 1 | 31 | 0 |
| 10.100.0.139 12 | 2045 | 1820 | 0 | 3 | 31 | 0 |
| 10.100.3.252 61 | 2045 | 803 | 0 | 706 | 4016 | 937 |
| 10.10.0.53 63 | 2045 | 776 | 16 | 707 | 4062 | 547 |
| netiasa.ip4.epix.net.pl 15 | 2045 | 1743 | 32 | 633 | 3953 | 281 |
| 83.238.248.19 15 | 2045 | 1748 | 15 | 627 | 3844 | 344 |
| 87.204.224.71 15 | 2045 | 1749 | 62 | 634 | 3953 | 344 |
| 83.238.6.13 15 | 2045 | 1754 | 47 | 639 | 3844 | 266 |
| http://www.wp.pl 15 | 2045 | 1754 | 16 | 636 | 4015 | 344 |
Host % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
| 1xx.xxx.xxx.xxx 0 | 2045 | 2045 | 0 | 1 | 16 | 0 |
| 1xx.xxx.xxx.xx 49 | 2045 | 1059 | 0 | 1 | 31 | 0 |
| 10.100.0.139 12 | 2045 | 1820 | 0 | 3 | 31 | 0 |
| 10.100.3.252 61 | 2045 | 803 | 0 | 706 | 4016 | 937 |
| 10.10.0.53 63 | 2045 | 776 | 16 | 707 | 4062 | 547 |
| netiasa.ip4.epix.net.pl 15 | 2045 | 1743 | 32 | 633 | 3953 | 281 |
| 83.238.248.19 15 | 2045 | 1748 | 15 | 627 | 3844 | 344 |
| 87.204.224.71 15 | 2045 | 1749 | 62 | 634 | 3953 | 344 |
| 83.238.6.13 15 | 2045 | 1754 | 47 | 639 | 3844 | 266 |
| http://www.wp.pl 15 | 2045 | 1754 | 16 | 636 | 4015 | 344 |
omiojajcie z daleka , wszystko czego chca to zaplac f-re do 16go i ciesza sie ze wtedy jestes z nimi , jak masz problem to sie nie ciesza i czekasz 48h na reakcje , tylko nie spozniajcie sie z wypowiedzeniem umowy o dzien / godzine bo zaplacicie extra bez korzystania z uslug tej kiepskiej firmy , obsluga klienta na poziomie tej z komuny , ufff ciesze sie ze juz nie bede mial z nimi do czynienia