Widok
Karol - ocena
Nie polecam ,byłem u tego pana pierwszy i ostatni raz ,niby wszystkim dobrze doradza świetny specjalista ,a mi jakoś nie doradził , że mogę korzystać z indywidualnego rachunku bankowego i wpisaliśmy powierniczy za który trzeba zapłacić duże pieniądze,myślę że inny notariusz by na to nie pozwolił.Notariusz, który wpisuje rachunek powierniczy w sytuacji, gdy dom jest już gotowy i odebrany, a kupujący nie wpłacił wcześniej żadnych pieniędzy, może budzić pewne wątpliwości co do swojej rzetelności i profesjonalizmu.
Notariusz powinien działać zgodnie z prawem i w interesie obu stron transakcji. Wpisanie rachunku powierniczego w takiej sytuacji może sugerować, że notariusz nie do końca rozumie specyfikę transakcji lub nie działa w najlepszym interesie swoich klientów.
Notariusz powinien działać zgodnie z prawem i w interesie obu stron transakcji. Wpisanie rachunku powierniczego w takiej sytuacji może sugerować, że notariusz nie do końca rozumie specyfikę transakcji lub nie działa w najlepszym interesie swoich klientów.