Widok
Kartoteka
Opinie do spektaklu: Kartoteka.
Niezwykła sztuka, która swoim pojawieniem się w latach 60’ spowodowała prawdziwy zamęt w polskim dramacie współczesnym. Zainicjowała nie tylko nową formę dramatyczną, ale i sceniczną. Otworzyła szereg możliwości interpretacyjnych i do dziś pozostaje najczęściej graną sztuką Tadeusza Różewicza. Na czym polega ten fenomen? Może na głównym bohaterze, którym właściwie może być każdy człowiek ...
Przejdź do spektaklu.
Niezwykła sztuka, która swoim pojawieniem się w latach 60’ spowodowała prawdziwy zamęt w polskim dramacie współczesnym. Zainicjowała nie tylko nową formę dramatyczną, ale i sceniczną. Otworzyła szereg możliwości interpretacyjnych i do dziś pozostaje najczęściej graną sztuką Tadeusza Różewicza. Na czym polega ten fenomen? Może na głównym bohaterze, którym właściwie może być każdy człowiek ...
Przejdź do spektaklu.
brawo Wujciu
świezutkie to jeszcze .Dopiero co premiera ale chyba mozna tak ... nie bedąc fachowcem ,prawda?
Najbardziej podobał mi sie Wujciu oczywiscie -gdybym sugerowała sie oklaskami malo spontanicznej widowni powinnam skakac ,ze szczescia ze trafila mi sie gratka.Ogolnie podobało mi sie ale w pamieci mam Wujcia- jest taki jakiego" wyczytalam".
Mam nadzieje ,ze nie tylko na premierze i chyba zafunduje sobie
"kontrole postaci" za jakis czas.To nie beda stracone pieniadze .
DZIEKUJE WSZYSTKIM TWORCOM za 100 minut przyjemnosci.
Najbardziej podobał mi sie Wujciu oczywiscie -gdybym sugerowała sie oklaskami malo spontanicznej widowni powinnam skakac ,ze szczescia ze trafila mi sie gratka.Ogolnie podobało mi sie ale w pamieci mam Wujcia- jest taki jakiego" wyczytalam".
Mam nadzieje ,ze nie tylko na premierze i chyba zafunduje sobie
"kontrole postaci" za jakis czas.To nie beda stracone pieniadze .
DZIEKUJE WSZYSTKIM TWORCOM za 100 minut przyjemnosci.
Warto się wybrać
Ten niepozorny takst Rózewicza robi wrażenie. Idąc na spektakl nie spodziewałem się niczego zaskakującego - w końcu czego można się spodziewać po lekturze szkolnej. Jednak reżyseria zachwyca od samego początku. Doskonała rola chóru, postać grubej damy czy pana z przedziałkiem robi nie pozzwala oderwać oczu. Doskonale ukazany ówczesny system polityczny.
Serdecznie polecam państwu ten Spektakl!
Serdecznie polecam państwu ten Spektakl!