Widok

Kaski

Czy ktos wie gdzie mozna w trojmiescie kupic kask Ked Alien lub Street?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Wraz nadejściem Nowego Roku 2010 przymierzam się do kupna kasku rowerowego .
Będzie to mój pierwszy kask i chciałbym się dowiedzieć czym Wy kierowaliście się przy kupnie swoich . Mam już jakieś typy nie wiem do końca czy dobre . Kieruje się ilością otworów wentylacyjnych , marką , rozmiarem mojej głowy ( obwód 61 cm ) . Nie przymierzałem jeszcze tych kasków.
Jeśli ktoś posiada takowy to proszę o opinię lub sugestie na jakiś inny model.
Czy kask z siatką chroniącą przed owadami przydaje się czy to tylko zbędny dodatek.
Giro Animas
Giro E2
Giro havoc
Met Predatore
Uvex Supersonic GT
Uvex Supersonic RS

Dziękuję za odpowiedzi , życzę wszystkim użytkownikom portalu Szczęśliwego Nowego Roku , oraz sezonu bez kontuzji.
Siateczka przydaje się. Poprzedni kask taką miał i zero problemów z owadami. Aktualny niestety jej nie posiada i co jakiś czas coś brzęczy mi pod kaskiem i łaskocze. Na szczęście jeszcze nie była to osa ani pszczoła :/
Zgadzam się, kiedyś "złapałem" pszczołę w otwór na czole, no i lipa, spuchłem jak bańka.
----------------------------------------
www.mtb3x.pl || hamujesz - przegrywasz
Giro E2

Posiadam takowy kask już od kilku lat, jednak mam odnośnie niego bardzo mieszane uczucia.
Nie posiada on siatki, jednak nigdy mi jej nie brakowało, może miałem po prostu szczęście.
Zawiódł mnie on ostatnio lub może właśnie może nie, w każdym razie skutki upadku jaki w nim zaliczyłem odczuwam do dziś.
Weź no idź i przymierz sobie. Każdy ma inny czerep i każdemu inaczej to leży. Gar który bardzo chciałem mieć na mnie po prostu źle pasował i zrezygnowałem. Ma dobrze trzymać się na głowie po prawidłowej regulacji, a nie po założeniu jak czapka. Zapytaj w sklepie czy te kaski mają w instrukcji ładnie wyklarowane jak się prawidłowo kask reguluje ;)
Dziękuje za informacje , przydały się . Poszukam po przymierzam i mam nadzieje że kupie.

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry