Widok

Kierowca autobusu

Kierowcy dla naszego bezpieczeństwa i punktualności mówili, że lepiej jak nie będą sprzedawać biletów. A rozmowa przez słuchawkę całą drogę i zakrycie kabiny płótnem z każdej strony (wygląda to jak w jakieś wiosce gdzieś w Rosji) to już im nie przeszkadza. Mam wrażenie, że tylko to utrudnia podróż.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgodnie z Ustawie o czasie pracy kierowcy

Po 4.5 godzinach jazdy, mam zrobić 45 minut przerwy, zamiast gonić rozkład i opóźnienia to o 16, jak chcesz wrócić do domu to ja będę jadł smaczny obiad i rozmawiał przez telefon. Najbliższy odjazd 16:45, o ile wóz odpali. Chciałeś wojny, to życzę miłego oczekiwania na przystanku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej u was są kocie

Z tego co wiem na komentarze odpowiada ktoś inny. On ma od tego ludzi , a że dzieli się swoją pasją to plus dla Niego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam maja stalowe jaja

Urzekają się z biletami i jeszcze jezdza największymi gratami w trojmiescie tylko twardziele to potrafią wytrzymac

Te zasłonki są po to żeby pasażer nie oglądał kierowcy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przepis porządkowy z Uchwały Rady Miasta Gdańska:
"Kierującemu pojazdem zabrania się w czasie jazdy prowadzenia rozmów, spożywania posiłków, palenia tytoniu, wyrobów tytoniowych i używania papierosów elektronicznych (e-papierosów)."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uchwała Rady Miasta Gdańska w tym zakresie jest jasna: )
"Kierującemu pojazdem zabrania się w czasie jazdy prowadzenia rozmów, spożywania posiłków,
palenia tytoniu, wyrobów tytoniowych i używania papierosów elektronicznych (e-papierosów)."

Jest w każdym autobusie napisany przy kierowcy "zakaz rozmowy z kierowcą".

A Twój prywatny autobus, że tak wyganiasz z niego?

Może na przystankach a nie podczas jazdy. Jak ktoś to ogląda i daje mu zarobić ekstra to chyba fajnie. Dzisiaj pracując na jeden etat zarabia się tyle,że już lepiej skoczyć pod skm tak nas władza jedna i druga urządziła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozmowy przez słuchawkę to pikuś.

Po pięknym Gdańsku i okolicach jeździ autobus prowadzony przez typa który cały czas prowadzi relacje live na tik toku. Niby nic takiego , ale na komentarze odpowiada na bieżąco. Czyli gapi się w ekran telefonu lub tabletu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A wy wsiadając od razu patrzycie na prace kierowcy. A może tak książkę zamiast smartfona ??? Co korki bolą w mieście ? I trzeba dogryźć kierowcy który wozi wasze 4 litery? Dajcie spokój.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co wsiadło to jedzie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

oczywiscie ze przeszkadza

nawet ze sluchawka na uchu, wlacz mozg i przypomnij sobie ze ludzi wieziesz a nie kartofle
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry