Widok

Kiedy będzie autobus do Chylonii?

Czy ktoś wie, kiedy zorganizują autobus do Chylonii z Koleczkowa?
Co z tymi listami i petycją w spr połączenia?
Czemu sołtys się nie zajmie tym problemem.
Ja osobiście zjeżdżam autem 2 do 3 razy dziennie do Chylonii. Moja zona tak samo, inni znajomi podobnie. Wydajemy majątek na paliwo.
To absurd żeby nie było najbliższego połączenia z miastem.
Ps.Dobry pomysł na biznes, bus na 12 osób do Chylonii.
Ale podobno gmina nie wyraża zgody.
Przez to poważnie myślimy o wyprowadzeniu się do miasta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
gmina nic nie zrobi dla Koleczkowa .... bo nie ma z tego bezpośrednego pożytku ;/ ani autobusy ani drogi ani nic podobnego... Koleczkowo i Bojano styłu i na końcu gminy w inwestycjach ale do brania podatków z tych dwóch największych miejscowości to są pierwsi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Autobus będzie prawdopodobnie w 2015 jak w Gdyni -Niemotowie wybuduja szpital. Teraz nie bo dzieci w wieku szkolnym "ucieklby" do miejskich szkol podstawowych i gmina nie dostalaby dotacji od panstwa za dzieciaka w wieku szkolnym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozmawialam z sotlystem przed swietami, chodzi z opłatkiem. Troche sobie z nim porozmawialam. Temat autobusu byl poruszany, bo wiem jak jest potrzebyny. Sama bym nie raz skorzystala, szczegolnie ze kilka razy jechalam do Gdyni na terminal na 8:00 rano i jechalam 1,5 godziny. Soltys powiedzial ze gdynia chce aby gmina doplacala do tego interesu. Na co gmina jest chetna. Z tego co widze to Soltys chcialby zrobic duzo dla gminy, oby tylko na checiach sie nie skonczylo.
Ale to SKM autobus to by sie przydal. Szkoda ze brat Szczurka nie jest skory do pomocy. Nagadalby bratu i moze autobus by byl :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drodzy forumowicze . Temat przerabiany jest już od bardzo długiego czasu , ale jak widać poza ogólnikami i blizej nieokreśloną przyszłością nic z niego nie wynika. Może ktoś ma na tyle dużą wiedzę , że moze w końcu podać jakąś konkretną datę ? A może jest ktos kto wie jak wymóc na decydentach gminnych wskazanie jakiegoś realnego terminu uruchomienia połączenia Koleczkowo - Gdaynia Chylonia ? Dla urzednika gminnego przeciętny mieszkaniec Koleczkowa jest tylko "petentem", dlatego też informacja przekazywana nam jest zdawkowa , niekonkretna albo wręcz niekompetentna . Może potrzebne są działania zespołowe. W końcu w kupie siła !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Koleczkowo

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

do góry