Widok

Kawa czy Herbata - rano

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego.

Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem + 1,5 łyżki kakao słodkie.
To mi daje kopa ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niewiem dokładnie co to za sprawa,ale wiem że męczy Cię bardzo.
Napewno jest jakieś rozwiązanie.
Jeżeli byłabym Ci w stanie pomóc,to mów:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej Kosmitka! :) dobrą wiadomość widzę - auto śmiga cacy ;):) https://www.youtube.com/watch?v=uVE2oDSAOPo
Czy ja tam słyszę kawałek Behind the Wheel? :)
tak trochę Vi :)
Czyli słuch mam jeszcze dobry ;)
tak :) i dobrze jeszcze kojarzysz ;):D
To dobrze wróży na stare lata ;)
Dzień dobry wszystkim
i jak codziennie, poranna kawa z mleczkiem
jestem nałogowcem?

http://www.youtube.com/watch?v=FSd7FTaJGuA
To jesteśmy dwie bo ja bez kawy ani rusz;)Muppety do kawy idealne;)Miłego dnia wszystkim:D...ależ dzisiaj pięknie:)
Witam wypilam dziś pierwszy raz kawę ( pierwszy raz od naszego pobytu w kinie)i czuję że jestem pełna energii!!!
Ja nie wiem czy to kawa daje mi energię. Może to kwestia przyzwyczajenia? Może ją lubię ze względu na walory smakowe?
Są takie sytuacje gdzy przed snem wypiję kawę i........... normalnie zasypiam.
No ale kosmici może tak mają hahaha
Nie tylko kosmici, wiele osób przyzwyczaja się do kofeiny. Tylko ze ja przez cale życie kawę piłam jak na lekarstwo i teraz, gdy wypiłam pierwszy kubek od tak dawna, to latam co chwila do łazienki i jestem taka ożywiona
bonsela :)

Jeśli o energie chodzi i pobudzenie, to yerba mate będzie bardzo dobra ^^
kosmitka sugerujesz, ze ja też z kosmosu ? u mnie to rodzinne, mój ojciec wypija kawę i zasypia :) nawet hasło opracował: "wypiłem kawę , to teraz idę spać" ;):) ja też kawę tuż przed snem i lulam jak małe dziecko :D
witam
moj brat czaem nie zdazyl dopic do konca kawy i juz spal jak ...
ja mam to samo tylko ze 0,7 ;)
rodzinne ?
k.a. no cóż, może nie wiesz o sobie wszystkiego ;)))
majranek, to pij 0,5 :))))
Majranek,nie pij tak często:-)
Kawusia, jeszcze dziś nie piłam, bo ja zawsze ze słodkim łączę :) Muszę szybko nadrobić :)

Ja lubię pić rano kawę. Według mnie, ma ona lepszy smak niż herbata, no a dodatkowo ma działanie pobudzające. Jednak teraz chcę przerzucić się z kawy rozpuszczalnej, którą zazwyczaj piję, na kawę z ekspresu Nespresso. Piłam ostatnio taką kawę u koleżanki i bardzo mi ona smakuje. Nie wiem jednak, jakie kapsułki powinnam kupić na początek. Na stronie internetowej https://sklepkawa.pl/pl/c/Nespresso/193 jest bardzo duży wybór tych kapsułek do Nespresso. Będę wdzięczna za rady odnośnie wyboru kapsułek do Nespresso. Może ktoś z Was używa tego ekspresu, no i może mi polecić któreś kapsułki Nespresso z tej strony internetowej? Pozdrawiam! :D

Podsumowanie:

Dyskusja na forum dotyczy ulubionych porannych napojów i ich wpływu na energię oraz samopoczucie użytkowników. Uczestnicy dzielą się swoimi preferencjami, wśród których dominuje kawa w różnych formach - sypana, rozpuszczalna, z ekspresu czy kapsułki Nespresso - często podawana z mlekiem i cukrem. Alternatywą dla kawy są herbaty, szczególnie zielona i czarna, woda mineralna gazowana, yerba mate oraz gorąca czekolada. Wiele osób przyznaje, że kawa jest dla nich niezbędna do rozpoczęcia dnia, choć niektórzy doświadczają efektu placebo lub przyzwyczajenia, a inni mogą zasnąć mimo spożycia kofeiny. Rozmowa zawiera również osobiste anegdoty, rekomendacje sklepów internetowych oraz życzliwe rady dotyczące zdrowia i samopoczucia uczestników forum.