Widok
do: wierny, ll, PPP... nie wiesz, co to jest nr. IP komputera? głupio to wygląda, jak się tak odpowiada sam sobie...
do Parafianina -pytasz dlaczego? bo x. Lech ślubował POSŁUSZEŃSTWO biskupowi miejsca i wszystkim jego następcom...bo dekret dostał od BISKUPA, ojca Archdiecezji! i coby się o nim nie myśało, dekret obowiązuje! nie został odwołany, co sprawdzić można tu: http://www.diecezja.gda.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=543
do Paraf -co masz na myśli pisząc o sianiu nienawiści?...pisanie prawdy jest tylko i wyłącznie pisaniem prawdy...a, że ona jest czasem niewygodna i w oczy kole, to już inna sprawa...
moje zdanie, i tylko moje! nie sieję nienawiści, piszę co myślę, nikogo nie obrażając i tak właśnie myślę, x.Lech powinien okazać że jest człowiekiem honoru, spakować się i odejść do pracy, tam, gdzie go biskup gdański wysyła.
do Parafianina -pytasz dlaczego? bo x. Lech ślubował POSŁUSZEŃSTWO biskupowi miejsca i wszystkim jego następcom...bo dekret dostał od BISKUPA, ojca Archdiecezji! i coby się o nim nie myśało, dekret obowiązuje! nie został odwołany, co sprawdzić można tu: http://www.diecezja.gda.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=543
do Paraf -co masz na myśli pisząc o sianiu nienawiści?...pisanie prawdy jest tylko i wyłącznie pisaniem prawdy...a, że ona jest czasem niewygodna i w oczy kole, to już inna sprawa...
moje zdanie, i tylko moje! nie sieję nienawiści, piszę co myślę, nikogo nie obrażając i tak właśnie myślę, x.Lech powinien okazać że jest człowiekiem honoru, spakować się i odejść do pracy, tam, gdzie go biskup gdański wysyła.
Widzę, że dalej ktoś ciągnie ten smutny temat. Proszę Was w imieniu wielu parafian. Ksiądz Leszek jest osobą bardzo wesołą, może czasem śmieszną, ale jest dobry. Nie robi brzydkich min przy ołtarzu jak inny ksiądz, ani nie ma o wszystko pretensji do całego świata. Przez 18 lat Ten drugi ksiądz nie chciał Go od nas wypuścic, bo mu z nim tu było wygodnie, a teraz nawet się za nim nie wstawił. Od razu widac, który z nich jest prawdziwym człowiekiem, który staje w obronie innych.... Faktycznie, może za bardzo Go poniosło, ale każdy może się zdenerwowac, a biskup to nie Bóg i można się z nim nie zgadzac. To tak jak każdy z nas ma prawo niezgadzac się ze swoim szefem. A druga i najważniejsza rzecz... Skoro ks. Leszek jest tu tak długo został naszym parafianinem i jest tu na takich samych prawach jak Ty i ja. Przestańcie już.
ciągle mieszasz i mieszasz????gdzie??? napisałam jeden post!!! po kilku miesiącach ktoś go niewiem po co odgrzebał i miesza...weź popatrz na daty, zostałam zaczepiona, wiec kulturalnie odpowiadam...ludzie, ratunku...piszcie i czytajcie ze zrozumieniem...naprawde wyższych studiów do tego nie trzeba...
ksiadz Lech naprawde przegina, jego ostatnie kazanie krytykujace poslow czy ministrow nie jest wcale zwiazane z nauczniem Kosciola, gdyby krytykowal za jakies sprawy moralne ok, ale nie za pchanie pociagow:D:D:D ale i tak najgorsze jest to ze na kolede przyszedl pijany!!! po ludzku wstyd!!! przyszedles kedys pijany do pracy?
widzę, że gościu ma tu niezły fanklub....albo sam tworzy, żeby sobie ego podleczyć, smutne, że głosy rozsądku, choćby wyrażonego spontanicznie potrzebą fizjologiczną są tak oprotestowywane, zgadzam się, że ksiądz też człowiek, i wypić może, i własne poglądy polityczne mieć i je wyrażać...ale ogólnie Twarz kościoła polskiego na takich wyskokach traci, kościół jako instytucja powinien się przed taką egzotyką bronić.
Ludzie!! Zajmijcie się sobą, widzę że w głowach wam się miesza, nie obrabiajcie Tyłka tylko pójdźcie do plebani i powiedzcie co uważacie, potraficie tylko pisać swoje wypowiedzi na forum i tyłek wypiąć, a może jesteście po ciemnej stronie proboszcza i ks. Jarka? spójrzcie na nich oni podwójnie nie są święci... poznajcie ich a wtedy się wypowiadajcie... Jesteście bezczelni... !! Jeżeli się wam kościół nie podoba - to do niego nie podążajcie, przecież nikt wam nie broni przejść na Ateizm...