Widok

Kasia - ocena

Do szkoły uczęszczałam przez 1,5 roku.
Na początku byłam bardzo zadowolona zarówno ze szkoły jak i z lektora.
Niestety od września 2023 r. dołączyła do Nas osoba, która w znacznym stopniu odbiegała od poziomu grupy, a ponadto powodowała sytuacje konfliktowe. Zwróciliśmy uwagę zarówno lektorce jak i p. Justynie.
W tym miejscu pragnę podkreślić, że jedyną osobą, dzięki której dalej kontynuowałam naukę i dopiero po ogromnej irytacji złożyłam wypowiedzenie była moja lektorka naprawdę świetna dziewczyna, bardzo życzliwa i profesjonalna.
Kontynuując szkoła wielokrotnie zapewniała, że rozwiąże problem.
Niestety przez bardzo długi czas nic się w tym temacie nie zmieniało, ponieważ cytując wyrzucenie osoby z grupy może spowodować napisanie przez nią negatywnego komentarza na trójmiasto.pl co wpłynie na renomę szkoły.
La Manchy w żaden sposób nie zależało na uczniach, który byli zaangażowani w naukę i nie chcieli wesprzeć Nas w problematycznej sytuacji.
Interwencja została tak naprawdę podjęta w momencie, gdy zdecydowaliśmy się na złożenie wypowiedzenia i rezygnację ze współpracy ze szkołą.
Jako była już Klientka serdecznie nie polecam wg. mojej opinii brak profesjonalizmu i umiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu:

Dzień dobry,

Szanujemy Pani opinię jak każdą i chcielibyśmy się do niej ustosunkować. Nie jest prawdą, że szkoła nic z zaistniałą sytuacją nie próbowała zrobić. Nasi uczniowie zawsze są dla nas priorytetem! Dwukrotnie, delikatnie sugerowaliśmy osobie, która stanowiła dla Państwa problem, aby zmieniła formułę swoich zajęć z grupowych na indywidualne. Ostatecznie zaprosiliśmy ją na rozmowę, podczas której wprost przekazaliśmy, że nie jest w grupie mile widziana, proponując jej kontynuowanie nauki w innej grupie lub indywidualnie. Należy nadmienić, że była to w naszej szkole sytuacja bez precedensu. Nigdy wcześniej nie zdarzyło się, abyśmy musieli ingerować w wewnętrzne sprawy grupy dorosłych osób. Zdarzały się zmiany lektorów czy podręcznika, rotacje w grupach ze względu na poziom znajomości języka, ale nigdy nie musieliśmy nakłaniać naszego ucznia, aby zmienił formułę nauki, z której był zadowolony, bo jest nielubiany i problematyczny dla innych uczestników grupy. Niezręczność tej sytuacji zrozumie każdy, kto pracuje z ludźmi, ponieważ klient płaci i wymaga, a niestety nie zawsze udaje się zadowolić wszystkich. Tym razem nam się nie udało i bardzo nad tym faktem ubolewamy. Błędów jednak nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi, a my na naszych błędach się uczymy.

Pozostaje nam życzyć powodzenia w dalszej nauce. Ogromnie się cieszymy, że to dzięki naszej szkole rozkochała się Pani w języku i kulturze krajów hiszpańskojęzycznych, bo właśnie to jest naszym głównym celem od samego początku działania szkoły, czyli od ponad 13 lat. Mamy też nadzieję, że kiedy emocje opadną, spotkamy się jeszcze kiedyś podczas jednego z licznych wydarzeń organizowanych przez naszą szkołę dla wszystkich sympatyków języka hiszpańskiego lub na egzaminie DELE czy SIELE, gdy już Pani poziom znajomości języka na to pozwoli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry