Widok

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE

Koleczkowo Temat dostępny też na forum:
Witam mieszkańców Koleczkowa.
Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?
Wiem, że nie ma żadnego autobusu, poza 191. Może w sezonie jeździ chociażby jakiś prywatny busik. Proszę o informację. Dojazd z Chyloni zajmuje mi 1,5 godziny. Przy dobrym połączeniu. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
PKS Wejherowo szykuje zmiany w tym rejonie, więc powinno być lepiej.
Planowana jest linia do Rumi, obecnie jest do Wejherowa a ZKM Gdynia obsługuje kursy do Gdyni, więc z Koleczkowa na północ będzie jak dojechać.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisz do urzędu marszałkowskiego w Gdańsku że od dnia ... do chwili obecnej nie otrzymałeś odpowiedzi w sprawie ważnej dla mieszkańców. to działa. papier wszystko przyjmie ale trzeba być cierpliwym. Jak zacznie trochę kwitów wpływać ze skargami od mieszkańców Bojana i Koleczkowo, to przyślą kontrole i ich wyprostują. Tam jest inny świat normalniejszy a nie układy układziki lokalne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, temat stary ale mam pytanie czy poza 191 cos jezdzi z gdyni do koleczkowa ??

Pozdrawiam
nie jeździ.
a jeździ dużo prywatnych
jest plan by przedłużyc linię 191 aż do Chyloni.. tylko jak osiągnac ten cel? może zbierać podpisy? przecież Bojano, Koleczkowo, i okoliczne miejscowości rozbudowują się coraz bardziej, jest coraz więcej mieszkańców, w tym wiele dzieci, które dojeżdzają do szkół, jak i inni do pracy do wszystkich dzielnic Gdyni. Gmina powinna o Nas pomyśleć!
ZKM przedłużyłoby linie gdyby Gmina dofinansowała to. Wiem bo pisałem kiedyś do nich w sprawie linii nocnej do bojana,odpisali że nie ma problemu,tylko gmina musi to dofinansować. Napisałem do Gminy i zero odzewu....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak na razie to gmina myśli tylko o pensjach dla siebie a dla uspokojenia obywateli co rusz jakąś lampę przy ulicy postawią.Na konkretne prośby zwykle nie odpowiadają.Też już to przerabiałam.
To co na forach dyskusyjnych jest bardzo denerwujące to powszechne malkontenctwo i narzekanie. Jednakże w tym przypadku trudno nie zgodzić się z ogólną oceną podejścia włodaży gminnych do wniosków i petycji zwykłych mieszkańców gminy. W temacie skomunikowania wioski z Gdynią sam doświadczyłem brak zainteresowania naszych gminnych notabli w przedmiotowej sprawie.
Jezeli dobrze pamiętam to nasz Sołtys przy którymś z tematów podał wstepny termin na lipiec jako ten w którym ma byc uruchomiona nowa linia autobusowa z Gdynią . Nie ukrywam że bardzo liczę na pozytywne zakończenie działań naszego Sołtysa . Może urzednicy gminni są bardziej nastawieni na rozmowy z władzą sołecka niż z pojedyńczymi obywatelami , ale jezeli tak jest to powinniśmy wspierać naszego Sołtysa w działaniach poprawiajacych zycie w naszej wiosce. Jezeli w tej sprawie niezbędny jest głos ogółu to zamiast pisać pojedyńcze pisma do gminy może nalezałoby stwożyć list podpisany przez całą społeczność wioski reprezentowaną przez pana Sołtysa ?
brawo za głos rozsądku, tak trzymać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
W zwiazku z tym ze pojawił się pozytywny aspekt tej sprawy , moze ujawniłby się którys z forumowiczów który napisałby petycję do władz gminnych poprawną pod kontem formalno-prawnym. Nie ukrywam ze pismo takie pisane przez osobe nie posiadającą wiedzy mogą być przez gminę znowu potraktowane niepoważnie. W dalszej kolejności zastanowimy się jak dotrzeć do zainteresowanych mieszkańców wioski i pozyskać podpisy na przygotowanym wczesniej dokumencie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisać - i zbierać podpisy w kościele przez 2 tyg po mszy (oczywiście w konsultacji z proboszczem).
Czy to w ogóle realne żeby autobusy jeździły do Chyloni? Droga jest kręta, a zimą czy pod górkę da radę tam jechać? Busy CHYBA (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę) tam nigdy nie jeździły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Busy to nie wiem, ale autobusy jeździły. Zdarzało się zimą, jak zablokowało coś Obwodnicę Trójmiasta to kierowcy linii np. X jechali przez Pustki Cisowskie na Wiczlino i dalej na Dąbrowę.
A co do nowej linii to wójt na zebraniu w Bojanie powiedział, że jeżeli władze Gdyni dofinansują autobus od znaku z nazwą miejscowości (czyli od samego Koleczkowa) do właściwego miejsca docelowego w Gdyni to jest skłonny to przemyśleć. Bo nie wchodzi w grę finansowanie całości trasy, bo ta w większości leży na terenach gdyńskich - on może tylko to co leży w "jego" gminie. Z drugiej strony obiecał, że da radę załatwić większe autobusy (bo co do większej ilości kursów to nie jest możliwe) linii 191 w godzinach porannych i powrotu dzieci i młodzieży ze szkół. A jak sami widzicie wielkie NIC z tego wyszło nie mówiąc o jakiejkolwiek informacji o tym dla mieszkańców przez Radę Sołecką.
Pozdrawiam.
Może by tak Pan Sołtys opisał dokładnie jak wygląda sytuacja w tej sprawie, gdyż pojawiają się rózne głosy, róznie opisujace stan faktyczny. Okazuje się że wcześniejsze deklaracje nie są realizowane ( moze tak być , byle by mieszkańcy byli informowani o powodach)
i przyczyny nie są znane szerszemu ogółowi .
A ja powiadam Wam, że istnieje strona Sołectwa Bojano. Tylko dla czego od Bożego Narodzenia 2011 dodano 2-3 wpisy? Normalnie nic się na wsi nie dzieje. A szkoda. Panie Sołtysie, czy naprawdę nikt nie chce pomóc w prowadzeniu strony tak jak np. przy stronie Zespołu Szkół w Bojanie, a może nic się w Bojanie nie dzieje?
Ostatnia informacja troszkę odbiega od tematu zasadniczego , w związku z tym proponuje aby wrócić do zagadnienia głównego tj. połączenia autobusowego z Gdynią. Ostatni wpis w tym temacie pochodzi z 08.08.2012. Poprosiłem w nim Pana Sołtysa o krótki komentaż dotyczący aktualnego stanu wiedzy w temacie nowej linii , bądż wydłużenia istniejącej linii 191 do Gdyni . W dalszym ciągu proszę o parę słów komentaża . Ewentualnie krótką informację jak mieszkańcy wioski mogą Panu pomóc w działaniu.
komentaRZ a nie komentaż. Pzdr
Proszę o kontakt osobisty lub telefoniczny w tej sprawie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oj tam, oj tam droga "alfo" moze byś tak merytorycznie zabrała głos w wiadomej sprawie , zamiast szykać dziury w całym , Za ewidentny błąd bardzo wszystkich przepraszam . Zastanawiam się w jakim celu byłaś uczestnikiem tego formu skoro główny temat nie został przez Ciebie podjęty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Bojano

Szkoła w Bojanie (3 odpowiedzi)

Szkola nie wyrabia z ilością uczniów i dzieci mają zajęcia do 18 uważam, ze to jest chore o gmina...

do góry