Widok
Już pamiętam dlaczego jeździłem ...
Już pamiętam dlaczego jeździłem kiedyś autem. Komunikacja w tym mieście to porażka.
Przesuwanie opóźnienia co 3 minuty o 3 minuty, panowie w takim tempie nigdy nic nie będzie na czas.
więcej
Przesuwanie opóźnienia co 3 minuty o 3 minuty, panowie w takim tempie nigdy nic nie będzie na czas.
więcej
Ja przerabiam to codziennie jadąc na południowe dzielnice Gdańska
Tak działa najlepsza komunikacja w Polsce, w mieście które działa. Dodam tylko, że średnio dwa razy w tygodniu jakiś powóz w ogóle nie podjedzie i wtedy czeka się z pół godziny.
U mnie z budżetu obywatelskiego trzeba było przystanek postawić (i to jeden tylko - po drugiej stronie ulicy nie ma, nie starczyło kasy), bo miasto inaczej nie potrafi zrobić.
Tak, że ten, tego ... Miasto które działa!
U mnie z budżetu obywatelskiego trzeba było przystanek postawić (i to jeden tylko - po drugiej stronie ulicy nie ma, nie starczyło kasy), bo miasto inaczej nie potrafi zrobić.
Tak, że ten, tego ... Miasto które działa!
Skąd przytuptałeś?
Przybyszu z Olsztyna, Ełku, Elbląga czy Bartoszyc i tak zapewne nie płacisz podatków w tym mieście (jak 3/4 mieszkańców Południa) a najwięcej wymagasz. Będą pieniądze w budżecie to będzie komunikacja. Miasto ma teraz ważniejsze rzeczy na głowie jak Most Siennicki i usprawnienie komunikacji do dzielnic niemal odciętych od świata. Za 5 lat będziecie mieć PKM, a do nas w najlepszym przypadku wróci tramwaj xd. Tu też jest mnóstwo niezrealizowanych inwestycji, które usprawniłyby transport a nie narzekamy tak...
Moto, moto i jeszcze raz moto
Rumia-Gdynia-Sopot-Przymorze i czasami Jasień i Matarnia.
To moja trasa od lat 5 lub 6 i wiecie co? SKM i rower - jakoś daję radę ale najwięcej frajdy i szybkości w pokonywaniu trasy daje motocykl. Od kwietnia do września - polecam, może wtedy byście inaczej spojrzeli na korki :) Aaaa, przepraszam - nie zwracalibyście na nie uwagi :D
To moja trasa od lat 5 lub 6 i wiecie co? SKM i rower - jakoś daję radę ale najwięcej frajdy i szybkości w pokonywaniu trasy daje motocykl. Od kwietnia do września - polecam, może wtedy byście inaczej spojrzeli na korki :) Aaaa, przepraszam - nie zwracalibyście na nie uwagi :D