Widok

Kamper: dom na kółkach

Opinie do artykułu: Kamper: dom na kółkach.

Turystyka kamperowa w Polsce nie jest tak popularna, jak w Skandynawii, Holandii czy Niemczech, jednak z roku na rok przybywa sprowadzanych - między innymi do Trójmiasta - aut pełniących przez okres wakacji funkcję przewoźnego domu. Cena wysokiej klasy kampervana Hymer na podwoziu Mercedes Spritnter lub Iveco Daily, wyposażonego w najwyższej klasy sprzęt łazienkowy i kuchenny to wydatek rzędu 600 tysięcy złotych. Podobne ceny spotkamy weryfikując auta Bürstner. W niższym przedziale cenowym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W ubiegłym roku wraz z mężem podróżowaliśmy camperem na pickup AZAR4 https://azar4.com/pl/. Trasa biegła przez Niemcy, Francja, Włochy, Austria oraz Czechy. Największym plusem takiego rozwiązania było to, że jadąc samochodem właśnie takiego typu, mającym napęd na wszystkie koła, naprawdę bez problemów mogliśmy podróżować poprzez różnego rodzaju drogi (w tym gruntowe) przy każdych warunkach pogodowych. Jeżeli ktoś nie ma takiego pickupa wraz ze specjalnie przeznaczonym do niego camperem, polecam chociaż raz wynająć taki pojazd i spróbować tego rozwiązania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo żeby miec kampera to nie można jeżdzić na siłę musisz to lubić to jest styl życia ja byłem tylko raz w hotelu i to 4 gwiazdkowym dwa tygodnie nigdy więcej basen stołówka i wyjście na kolacje potem dyskoteka i drinki w holu i pieprzenie o szopenie.Jak jestes aktywna osobą i lubisz poznawac świat i zmieniac otoczenie to tylko camper jest drogo ale wspaniale .Ale jak jesteś wygodnym lwem i lubisz leżec a jak sie zmęczysz to posiedzisz nie lubisz przygód tylko opiekunów to tak tylko hotel basenik i dobre żarcie

Do sklepu to się jedzie rowerem mam dwa składaki elektryczne bajka .Kamper to życie.Spróbuj jechac z przyczepą na dalekie wyprawy w kraju owszem ale daleko ja bym nie jechał

jak kamperem to tylko do Skandynawii

Serio?

To sprobuj zatrzymac sie poza polem kampingowym w Europie (no oze oprocz Wloch, Polski i Hiszpanii), a przekonasz sie o tej "wolności"......

Dokladnie

Kupujesz dzialeczke, stawiasz do ek ho,enderski i git

Kamper? Tylko dla przygotowanych

Myslalem o kamperze, nawet kupnie, a.e jak czytam te pieczolowite przygotowania tras, noclegow (to po co kamper????), kombinowanie z wjazdem do miasteczek z waskimi uliczkami, upalem podczas spania, muszkami podczas stania, brakiem wody (i lub cieplej), chowaniem sie przed policja za nocowanie "tam gdzie sie chce" (chyba o to chodzilo w wolnosci kamperowania....), obnizonymi barierakmi na parkingach autostradowych, wiekszymi oplatami za promy, autostrady, parkingi.....
To ja to piernicze. Mam VWT5 i pakuje 4ke dzieci, Kobiete, mnostwo gratow, namiot i mam to samo, tyle tylko, ze awaryjnie jak spie to mnie policja nie goni, krzywo za kampering nie patrza, nie kasuja dodatkowo, na parkingi z obnizona barierka wjezdzam...a tam toaleta, prysznice.....
A na campingu albo wynajmuje domek holenderski, albo namiot Nawajo (6 osobowy) z lodowka :)

Rozumiem kamler w USA i te trasy od Kanady po Meksyk, ale w Europie???? Szkoda nerwow.
Acha, jeszcze jak podpytalem jakie akcesoria najczesciej schodza to.... alarmy i czujniki gazow (usypiajacych).... suler wakacje! :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz 100% racji, wakacje niezapomniane. ja byłem z rodziną i znajomymi (4 dorosłych i 3 dzieci) 3 tyg. na trasie Czechy, Węgry, Słowenia, Chorwacja Włochy, Austria, Niemcy. Wspaniała sprawa, chyba najlepsze wakacje., niestety nie są tanie nam wyszło ok 10-12 tys. za 3 tygodnie na rodzinę.ale najlepsze było to, że jak się nam nie podobało w jakimś miejscu to się pakowaliśmy i jechaliśmy dalej. Tak w ogóle to nie mieliśmy jakoś ściśle zaplanowanej trasy ani terminów. (i to jest najlepsze w takiej objazdówce, że nie ograniczają cię żadne terminy ani miejsce - kiedyś byłem zwykłą osobówka na takiej wyprawie.Planowanie noclegów z kilkudniowym wyprzedzeniem (niestety z małymi dziećmi nie mogłem sobie pozwolić na pełen spontan) już nie pozwala na taką swobodę. Przy kamperze nie ma takiego problemu, ostatecznie można się zatrzymać na jakiejś stacji benzynowej (i poczuć jak kierowca TIR-a :) )
Ogólnie uważam, że taki wypad to super sprawa, ale niestety dość droga.
Tu masz namiar do gościa który zajmuje się wynajmowaniem tego typu aut http://campery-wypozyczalnia.pl/
To jest w Straszynie przy Tuwima 2. Może nie bezpośrednio w 3-mieście, ale warto podjechać bo ma duży wybór. Auta są też dobrze utrzymane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A orientujecie się może gdzie w Gdańsku lub okolicach mają ich wypożyczalnie? Ile może kosztować wynajęcie kampera na 10 dni?

kamper

kamper to jest to wolnosc i swoboba jade gdzie chce spie gdzie chce tez mialem watpliwosci czy to mnie kreci czy nie lepszy droszy hotel ale nie wybralem kampera kupilem na wlasnosc i to naprawde jest frajda polecam kupno lub wynajem

Przyczepa

Ja osobiście nie przepadam za kamperem wole przyczepę,bo zawsze można do sklepu pojechać bez przyczepy i nie trzeba pakować całego majdanu sam mam dwie przyczepy jedną weekendową(mała)i bez wygód tylko spanie a druga to 7m Knaus i w życiu bym go nie zamienił na kampera.Ale to moje zdanie,i przyczepy są tańsze.

q4k3r

Chyba kuzwa na ukrainie. Najlepiej nic nie robic i siedziec w domu. Oszczedzac i umrzec bogatym co? Jesli potrafisz zarabiac to kazde inne wakacje niz standart czyli egipt bedzie szczypac w oczy...

Można wynająć od 350zł za dzień

W życiu bym nie kupił, a taki camper jak jest na zdjęciach można wynająć od 350zł za dzień w wypożyczalni, pierwszy lepszy przykład www.luxcampery.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

gotowanie w czasie jazdy

To totalna bzdura. Przepisy wyraźnie mówią że w czasie jazdy każdy pasażer musi siedzieć i być zapięty w pasy bezpieczeństwa. Nawet leżeć czy spać nie wolno a co dopiero gotować !

...

w Polsce nie ma obowiazku meldunkowego

super!!!

Lambo, ożenisz sie ze mną? plissssssss jestem ładna, zgrabna, młoda, chętna..., niezbyt pracowita - ale to przecież dla bogatego nie problem, co nie?buziaki;)

mam takie dwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Namiot

Nas nie stać na wypożycznie kampera. Więc robimy też takie trasy, ale samochodem i codziennie rozkladamy namiot. Moc wrażeń

brzmi super!!
zazdroszczę niezmiernie takich wakacji:)))
do góry