Widok

Kat C czy C+E

witam
planuję całkowicie zmienić branżę i zmienić pracę stąd mam dwa pytania:
1. gdzie jest najlepsza szkoła jazdy na tę kategorię - Gdańsk
2. c lub c+e to jest ta sama cena, lepiej robić C później E czy za jednym zamachem - nie mam doświadczenia w prowadzenia pojazdów ciężarowych dlatego nie wiem czy dla w miarę ogarniętego kierowcy kat B jest to arcy ciężka sztuka czy też do opanowania

dodam że nie interesuje mnie jazda na TIRach w dalekich trasach tylko praca stacjonarna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuje Maćku, cały rok czekałem na twoja odpowiedz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jak, lepiej c czy c+e. Ciezko bylo zdac? Dzis ja jestem w takim samej sytuacji co ty 2 lata temu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja uważam że lepie od razu zrobić C+E. Pewnie na początku jest trudno ale jak się ma dobrego instruktora to jest to do ogarnięcia. Polecam szkołę Artom. Świetnie uczą i mają dobrych instruktorów. Nauczyłem się tam jeździć ciężarówką od podstaw. Na egzaminie poszła gładko i przyjemnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto zrobić obie kategorie.

Jeżeli chcesz zostać kierowcą zawodowym i jeździć tirem to zapoznaj się z artykułem szkoły jazdy, który w punktach opisuje jakie kursy i dodatkowe szkolenia musisz uzyskać by zostać kierowcą ciężarówki ;) - https://www.naukajazdy.wroc.pl/news/jakie-prawo-jazdy-na-tira.html

Inne tematy z forum Motoryzacja

Mój pierwszy samochód (209 odpowiedzi)

Jestem przed zakupem swojego pierwszego auta. Jaki samochód polecacie? Musi być 5-cio drzwiowy...

Kanał albo najazd (36 odpowiedzi)

witam wie ktoś gdzie jeszcze w gdańsku można autem skorzystać z kanału lub najazdu? muszę...

do góry