Widok

Kacper - opinia

VII LO Temat dostępny też na forum:
Szkoła zamiata problemy z uczniami pod dywan. Zamiast zrobić konkretny porządek z osobami upokarzającymi innych, nauczyciele albo udają że nie ma problemu, albo faworyzują takich uczniów na lekcjach (!), znacznie częściej pozwalając im odpowiadać na zadawane przez nauczycieli pytania, albo - jak coś się stanie - każą tylko przeprosić poszkodowanego przy całej klasie!
Niestety ja jako uczeń czułem się bardzo źle w tej "szkole". Nie wierzcie w to, że oni uporają się z klasowymi hołotami.
Swoje robił sprzęt: 15-letnie komputery, które mają problem z otwarciem przeglądarki czy załadowaniem prezentacji! Także wnętrze budynku, zwłaszcza po gimnazjum, przypomina psychiatryk niż liceum ogólnokształcące. Samo gimnazjum nr 3 również nie zachęcało do nauki - sytuacja jeszcze gorsza niż w liceum - każdego dnia dochodziło (albo w klasie albo na przerwie albo na obiedzie) do zadymy. Odnosiłem wrażenie, że przychodząca tam patologia szła tylko nawydzierać ryja a nie się uczyć.
Ściany w tych blokach były obdarte, podłoga i szatnia pamiętające jeszcze lata 80. Dyrektor raczej był raczej odstraszający niż przyciągający do siebie, w sumie nic dziwnego że ludzie się tak zachowywali w tym miejscu.
Moja ocena
poziom nauczania: 4

wyposażenie: 2

zajęcia dodatkowe: -

bezpieczeństwo: 2

ocena ogólna: 2

2.5

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak z nauką jest czas na swoje sprawy czy jeśli chce się mieć dobrą średnią to może być ciężko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Nauka

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (7 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Angielski dla dorosłych (42 odpowiedzi)

Chciałabym pójść do jakiejś szkoły językowej na kurs angielskiego. Mogłybyście polecić...

do góry