Widok

KR1572K

Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Uwaga na zwariowana Pania z Opla (nr rej KR1572K)!!
Ledwo zapalila sie strzalka i juz zaczela trabic, nastepnie na objezdzie na Estakadzie probowala wcisnac sie "na zderzak", dalej jak zmienilam pas na lewy, Pani wyciagnela aparat i strzelila zdjecia mimo iz nie blokowalam jej drogi ani nie zajechalam... Troche kultury Droga Krakowianko :-) ps. auto kieruje sie w strone Rumi :-) szerokosci!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dużo pisania jest nie przeze mnie tylko przez durnotę osób nagranych. Jak nie chcesz pracować w policji, możesz iść do biedronki. Przepis jest przepis a umorzenie tak oczywistej sprawy insynuując preparowanie dowodów przez uczynnego obywatela... no cóż dno a nie stróż prawa.

Zwłaszcza jak zrobiłeś to z moim nagraniem w którym pewien dziadek przejeżdża z dużą prędkością po nogach pieszej. Naprawdę moje gratulacje podejścia do pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
....duzo pisania jest przez takiego społecznego jakim jest pan Kuba.a tak na marginesie mieszkamy w kraju takim jakim jest.ludzie jezdza przepisowo-to tez dla niektorych zle,wariuja na drodze-to rowniez zle zatem.jak masz jaja to zwroc uwage facetowi lub babce a ty tylko nagrywasz i d*pe zawracasz w miejskiej.a jaka mam gwarancje ze ten twoj(wasze )filmiki nie sa celowo podstawiane.zatem jak nie ma kolizji,poszkodowanych ,itp.to nie donoś na innych,pewnie jeszcze takim jak ty to sasiedzi na osiedlu nie pasuja....domysl sie ze i tak pismo laduje po 3miesiacach w koszu,nastepnym razem przyjdz z czyms konkretnym?panie płaczku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Człowieku, co Ty w mieście przy dużym natężeniu ruchu nigdy nie jeździłeś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ruch w Polsce jest prawodstronny i lewy pas służy do wyprzedzania innych użytkowników drogi. Jeżeli więc jechałaś lewym pasem i po zakończonym manewrze wyprzedzania nie wróciłas na pas prawy należy ci się mandacik. Dlatego pewnie też zostałaś uwieczniona na kamerce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pierwsze słyszę, by komuś nie odpowiadało wyprzedzanie prawym pasem na jezdni jednokierunkowej z dwoma pasami ruchu. Rozumiem nie wyprzedzanie prawym pasem na jezdni dwukierunkowej z dwoma pasami ruchu w jednym kierunku poza obszarem zabudowanym.
"~gdynianko - jeśli chodzi o Twoje "90" na budziku to nic nie mówi i nie gwarantuje... Fakt jest sporo przesadzających z prędkością w niektórych miejscach, ale jeśli jedziesz lewym pustą dwupasmówką z ograniczeniem do 90km/h to jest czysty egoizm i poniekąd rozumiem Panią z KR... ja w takich sytuacjach np po prostu wyprzedzam prawym i klnę sobie pod nosem, nie mrugam światłami, nie trąbię - to nic nie da, a tylko irytuje!"

... i BRAWO. Wyprzedzanie prawym pasem na drodze dwupasmowej z dwoma pasami ruchu w jednym kierunku jest jak najbardziej prawidłowe i zgodne z przepisami i mówi o tym 24 lub 124 paragraf kodeksu drogowego w punkcie 10 tego paragrafu.
Tak wiec jesli na obwodnicy ktoś zamula na lewym pasie to bez żadnego problemu wyprzedzam prawym. Ostatnio nawet policję tak wyprzedzałem i nie robili problemu. Fakt że wiekszość kierowców ma zakodowane że prawą sie nie wyprzedza co jest nieprawda ... wszystko zależy od sytuacji i drogi jaką jedziemy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cross to król netu, zna slang netowy i organizuje pieczenie kiełbasy dla ludzi z netu.
Tak maja ci którzy przegrali swoje prawdziwe zycie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Może lepiej usmaż kiełbase na ognisku lub pogadajh z wirtualnymi kolegami :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Być może kiedyś zdziwisz się.
Kolego, daj już sobie spokój. Twoje nagranie niczym nie skutkuje, dopóki nikomu nic się nie stanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jadąc autem rejestruje wideorejestratorem każdą jazdę . W przypadku napotkania "pirata drogowego" łamiącego przepisy o ruchu drogowym,stwarzającego niebezpieczeństwo na drogach dla innych użytkowników ruchu ,odpowiednie ujęcie nagrywam na płytkę i ze szczegółowym opisem wysyłam do odpowiedniego komisariatu ruchu drogowego gdzie mieszka ów kierowca. A to skutkuje !
W ten sposób eliminuję niebezpiecznych dla nas kierowców ,a jednocześnie przyczyniam się w szerokim zakresie do zwiększenia bezpieczeństwa na naszych drogach.
Gdy taki delikwent otrzyma kilka niespodziewanych mandatów i punktów karnych z zagrożeniem utraty prawa jazdy , to na pewno na naszych drogach poczujemy się znacznie bezpieczniej. I o to chyba wszystkim normalnym kierowcom chodzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Buahahaha.
Takie nagranie nie jest dowodem w postępowaniu sądowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"jesteś żywym dowodem na to że pan Lem miał rację." ...Cross, skąd przyszedł Ci do "głowy" taki wniosek?....chyba raczej sam tego nie wymyśliłeś, skoro podbierasz się sentencjami innych ludzi.
~:-) jesteś żywym dowodem na to że pan Lem miał rację.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cross jest z tych co muszą być w centrum uwagi, musi się wyróżniać choćby stopką...

"Z tym bym dyskutował. Twoim słowom przeczą statystyki wypadków."

Współczuję ciągoty do analizowania statystyk...
Gdyby patrzyć na niektóre takowe, co bardziej bojaźliwi ludzie nie wychodzili by z domu, nie wspominając już, że sporo ludzi ma fobie, które im na to nie pozwalają... :(
...ale zeszliśmy z tematu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cross...zmień sobie stopkę, bo miejsce marnujesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Cross - piszesz jakbym słuchał teksty umoralniającego Knapika z UWAGA Pirat i słyszał komentarz: "cóż dało temu Panu te 15sekund, które zyskał na wyprzedzeniu tego kierowcy!?"

Tylko że w tym coś jest. Wielokrotnie widuję jak ludzie jadą dajmy na to ul. Grunwaldzką jazdą "szarpaną" to przyspieszając to zwalniając, przeskakując z pasa na pas, wyprzedzając kogo się tylko da podczas kiedy ja jadę równą prędkością taką jak większość pozostałych kierowców a po kilku kilometrach zatrzymujemy się obok siebie na światłach. Co taki kierowca zyskuje? Nawet nie "knapikowe" 15 sekund.

"Oj ile ja bym dał, żeby policjanci byli w tych miejscach gdzie ja widzę niebezpieczne manewry i zagrożenia w ruchu"

Z tym się zgadzam bez uwag.

"...tymczasem karani są Ci, którzy nagną przepis tam gdzie akurat ustawi się patrol, i to sporadycznie wprowadzając zagrożenie."

Z tym bym dyskutował. Twoim słowom przeczą statystyki wypadków.

A to jaki wykonujesz zawód kompletnie mnie nie interesuje. Ale swoim wpisem zaprezentowałeś mentalność typowego przedstawiciela handlowego i stąd moja uwaga w tym temacie.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kim jestem to nie Twoja sprawa, rozmawiamy jak coś na tym forum o prowadzeniu aut. Nie wiem co masz na myśli pisząc: "żenada" do mnie - nie masz już pomysłu na ripostę? ...posiadam prawo jazdy 14 lat i przez ten czas otrzymałem jeden mandat za przekroczenie prędkości o 27km/h i 6pkt, 2 lata temu...
Jeżdżę bezpiecznie i na pewno nie jestem zawalidrogą, ani wariatem. Przez ten czas przejechałem ok 350tys.km - może to nie dużo, ale doświadczenie pewne mam - niczego się nie wstydzę i jestem szczery...na pewno nie będę pisał, że zatrzymuje się na wszystkich strzałkach, zwłaszcza gdy strzałka jest w danym miejscu tylko dlatego, że po skręcie w prawo znajduje się przejście dla pieszych, a poza tym nie ma innego ruchu: konieczność zatrzymania się w takiej sytuacji jest wielką pomyłką!
Cross - piszesz jakbym słuchał teksty umoralniającego Knapika z UWAGA Pirat i słyszał komentarz: "cóż dało temu Panu te 15sekund, które zyskał na wyprzedzeniu tego kierowcy!? Mandat, którego można było uniknąć!"
Oj ile ja bym dał, żeby policjanci byli w tych miejscach gdzie ja widzę niebezpieczne manewry i zagrożenia w ruchu tymczasem karani są Ci, którzy nagną przepis tam gdzie akurat ustawi się patrol, i to sporadycznie wprowadzając zagrożenie.

"Staram się możliwie najmniej naruszać przepisy ruchu drogowego"
tu już brzmisz nieco szczerzej i tego się trzymajmy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Groszek jesteś przedstawicielem handlowym?

Tak właśnie wygląda dyskusja z tobą. Brak argumentów i atak ad personam. Twój wpis jest dla mnie co najmniej obraźliwy. Ale nie zniżę się do twojego poziomu i powstrzymam się od obelg.
Ale wróćmy do meritum. Bezpieczeństwo innych uczestników ruchu, a zwłaszcza tych niechronionych jest dla mnie ważniejsze niż Twój pośpiech, więc konsekwentnie zatrzymuję się na każdej "zielonej strzałce". Zawsze też zatrzymuję się przy znaku STOP. I w przeciwieństwie do niektórych nie uważam że takie zachowanie powoduje zagrożenie bezpieczeństwa ruchu drogowego. No chyba że zacznę brać pod uwagę ryzyko że taki śpieszący się bardziej Groszek postanowi się nie zatrzymać i rozwali kufer mojego auta. I nie, nie jeżdżę jak kursant. Staram się możliwie najmniej naruszać przepisy ruchu drogowego. Poniekąd dlatego że uważam że stworzono je w celu poprawy a nie pogorszenia bezpieczeństwa ruchu drogowego a poniekąd dlatego że nie przepadam za otrzymywaniem mandatów.

"...tak jak Ty to mało kto myśli i interpretuje - żenada Cross, żenada!"

I tu niestety masz rację. Mało kto przestrzega przepisów ruchu drogowego. Odbiciem tego są statystyki wypadków. Żenada Groszek, żenada.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie

do góry