Widok

Kamery w basenowych szatniach. Bezpieczeństwo czy wstyd dla klientów?

Opinie do artykułu: Kamery w basenowych szatniach. Bezpieczeństwo czy wstyd dla klientów?.

W ostatnich miesiącach, oprócz szatni basenowych, także te w strefie saun w sopockim Aquaparku zostały objęte systemem monitoringu. Klienci pytają o zasadność takich działań. Przedstawicie obiektu tłumaczą, że powodem były powtarzające się kradzieże.

Każdego roku liczba otaczających nas kamer rośnie. Zdążyliśmy się już przyzwyczaić do ich obecności w przeróżnych miejscach użyteczności publicznej. Niektórzy odnoszą się do tego faktu z nieskrywaną niechęcią i traktują to jako dowód ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

super

otyli na basen! ;-)))
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 39

Idioci do szkol
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 10

Co to szkol?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tam załatwiają swoje potrzeby

a parki wodne to siedlisko bakterii i chorób. To już wolę nad jezioro albo nad morze!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo w morzu nie ma żadnych bakterii. Nikt tam nie sr*, nie sika, nie ma odpadów ze statków... Brawo.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

no brawo brawo

tylko w basenie jaka jest ilość wody i obieg zamknięty, a ludzi tyle samo co w morzu ;) z dwojga złego wybieram morze i jezioro.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

odradzam

Ja osobiście więcej tam nie pójdę pewnie szef to jakiś zbok i ciche kamerki w szybie wentylacji ma a potem się przed kamerą trzep . . weź tu z dziećmi idź , moi znajomi z Sopotu też nie będę chodzić teraz dopiero poniesie się w mieście , dobrze że koło stadionu lechi będę budować dobry basen
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

debil
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

?!

nie rozumiem co komu przeszkadza nagrywanie jego szafki, przebieranie na golasa przecież odbywa sie w przebieralni a tam kamer nie ma, a nie przy szafce.
popieram tę opinię 136 nie zgadzam się z tą opinią 37

Skad wiesz, ze w przebieralni nie ma kamer?:-)

W necie jest sporo filmow z takimi "przekonanymi" jak Ty:-)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 19

Bo to jest karalne i w necie niema takich filmów chyba ze są celowo nagrywane dlatakich jak ty podjaranych

co im sie wydaje ze to prawdziwe zdjecia sa
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 13

"bo to jest karalne" hehe

Jaki ty chlopcze naiwny jestes:-) Jak dorosniesz, to sie zdziwisz, jak pol Polski bedzie ogladac Twojego nieobrosnietego jeszcze siusiaka, bo ktos zamontowal kamerke...a byly juz takie przypadki chociazby w GB. Zyj dalej w swoim teczowym swiecie.:-)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 17

"wieży" :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dwie wieże nie lubią. ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

?!

bo afera w artykule jest o kamery w szatni na szafki a nie o kamery w przebieralniach
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odpowiadam: "Panie, jak kraść? Wszędzie tylko kamery!"

Normalny człowiek się nie obawia.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Normalny człowiek, ptysiu, na basenie myje się nago pod prysznicem, a następnie udaje się do szatni, w której rozwija się z ręcznika i zakłada ubranie. Pod kamerą jakoś tak łyso, czaisz?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Masz też możliwość zdjąć swoje gacie pod ręcznikiem. Nie widzę problemu. Ja tak robię - nie ze względu na siebie, tylko ze względu na innych. Nie ma potrzeby żebym machał fujarą przy 20 obcych osobach, w tym przy dzieciach.

W szatni na saunie ludzie się przebierają

Inaczej niż w szatni basenowej
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

ciekawe jak się spodoba gdy zaczną Cie puszczać w sieci :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

I co tam zobaczą?
No chyba, że ma się jakiegoś mega świecącego grzyba. Ale z tym chyba nie powinno się chodzić na basen ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie prawda

ciche kamery nawet w kiblu mają . to ogólna wiadomości że kamery na szafki będą ale kto ci powie czy gdzieś nie na dobrze ukrytych kamer ,he he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

opinie

ta Pani co się wypowiada o Aquastacji zapomniała dodać, że klientela znacznie w obu obiektach się różni, a śmiem twierdzić, że w dwóch- trzech szafkach z Aquastacji znalazłby złodziej tyle co w 30 szafkach w Aquaparku taka jest rzeczywistość.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 10

sprzątają

największymi złodziejami to są pracownicy ekipa sprzątająca , ile razy znajomi czy klapki czy strój tel zostawili to już na drugi dzień nie było ,a przed zamknięciem ostatni wychodzili ,albo te baby co przydają bilety jakie potrafią być wredne np dzieci 3 letnie widać że dziecko jest małe to głupio się pytają ile lat ma dziecko ,aby tylko kasować jak by to za jej prywatne było jest tam taka blądyna co pracuje kilka lat to dopięte Deb . . . Pani która stała z tymi dziećmi bo 4 ich miała to nie dość że dawała sobie rade z maluchami to musiała słuchać głupi bladyny ,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Anna

szatnie w aquaparku nie są koedukacyjne? Przecież są!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 13

szatnie

Czytaj z dokladnie !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

w strefie sauny idioto są!!!

Iść tym tokiem myślenie to i w przebieralniach sklepowych też powinny być kamery przecież tam też można dokonać kradzieży ja byłem na basenie na dolnym śląsku miejscowość Witoszów i tam nie dość że kamery są w szatni kierowane na miejsca gdzie ludzie sie przebierają to jeszcze obrotowe nad przebieralniami to już chyba lekka przesada s tą ostrożnością

kamery w szatniach to tylko zboki montują
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ja tam sie nie wstydze

Swojego Dzonsa, niech sobie będą kamery
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 14

słusznie

Ja tez się nie wstydzę, jestem wysportowany i mam sporo w kroku, nie mam sie czego wstydzić. A Ci, którzy się zapuścili albo nic w majtach nie mają to się trzęsą żeby ktoś nie zobaczył jacy są kiepscy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 29

Grzegorzu, niestety ale twoja głupota przewyższa twoja sylwetkę i to co masz w kroku. Jeśli chcesz paradować nago to polecam pozostanie w domu razem ze swoją żoną - głupotą.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

życzliwy,

Czy my się znamy? Nie? To skąd tak "trafna" i merytoryczna ocena mojej osoby? Jesteś jednym z tych z małym i zakompleksionych "tatuśków" z fotela bujanego? Proponuję Ci - idź pobiegać, sport to zdrowie... także psychiczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 25

Zaproponowal chlop bieganie...

sprzed monitora komputera. Kompleksy musi miec gosc, ktory musi sie pochwalic tym co ma w kroku... Obstawiam, ze najwieksze co tam masz, to wlasna reke, bo o kobiecie mozesz pomarzyc. Widac, ze wiesniak jestes.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może chodzi o to, że jesteś śmieszny z informowaniem o swoim "brakiem wstydu". Jedni się nie wstydzą, a inni się nie wstydzą, ale nie mają ochoty na bycie np. nagrywanym lub oglądanym, bo tak. Bo mają do tego prawo, do prywatności. Problem nie polega na wstydliwości, tylko na możliwych nadużyciach oraz bezprawności instalowania kamery w takich miejscach. Widzisz, tak masz sporo w kroku a nie rozumiesz istoty problemu. :) Radzę ćwiczyć też inne rzeczy poza krokiem.

członek

to prześlij nam zdjęcie swojego nadprzyrodzenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

przebieralnia

chodzę na basen to 4gwiazdkowego hotelu i na recepcji jest inf. aby korzystać z przebieralni, bo szatnia jest monitorowana, nie przeszkadza mi to, cieszę się, że rzeczy, które pozostawiam w szafce są monitorowane, a ja przebieram się w przebieralni, gdzie kamer nie ma:) nie widzę problemu...
popieram tę opinię 89 nie zgadzam się z tą opinią 7

Musisz byc jednym z nich

Skoro od razu pomyslales o potencjalnych mozliwosciach. Poza tym na saunie w Aqua nie ma dzieci z tego co widzialem. Oszolomistyczny regulamin tego zabrania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I dobrze.

Ja tam chodzę wypocząć, a nie słuchać kwiku Twoich bachorów. Nie wszystkie miejsca są dla dzieci.

Jak chudy piękny Mirek

z bladą klatą zrobi sobie tatuaż w stylu pióropusza na pół pleców i paraduje w chińskich laczach Kubota
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

skóra

Ja zawsze sobie obciągam jak widzę kamerę na basenie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja sie wstydze,bo mam 40 lat i juz mam fałdki tu i tam....

ja sie wstydze,bo mam 40 lat i juz mam fałdki tu i tam....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

To ruszaj d*pe bo w stroju kąpielowym wyglądasz jak morŚwin
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

big brat

Zchamienie spoleczenstwa do tego doprowadza, ze trzeba ludzi (?moze raczej bydlo) sledzic.
Z aquaparku w Sopocie korzystaja BRUDASY, ktore nawet sie nie UMYJA POD PRYSZNICEM przed wejsciem do basenu.
No ale taki jest koszt zrealizowanych utopii spolecznych rownosci i rownego dostepu do "luksusu" ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam sie z treścią

Ale pisze sie schamienie

xx

jeszcze pod prysznicami i w toaletach dla bezpieczeństwa !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

akurat pod prysznicami to mały problem

ponieważ większość klientów to pospolite brudasy, które wchodzą pod prysznic w strojach kąpielowych bo się wstydzą swoich ciał, chociaż często w internetach kreują siebie demonów seksu i bogów piękna . A przecież celem wzięcia prysznica jest nie zmoczenie gaci tylko umycie tego co jest pod nimi
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co za problem zsunąć kąpielówki pod prysznicem i się normalnie umyć? To, że ktoś wchodzi w kąpielówkach nie znaczy, że się nie myje..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co za problem zdjąć je i umyć tyłek? W domu też się w ciuchach myjesz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

po prostu nie

nie zgadzam się by mi ktoś w perskie oko zaglądał

Ciekawy jestem jak myjesz tyłek, skoro w ręku trzymasz gacie, brudasie ;D Ja np. moje gacie zostawiam poniżej tyłka, dzięki czemu 1. mogę się porządnie umyć, 2. nie muszę biegać gdzieś żeby położyć gacie, ani się schylać, ani robić innych głupich i niepotrzebnych rzeczy :)

Branie prysznica w skrawku materiału oznacza bycie brudasem? LOL
Można umyć całe ciało i nie obnosić się z zawartością majtek.
Szkoda, że na basenach nie ma kabin czy chociażby zasłon, to nie jest normalne, że stoi się nago wśród innych obcych nagich ludzi. I nie, nie każdy wystawia na facebooka swoją fujare czy tyłek. Ktoś się wstydzi, a ktoś inny nie. Ja nie mam problemu z nagością przed swoim chłopakiem, ale przed obcymi już tak. Prysznic biorę w domu przed wyjściem i w stroju na basenie, i nie nie jestem brudasem. Może tak bardzo chcesz oglądać golasów bo sam masz brudne myśli.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

to co zmyjesz z powierzchni nagich pleców jest niczym wobec tego co zostanie na kilkunastu cm kw w majtkach

i rozpłynie się dopiero po kilku minutach ale już w basenie
a jeśli prysznic na basenie porównujesz do za przeproszeniem pokazywania fujary na fejsbuku to współczuję . Lepiej znajdź chwile czasu, usiądź sobie spokojnie, przemyśl parę spraw, nabierz dystansu i oddziel życie od życia w komputerze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

jeśli masz

tylko jedne gacie i nosisz je na okrągło to ci zostaje

Straszne bzdury opowiadasz. Nie wiem, ile widzisz na cm kwadratowych gaci bakterii, ale powiem Ci, że to raczej Twoja wyobraźnia a nie bakterie.

Używamy obecnie tyle środków higieny oraz mamy tak ozonowaną wodę, że żadna bakteria nie ma szans. Raczej grozi nam niedobór bakterii.

aqua park -sauna

Aqua park po remoncie wprowadził mnóstwo niekorzystnych zmian. Wtorki dla kobiet zostały tylko do godziny 16-stej :( to tylko dla niepracujących, a była to fantastyczne relaksujace wtorkowe saunowanie. Mogłyśmy w własnym gronie wyluzowane odpocząć. Szkoda wielka szkoda.
Kamery w szatniach ... szatnia damska ma tylko 2 przebieralnie w momencie kiedy jest nas tam 5 lub więcej przebierałyśmy się w szatni i było ok. teraz będzie kolejka do szatni. Czy zgodne z prawem jest to że monitoring zamieszczony w szatni damskiej ma wgląd kierownik płci męskiej? czy powinna to być tylko kierowniczka ? Co z monitoringiem na saunach? tam chodzi się nago. Szafki często się nie domykały były popsute i to może był problem kradzieży? o to bym zadbała.

Ciekawa jestem jeśli takie filmy wyciekną do sieci lub okaże się że oglądały je cała obsługa jakie odszkodowanie można zażądać od Aquaparku? Pani z Wrocławia, prawniczka zażądała 5 tysięcy bo okazało się że przy kradzieży telefonu film z szatni oglądało kilku pracowników i pół komisariatu i to wystarczyło że naruszono jej dobra osobiste.
Może zamiast monitoringu wystarczy powiesić kartkę, że za rzeczy pozostawione poza szafką firma nie odpowiada...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

I

Pan Maciej tylko czeka żeby oglądać nieogolonego bobry(:
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jednak Maciej i to jeszcze pewnie ma brodę zgodnie z obowiązującą modą - bo przecież to inni mówią co jest fajne ogolone czy nie :)))

Odpowiedź

Zgodnie z kodeksem cywilnym firma odpowiada za pozostawione w sztni rzeczy, więc taka treść ma wartość papieru na jakim została wydrukowana. Kodeks cywilny Art. 835 i kolejne.
CIekawią mnie też te wtorki dla kobiet a czy były jakieś dni dla mężczyzn? Bo jeżeli nie to zakrawa na dyskryminację ze względu na płeć.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem za wprowadzeniem śród dla mężczyzn - jak najbardziej !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

ludzie w polsce jacyś zakomplesieni

wstydzą się swoich ciał
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zakompleksieni to sa tacy , ktorzy do sauny wchodza lub biora prysznic w kostiumach. Ja tam jestem naga, ale przed kamera nie mam ochoty sie rozbierac. A idac na basen nie zabieram drogiej bizuteri i kupe kasy, wiec co mozna ukrasc?

tym fajniej

Bedzie mozna pobaraszkowac z nowo poznanymi brzoskwinkami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak komuś się nie podoba nie musi tam chodzić.

Przymusu nie ma.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niestety innej opcji nie ma. Gdzie mozna poplywac , nie narazajac sie, ze ktos mnie sfilmuje?
Przebieranie jest rzecza intymna, i ze to" tylko" oglada jakis kierownik, nie jest dla mnie rzadna "pociecha"

moge sie zatrudnic jako operator monitoringu?

Nawet za darmo
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

i na siusiaki tez bedziesz patrzył?

i na siusiaki tez bedziesz patrzył?

na zlodzieju czapka......

no bardzo dobrze,a jak ta urazona matrona jest tak bardzo zbulwersowana to prawdopodobnie ma cos do ukrycia-niech sie obrazaja na taka sytuacje niedoru...kochankowie ,ktorzy cichcem w ciagu dnia przed malzonkami obsciskuja sie na terenie parku w blogiej swiadomosci,ze nikt ich tam nie nakryje......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

to tak z zazdrości czy o co chodzi? Czym więcej obściskujących tym ludzie radośniejsi, Prosze sie przytulać ile wlezie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bdb wiadomosc

po to są kamery, żeby obserwować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

kamerki

już widzę jak złodziei nagrywają i szukają ich listę gończym bo ukradł 20 zł za niska szkodliwość czynu ochrona pewnie marszczy freda
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Totalne bezprawie

Sądzę, że trzeba zacząć od tego że dostęp do nagrań ma osoba w postaci kierownika ( nie wiadomo czy jest kobieta czy mężczyzną) Więc i tak łamie prawo bo jeśli jest m to może jedynie oglądać sztanie z m, jeżeli jest k to tylko szatnie k.

Poza tym sam fakt umieszczenia w szatni kamer pod pretekstem kradzieży jest po prostu niesmaczny.

Czemu mnie jak i mieszkańców obrażacie, że jesteśmy złodziejami. Jestem zdania takiego, iż jeśli coś takiego się stało należy wezwać odpowiednie służby i tyle.

Jedno jest pewne, moja noga już tam nigdy nie stanie.

Uważam, że trzeba zacząć bojkotować takie firmy.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bezprawie

mysle ze taka strategia firmy, bardzo szybko obruci sie przeciw niej...
a co do ignorantow o "boskim" ciele... proponuje majty w dol i wycieczke do okolo bloku ;) w koncu nie ma sie czego wstydzic...
A ja moze wlasnie mam sie czego wstydzic! i mam do tego prawo! a Ty przyglupie nie masz zadnego prawa mnie oceniac.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chcialabym, zeby tak sie stalo. Obawiam sie jednak, ze nic z tego. Wczoraj na basenie zbulwersowana odkrylam tez kamere. Kamer wszedzie coraz wiecej, i wszystko dla "bezpieczenstwa" ludzi.
"wstydzic" sie nie mamczego- do sauny tez chodze nago, ale zeby ktos sie na mnie wygapial? -
na to sie apsolutnie nie zgadzam. Wiec na ten basen wiecej nie pojde.
Obawiam sie jednak, ze nastepne pojda w ich slady.

cóż to za słowotwórstwo ???

" basenowe szatnie "
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A czy czas oczekiwania na wolną przebieralnię w szatni na saunie będzie odliczany od ceny?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

sprostowanie

z tego co wiem to nie ma takiej funkcji jak "kierownik ds. bezpieczeństwa" , podgląd z kamer na pewno jest w kilku miejscach i drugie zdjęcie na pewno nie jest z tego obiektu .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kamery w szatniach sauny w Aquaparku były już kilka lat temu. Jak się pytałem ludzi, to nikt sobie nie zdawał sprawy że one są. Przestałem tam chodzić. Potem słyszałem, że je zlikwidowali, a teraz słyszę, że są ponownie. Dziwi mnie, że nie wypłynął jeszcze jakiś filmik do Internetu. Ale ochrona ma niezły ubaw oglądając żeńska szatnię. Trochę im zazdroszczę :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

W Niemczech też są w szatniach kamery w szatniach na saunach

Prosto nakierowane na szafki i ludzi przebierajacych sie tam. Chodzilo o kradzieże. TAUNUS THERME w Bad Homburg. Ludzie to akceptują.
Część TAUNUS THERME z pływalnią tez maja kamery w szatni, ale tam sa juz boksy do przebierania sie i tam kamer nie ma. tylko w ciągu szafek zamykanych na klucz. Tak to wyglada w DE.

Niemcy są inaczej wychowywani odnośnie nagości. Mają w dużej mierze większą akceptację ciała ale to jest praca od dziecka. Dzieci widzą nagich rodziców i nagie ciała nie robią na nich dużego wrażenia. Stąd nasze zdziwienie kiedy jesteśmy u nich na saunach że otyła kobieta idzie nago bez skrępowania, że starszy mężczyzna z obwisłymi narządami paraduje bez ręcznika. Niestety my jeszcze tego nie mamy i wstyd nabraliśmy z wiekiem. U nas maleńkie dzieci już maja staniczki, nagość jest karana. Jedynie seksualna nagość jest dozwolona - reklamy, kalendarze, gazety. Może dlatego tak szybko nagość jest od razu kojarzona z seksem. Patrz komentarze , brzoskwinki, chciałbym za darmo tam pracować, ocena zarostu i inne. A kiedyś na starość lub w chorobie będzie musiał się znaleźć ktoś kto nas całych wymyje - to też nagość i to właśnie taką chciałabym znaleźć na saunie - ludzką. Dopóki są takie komentarze i myśli nie chcę monitoringu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

W pelni sie z Toba zgadzam.

Mieszkam w Niemczech od ponad 6 lat i potwierdzam.

w krawatach powinni wpuszczać bo mniej awanturujący się

w przebieralniach nie ma kamer więc o co kaman?

pani Ewa niech wyluzuje - trzeba jakoś namierzać zlodziei i brudasów
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A gdzie moje ulubione bicze wodne?

Kamery przed wejsciem do sauny? A ja tam byłam tyle razy o tym nie wiedząc? Bym trochę schudła, poszła do solarium:)
A tak poważnie niech sobie robia co chcą, ale to powinno być wyraźnie ozakowane. Chyba kazdy powinien mieć wybór czy chce być filmowany na golasa.
A tak po za tym poszłam zobaczyć w zeszłym tygodniu jak ten basen wygląda po remoncie i sie załamałam. Zmiany prawie żadne, ale zlikwidowali dwa najsilniejsze bicze wodne, czyli moją największą atrakcję.
Zresztą chyba nie tylko moją, bo wiecznie były zajęte.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ulubione bicze wodne

Największą atrakcję Ci zabrali , PODWODNA ONANISTKO ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Intymność w aqua parku

Po pierwsze nie rozumiem co znaczy, że kamery w "szatniach" pojawiły się w ostatnich miesiącach. Od paru lat bywałem tam regularnie i kamery w tzw. "szatniach" pamiętam od zawsze na przestrzeni tych paru lat. Z tym, że określenie "szatnia" to uważam w tym przypadku za nadużycie, bo to w rzeczywistości pomieszczenie z szafkami. W samych przebieralniach tak jak piszą w artykule nie ma kamer.

Po drugie większy problem związany z intymnością to obsługa pomieszczeń sanitarnych dla facetów. Panie od sprzątania i uzupełniania pojemników z mydłem (które zwykle i tak są puste) są ... no właśnie paniami. Również w pomieszczeniach prysznicowych dla facetów. To jest chyba małe przegięcie. Żeby to jeszcze były jakieś boginie seksu w bikini to nic bym nie mówił, ale te panie zdecydowanie nimi nie są.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co w tym złego?

wstydzisz się przed tymi paniami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pani Ewa jest zbulwersowana

No to po co włazi do szatni jak jest napisane, że obiekt jest monitorowany? Ludzie nie macie poważniejszych problemów i z każdą pierdołą latacie do mediów? Żałosne..
Poza tym pewnie sam teren aqua parku też jest monitorowany ale to pewnie już Pani Ewie nie przeszkadza a w jednym jak i drugim miejscu paraduje w za małym stroju kąpielowym, który pasował na nią 15 kg temu..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

zdecydujcie się i ustalcie wersję

Monitoring na obiekcie Parku Wodnego Sopot ma służyć bezpieczeństwu wszystkich użytkowników obiektu i w żaden sposób nie narusza dóbr osobistych, godności użytkowników oraz intymnego wizerunku tych osób - zapewnia Beata Zaprucka,

Gdyby jednak doszło do sytuacji, w której nagrania wyciekłyby np. do internetu, osoba winna tego zdarzenia musiałaby liczyć się z odpowiedzialnością karną. Taka sytuacja wyczerpałaby bowiem przesłanki określone w artykule 191a § 1 Kodeksu karnego, tj. przestępstwa utrwalania wizerunku nagiej osoby bez jej zgody

to k@rwa gdzie sa te kamery - bo albo nie ma "możliwości nagrania intymnego wizerunku" albo "utrwalania wizerunku nagiej osoby bez jej zgody"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

w szafkach niech zamontują i w kiblu

:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

akla-park

ja tam myje sie w misce i mam w d...e wasze akwa-parki

kobiety - ładują miesiecznie setki jak nie tysiące pln aby zwracać na siebie uwagę

ale jak słyszą że mają być nagrane w szatni na basenie to od razu drą paszczę że są molestowane

naprawdę aż tak głupie jesteście???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie do rozumienia

Jak mozna miec kamery szczegolnie w szatni gdzie ludzie stroje zakladaja

umyty czy nie

gorzej gdy przygazuje wodę w basenie

aquapark

Ta kobieta chyba nigdy nie była w Aquaparku. Prysznice są osobne, A szafki i przebieralnie są wspólne! Brednie...

Skandal!

W dniu wczorajszym odwiedziłam moją ulubioną saunę w Aquaparku pełna nadziei na spokojny relaks. Niestety nie dość, że wystrój po "remoncie" jest delikatnie pisząc bardzo ubogi to jeszcze jest brudno (niedomyte kraniki przy brodzikach do moczenia nóg" , to jeszcze zlikwidowano wieczorne wtorki dla Kobiet. Mało tego... okazało się , że w szatniach zainstalowano kamery! Skandal! To naruszenie prywatności mojego wizerunku na pograniczu z prawem! art. 23 i 24 Kodeksu Cywilnego...

swiadek

Naruszenie własności w miejscach intymnych co wiążę sie z inwigilowaniem nawet w Zakladach Karnych Jest zabronione naruszenie własności cielesnych monitorując miejsca intymne
do góry