Widok

Karczma U Zbója Reda

Wracając z trasy wstąpiłem do tej restauracji, widok z zew. zachęcająca witryna, lecz troszkę schody przysłaniają. Po wejściu zaskakujący przepiękny wystrój, a palący kominek i odpowiednia do tego muzyka sprawia ze to miejsce staje się wyjątkowe. Na dzień dobry poczęstowany zostałem smalczykiem rewelacja. Zamówiłem barszcz z kołdunami i zaskoczyło mnie ze maja cieniutkie ciasto i dużo farszu, zapytałem się kelnerki gdzie kupują takie dobre kołduny, odpowiedziała mi ze wszystko jest własnej roboty i dlatego jest wyjątkowy smak. Następnie zjadłem kaczkę z jabłkiem zapiekanym z żurawiną, buraczkami i kapusta na ciepło, nie jestem w stanie opisać tego smaku, ale nutka pomarańczy to pierwsza klasa, nie ma co zachwalać poprostu trzeba spróbować. Bardzo mila obsługa i przepyszne jedzenie tyle mogę powiedzieć, lecz szkoda ze w moim mieście Tczew nie ma tego smaku co w karczmie u zbója. Napewno będąc w tych okolicach odwiedzę jeszcze raz. Będąc w domku odwiedziłem ich stronę www i zobaczyłem że dają rabat 20% w odpowiednich godzinach na całe menu to już chyba więcej klient nie ma co wymagać. Jednym słowem POLECAM
Moja ocena
Karczma U Zbója kategoria: Restauracje
obsługa: 6

menu: 6

jakość potraw: 6

klimat i wystrój: 6

przystępność cen: 6

ocena ogólna: 6

6.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karczma U Zbója Reda

Byliśmy dzisiaj całą rodziną. Obsługa bardzo miła, czas oczekiwania dość długi. Na plus poczęstunek, chleb ze smalcem. Zamówiona zupa pomidorowa słaba, raczej pomarańczowa woda z dość dobrym makaronem. Drugie danie porażka na całej linii. Zapiekane ziemniaki totalnie przesolone , suche z dziwną skorupa. Nikomu nie smakowały. Surówka dziwnie podana, sama kapusta z dziwnym jasnym sosem. Pierś z kurczaka przeciętna.
O ile pierwsze danie dało się zjeść o tyle drugie oddaliśmy z powrotem. Nie polecam tego miejsca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry