Widok

Kierowca autobusu

Hej. Ma ktoś może informację czy przewoźnicy w ZKM przyjmują do pracy kobietę jako kierowcę autobusu? Nie mam jeszcze uprawnień ale chciałabym je zrobić. Martwię się jednak, że nie dostanę pracy bo jestem kobietą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No jasne jest pare kobiet jako kierowcy autobusów i całkiem dobrze sobie radzą :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak ale pytanie czy nadal przyjmują i czy świerzaka też, czy trzeba mieć jakieś doświadczenie? pracujesz jako kierowca?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
doświadczenie chociażby w kierowaniu pojazdami osobowymi w kat.B
ostatnio dzwonilem do zkm w gdyni i powiedzieli ze nie przyjmuja w tym momencie. Daj znac jak czegos sie dowiesz
Do ZKM chyba nie, PKM, PKA, PKT, Gryf Kartuzy itd to są osobne spółki i wydaje mi się że to one same rekrutują
Orientuje się ktoś, ale nie że słyszał tylko konkretnie - czy jest tu ktoś kto jeżdzi dla zkm w gdańsku lub gdyni?

Jak to wygląda naprawde z zarobkami?
PKA, Gryf, PKT, PKM?
Ostatnio często gryf daje ogłoszenie na kierowce do gdańska.
już się dowiedziałem, że podobno 2200-2500 na reke :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie 2200/2500 Gryf przyjmuje. I jest to solidna firma .pracuje tam 10lat i nie mam zamiaru zmieniać pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ALe praca ciężką i stresowa - więc te 2200 to jest nie warte zdrowia i wstawania o 4 rano.

Nie dziwota, że brakuje aż tylu kierowców - 2200zł na rękę to jest bardzo mało. Wszędzie płacą tak samo i albo 1/4 lub 1/8 etatu jeśli chodzi o miejskie spółki. Gryf jako jedyny pełny etat daje, ale też zarobisz tyle ile godzin wyjeżdzisz - około 13zł/h na rękę płacą.

A stres to chyba najgorsza rzecz w tej pracy. Kierowcy komunikacji miejskiej powinni co najmniej 3 tys zł na rękę zarabiać - w końcu oni nas wożą i odpowiadają za bezpieczeństwo.
Pracujesz 10 lat i zaglądasz na to forum dla szukających pracy ???
Chyba twoja wypowiedź nie jest wiarygodna ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja nie pracuje 10 lat, ale podejdż na pierwszą lepszą pętlę autobusową i zapytaj kierowców jak się im pracuje?

Bo ja pytałem to w Gdyni mi jeden odpowiedział że po 10 latach ma 2600 na rękę.

Początkujący ma 13zł na rękę i etat rodzaju 1/8 llub 1/4 a jeżdzi tak jak na cały etat + do tego 12% premii oraz 8% premii uznaniowej oraz około 100zł ze sprzedaży biletów.

Kokosy to nie są a praca od 3-4 rano lub do póżnych godzin nocnych a do tego ogromny stres.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Gait przyjmują tylko z wypłatami oszukują
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (3 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Własny biznes do 40 tyś zł (23 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

do góry