Widok

Kanalizacja

Panie wujcie czy na lipowej w koleczkowie doczekamy się kanalizacji bo ani słychać i widać a plan miał być na ten rok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cieszcie się że nie macie kanalizacji - szambo wychodzi dużo taniej! Po podłączeniu się do kanalizacji na dzień dobry musicie zapłacić tzw. opłatę adiacencką - bo wzrasta wartość waszej działki, zamontować osobny licznik na ogród ( to nie obowiązkowe ale zdroworozsądkowe i pragmatyczne) a każdy litr odprowadzonych ścieków jest dwa razy droższy niż samej pobranej wody.-Czuwaj!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w Twoim przypadku ile wyniosła opłata adiacencka?

własnie jakie w ogóle plany na kanalize bo trochę cisza i nie widać żeby w Koleczkowie robili

W zeszłym roku dowiadywałem się w Urzędzie Gminy kiedy planują skanalizować Koleczkowo w rejonie od Braci Liedków. Niestety Urząd poinformował mnie że na chwilę obecną nie ma takich planów.

Oto co znalazłem na stronie:

http://szemud.pl/artykuly/gmina-szemud-uzyskala-ponad-85-mln-dofinansowania/

Link owszem bardzo obiecujący. Jednak żeby nie okazało się tak jak przy poprzednim rozdaniu że jednym z parametrów uzyskania dofinansowania jest gęstość zaludnienia na danym terenie co automatycznie dyskwalifikuje większość domów poza centrum wioski.

Inne tematy z forum Koleczkowo

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Światłowód w gminie Szemud (6 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

do góry