Widok

Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł

Opinie do artykułu: Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł.

Próba wyłudzenia, szarpanina, wreszcie zrzucenie winy na klientów - tak można podsumować kurs taksówką gości naszego czytelnika, pana Michała. Poniżej publikujemy treść listu, w którym opisał całe zdarzenie. Śródtytuły pochodzą od redakcji.

W dniach 11-18 czerwca moja rodzina przyjmowała dwoje gości z Bawarii, tj. matkę mojego szwagra (mieszkającego w Polsce Niemca) oraz jej przyjaciółkę. Goście mieszkali w Gdańsku. Można było mieć nadzieję, że wizyta pozostawi na gościach pozytywne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Złotówy przycinają gdzie tylko się da

Panieeee za 30 zł to mnie się silnika nie opłaca odpalać
popieram tę opinię 895 nie zgadzam się z tą opinią 31

Wtedy wyciągasz telefon z kieszeni

I zabawisz ubera, którym za tą cenę przejedziesz pół miasta...
popieram tę opinię 183 nie zgadzam się z tą opinią 13

Zabawisz Ubera

Nie wiedziałam, ze zamawianie taksówki nazywa się zabawianiem
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 94

Leszcz ma taki fetysz
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 26

nie mogli go komorka nagrac?

I oskarzyc o czynna napasc.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem co się młotkiem robi u ciebie na wsi, ale u mnie do rąbania służy siekiera.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak go zabawisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uber tez nauczył się oszukiwania ...

Jadąc tą sama trasą raz zapłaciłam 19,45zł innym razem już 21 (dobra niewielka róznica-wlasciwie zadna)ale jak trzeci raz chciałam zamówić to pokazało, że kurs będzie kosztował 35-45 zł ? :D ,podobna godzina srodek tygodnia ...sprawdzałam 6 razy a za 7 razem pokazało 21-25 zł i raz pokazało ze trasa ma 9 km a raz że 12 ! i ta sama dokładnie trasa .uber tez naciaga .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

bo tam są mnożniki jak jest dużo chętnych plus płaci się za każdą minutę spędzoną w samochodzie :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uber ma mnożnik, jak jest dużo zamówień i mało kierowców.

Uberek

Tylko uber. Jedziesz uczciwie, nikt Cię w wała nie zrobi. Do tego czysto i schludnie
popieram tę opinię 92 nie zgadzam się z tą opinią 15

ale za to

Masz tępe pindy jako kierowców które nie wiedza którędy jechac i pytają cie kiedy skręcić.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 96

Ależ tak i jeszcze nie znają topografii miasta, nie mają badań itp... znamy te wasze brednie. Właśnie dlatego że oszukujecie ludzie przerzucają się na ubera
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 11

Poza tym każdy dzisiaj jeździ używając nawigacji.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 3

UBER

Nie tyle co nawigacja a aplikacja UBERa dla kierowcy i klienta od razu pokazuje jaka trasa jest proponowana a potem jaką jechać (w formie nawigacji oczywiście). Trasę można zawsze zmienić i automatycznie oczywiście nawigacja aktualizuje ją.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poproś uberowca o rachunek na zakończenie kursu i masz go dostać natychmiast bez żadnych kombinacji.

Raz poprosiłem o wydruk fiskalny, to kierowca powiedział, że otrzymam odpowiedniego SMS. Ja chcę tu i teraz, a jak nie, to proszą wezwać Policję. W efekcie kierowca w strachu szybko odjechał bez zapłaty. Dlatego twierdzę, że ta firma działa nielegalnie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 46

Poproś uberowca o rachunek

Nie rżnij głupa złotówo, drący mordę przeciw Uberowi. Jacy jesteście to każdy widzi po tej mendzie w Mercedesie.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 3

to sobie pobierz z systemu

Jak zamawiasz produkty ze sklepu internetowego to również nie umiesz wydrukować sobie faktury? Żyjesz człowieku w XXI wieku, rachunek nie musi być papierowy i prawo na to pozwala.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Masz fantazję chłopie

Odjechał bez zapłaty? Opłata za kurs w Uberze jest pobierana automatycznie. W Polsce nie ma opcji płacenia gotówką. Od razu widać, że konfabulujesz. Jak chcesz kogoś oczernić to chociaż się postaraj i wymyśl realną historię.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tyle, że to fakt nie brednie. Nie jestem taksówkarzem a pasażerem, miałam "przyjemność" korzystać z ubera i mytaxi, jedno i drugie - masakra. Widać, że kierowcy bez licencji. Mytaxi tak się reklamuje, że tylko kierowcy z licencjami, a jak przyszło co do czego, to przyjechał po mnie jakiś palant, czarny starym mercedesem, nieoznakowanym, bez nr bocznego, w samochodzie smród. Cena za kurs wyższa niż w taxi, widać, że lata na umowie zlecenie za 10zł/h.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 20

Janusz już nam tu bajek nie opowiadaj. śmierdzi stęchlizną to u ciebie w Passacie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

I pchasz swoje pieniądze do nie polskiej firmy IDIOTO
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To był podstawiony kierowca UBERA

Specjalnie zrobił trzodę, żeby zdyskredytowac taxi, aby ludzie jednak zamawiali UBERA.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 73

jezeli

Jezeli byc może był to kierowca ubera to skąd posiadał informacje o kursie zamawianym wczesniej ?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pewno taxi na aplikację się tu sprawdzi.

Mniej więcej wiemy ile zapłacimy i nie narażamy się na wałek ze strony taksiarza, który wyczuje, że Niemcy sa w aucie, to zaśpiewam im 200 zł, albo "podrasuje kwotę do zapłaty" specjalnym przyciskiem podczas jazdy.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kmiot wiózł znajomych Niemców (po 70-tce) z Chmielnej na Toruńską za 50 zł

Ale Uber boli wszystkich!
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tylko skorpion

A gdyby pojechali skorpionem ... nie byłoby takich dziwnych akcji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Skorpion nie

No właśnie skorpion absolutnie NIE. Oprócz ceny istotne jest też bezpieczeństwo i ochrona prawna. Jazda z takim przewoźnikiem jak skorpion w przypadku wypadku jest ryzykowna bo nie otrzymasz żadnego odszkodowania nawet z NW kierowcy. Taxi i Uber to legalne przewozy. A to tego Uber ma dodatkowe ubezpieczenie czego Taxi nie ma. Rozumiem taksówkarzy bo tracą klientele ale niestety przewozy idą w kierunku aplikacji i cyfryzacji. To bardzo dobry postęp czego Taksówkarze nie do końca chcą zrozumieć.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Hm,uber ma dodatkowe ubezpiecznie

Bardzo ciekawa sprawa,a jakie to ubezpiecznie? Bedziesz jechal z,uberem i bedzie dzwon to kierowca pierwszy spiepszy ze niby cie nie wiozl bo ma tylko ubezpiecznie na auto jak zwykly kierwoca,nie siej propagandy jak gebels...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tylko kurs zamawiasz u UBERa, a nie u kierowcy-taksówkarza

Podobnie - nie płacisz kierowcy, tylko UBERowi. Nie postrzegaj tej działalności przez pryzmat taxi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uber tak samo jak komunikacja miejska

Kurs zamawiasz u UBERa. Kierowca jest tylko pracownikiem czyli kierowcą. UBER odpowiada za świadczone usługi i to z ubezpieczenia usługodawcy otrzymasz dodatkowe odszkodowanie poza NW kierowcy który legalnie i bez żadnych obaw może Cie wozić. To nie Skorpion że musi udawać że wozi znajomych.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

ubezpieczenie zawsze dochodzisz z OC sprawcy

czy będzie to Uberowiec który cię wiezie czy kierowca drugiego pojazdu który będzie ponosił winę za wypadek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No nie do końca tak jest

Wożenie kogoś za opłatą, nieważne czy bezpośrednią czy poprzez Ubera, bez odpowiedniego ubezpieczenia jest niestety nielegalne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

g*wno wiesz Skorpion jest legalnym przewozem i mamy ubezpieczenia nww od wszystkich pasażerów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przewozem, czy przewoznikiem? Ubezpieczenia od pasazerow? Tzn ze co? Pasazer musi podpisac na was cesje ubezpieczenia, czy jak? Bo ja to prosty chlopak jestem i nie rozumie...

Wzieli paragon wezwali policje jak nie to nie ma zadnych dowodow i moze to byc typowy farmazon prowokacja uberowska. Z.dki z ameryki ktorzy znaja sie najlepiej na prowokacjach wiedza jak zdobywa sie klienta i robi hajs a tepy motloch lyka jak pelikany

Z artykułu wynika że są dowody.

Nagranie z kamer lotniska.

Złodzieje! i To głównie emerytowani gliniarze!

Wstyd!
Już dawno korzystam z uberka i jest OK
popieram tę opinię 874 nie zgadzam się z tą opinią 68

Sam siebie wozisz i do lusterka maroczesz?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 84

Ty kundlu

skup się na kierowaniu i umyj się
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 10

To wstyd byt taksiarzem!

Lepiej być już kanarem nawet w Renomie!
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ja wolę zostać księdzem

jak mnie złapią na obmacywaniu to raczej nie pójdę siedzieć
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 11

Akurat będzie

Księża nie odpowiadają przed polskim wymiarem sprawiedliwosci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czasem skorzystaj też z mózgu

to nie boli
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Może tak a może nie

Nie znam taksizłodzieja byłego gliniarza ale znam sporo takich w branży którzy kroją pasażerów jak należy.

Hehe

Kolejny komentarz nieszczesliwego czlowieka

To ty jesteś prostytutka

Moj ulubiony cytat z "U Pana Boga za piecem": "policjant, k*rwa i zlodziej, na jednym jada wozie".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz to

Policjant taksiarz i złodziej na jednym jadą wozie ;)

I właśnie dlatego wolę ubera czy itaxi.
popieram tę opinię 701 nie zgadzam się z tą opinią 40

Zbychu co ty

O twoje kierwoce zrobily,caly czas zmierzasz po rowni pochylej w dol. Troche mniej alkoholu,seba niech sie nie wozi. Choc i tak juz zapozno. Czekam na fv od ciebie,wstyd,jaki szef taka firma,mnie to nie dziwi
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeździj uberkiem

a jak zginiesz to nie miej do nikogo pretensji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 52

Sugerujesz, ze kierowcy Ubera morduja pasazerow? Tabletki juz rano byly?

Jak zginę

jadąc że złotówą to też nie będę miał do nikogo pretensji bo nie będę żył. Ale z dwojga złego wolę zginąć z porządnym człowiekiem z Ubera.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak zginiesz w taksówce to chociaż Twoja rodzina dostanie odszkodowanie :)

W Danzingu niemca oszukali hahaha
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Kryptoreklama???... Przypadek???...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 37

Podobnie

Złotówy odwalają takie akcje, a potem się dziwią, że ludzie wolą jeździć Uberem :D
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 5

gratuluję

jak ulegniesz wypadkowi z winy kierowcy Ubera, to nie dostaniesz ani grosza renty. Każda ubezpieczalnia się wypnie. Naprawdę gratuluję.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ta, bo kazdy Janusz pod szyldem Taxi ma wszystkie papiery w porzadku, lacznie z przegladem w wypierdzianym 20 letnim Mercedesie zdjetym z przystanku w RFN.
Nie mowiac oczywiscie, ze Cie typowy Janusz pod szyldem Taxi wydyma na cenie kursu jak ten w artykule, albo jak cos zgubisz/zostawisz to ci odda.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Głupie gadanie. Żeby jeździć dla Ubera trzeba przedstawić szereg dokumentów, w tym zaświadczenie o niekaralności i ubezpieczenie. Zresztą liczenie na renty z korporacji finansowych tutaj w Polsce to naiwność. Tak cię w sądzie wydymają że złotówki nie zobaczysz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tobie kutafona? Co za świadectwo, gratuluję :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego ludzie wolą inny środek transportu

Taksówkarze mentalnością nadal siedzą w latach 80-tych.
Chcecie mieć klientów i pozbyć się ubera to zacznijcie uczciwie pracować!
popieram tę opinię 619 nie zgadzam się z tą opinią 17

Tak jakby taksiarze byli jakimiś wyjątkami. "Wszyscy" w kraju kombinują i oszukują, aby zarobić jak najwięcej. Jeśli nie będziesz patrzył na ręce, to tak samo może Cię wydymać hydraulik, elektryk, remontowiec czy sprzedawca w mięsnym... A myślenie, że uber jest taki wspaniały pokazuje tylko naiwność ludzi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie wiem, ja pracuje i nic nie kombinuje ani nikogo nie oszukuje. Januszy budownictwa tez omijam z daleka. Wez moze popracuj nad soba, to tez nie bedziesz musial oszukiwac w swojej taryfie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

ZUS , Urząd Skarbowy, kasa fiskalna, miesięczna opłata dla korporacji, wyższa składka OC dla taksówki, wyższa cena corocznego przeglądu taksówki, okresowe badania lekarskie, psychotesty i w końcu licencja. Wszystko kosztuje niestety. W Uberze nie ponoszą żadnych z tych kosztów.
Przeciętny osobnik nie ma pojęcia o tych kosztach i chciałby taniej.
Niestety fakt jest taki, że kultury osobistej często brakuje a ta jest bezcenna.
Zawsze znajdzie się burak, który psuje opinię innym.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 37

Bzdura jesteś taksówkrazem bo jesteś leniem i nie chcę Cię pracować pożądanie jak to tak ciężkie to zmień prace
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ok, rozumiem że ZUS, US i pozostałe koszty ale z centrum
Gdańska na lotnisko 200 zeta to na prawdę przesada jak nie zwyczajne złodziejstwo i żadne koszty prowadzenia działalności tego nie tłumaczą
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 0

a rozumiesz co to jest taryfikator?

Masz go naklejonego na szybie. Stawka za "trzaśniecie drzwiami" i stawka za kilometr. Pojmujesz? Aha - chyba, że "bo ZUS" to sobie wezmę 200 zł zamiast 55. Brawo Jasiu.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 0

to zmien prace, tylko ze jak ktos jest zlotowa juz dluzszy czas to do niczego sie juz nie nadaje.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

- ZUS płacicie tak samo jak UBER bo musicie mieć działalność.
- US-karta podatkowa dla taxi coś ci mówi? Więc o jakich podatkach tutaj mówisz, bo kto jak kto ale to właśnie taxiarze praktycznie ich nie płacą a nie UBER. Oni muszą sie rozliczać na ogólnych zasadach.
- Opłata dla korpo-w UBER masz to samo-20% z każdego kursu i nie może sobie dorobić na boku bez taksometru.
- Koszt przeglądu-całe 42 zł więcej na rok.
- Licencja (w Gdańsku) - aż 200zł na 15 lat.
- Legalizacja taksometru na 2 lata ok. 60zł.
- Kasa fiskalna-zakup około 800zł a z US oddają 700zł jeśli jest to pierwsze urządzenie fiskalne zakupione przez daną firmę.
- Przegląd kasy około 200zł na 2 lata.

Także rozbij sobie proszę na te 'magiczne koszty' w ujęciu 1 roku i wyjdzie ci, że taksówkarze mają opłat mniej niż UBER, choćby dlatego, że mogą rozliczać się kartą podatkową.

I uprzedzam od razu komenty taksiarzy-"o uberowiec/lewus". Nie jestem związany z żadną firmą przewozową, na życie zarabiam w branży IT. Po prostu nie lubię jak się robi k...ę z logiki!
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 3

cos wiesz ale nie wiesz,twoje kwoty to tu wymieniles to bzdura,jak bedziesz wiedzial na 100% to napisz prawde a ja zweryfikuje i powiem ci co zle napisales co dobrze,bo narazie z tego co widze to bys w szkole dostal max 3
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 16

Janusz, postawmy sprawe jasno. Jakby cos bylo nie tak w jego wyliczeniach to juz bys napisal co konkretnie. A, ze wszystko jest dobrze, to mozesz tylko poszczekac z posotoju w oczekiwaniu na kolejnego losia.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę

Zakup i zamont taxometru 0k 1700, pieczątka w dowodzie rejestracyjnym pojazdu ( TAXI ), spadek ceny pojazdu przy sprzedaży .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież i tak to wliczacie w koszty kupując starszy i tańszy samochód.

stary, rzuć to w cholerę, odpal se startapa, zostań szefem drugiego

fejsbuka i zarabiaj miliardy.
Jeżeli natomiast, ktoś trzyma Tobie gnata przy głowie i rozkazuje Ci jeździć to daj znać, są służby, policja itp.
Proste - jak Ci się nie kalkuluje to nie poświęcaj na to energii, znajdź se coś lepszego.

A w jakiej robocie, będzie mógł stać cały dzień na postoju, czytać Fakt, dłubać w nosie, gładzić pożółkły wąs i pie*dolic trzy po trzy z kolegami po fachu?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bujać to las a nie nas.

Jestem kierowcą zawodowym, większość tych opłat też ponoszę, sam wychowuję dwoje dzieci i nie kradnę aby żyć. Z tego co widać nie znam żadnego taksówkarza, który klepie biedę, osobiście znam 3 i utrzymuje z nimi kontakt. Każdy z nich ma dom garaż i dobry samochód. Zarabiacie min 4.000 zł na czysto, po odliczeniu kosztów to bieda??

8.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby zarobić to trzeba niestety poświęcić trochę czasu

a wielu z Was nadal pamięta komunę i jak to się czasami zarabiało w tydzień tyle co inni w miesiąc, głównie właśnie oszukując "zagraniczniaków".

Ci młodsi już się powoli zmieniają, sam znam osobiście kilku bardzo porządnych a z usług jednego korzystam na długich trasach. Problem w tym, że dzwoniąc po taksówkę nadal masz dużą szansę na trafienie cwaniaczka więc najlepiej jak się już pozna kogoś normalnego to albo prosić o konkretne numery taksówek (jak się ma czas poczekać) albo dzwonić z wyprzedzeniem do konkretnej osoby.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro w Uberze

jest tak wspaniale że nie ponoszą żadnych kosztów to idź pracować do Ubera. Proste. Zaczniesz więcej zarabiać, mniej płacić państwu a jak zdejmiesz ten syfiasty kogut z dachu to i ludzie będą dla ciebie bardziej życzliwi.

Przede wszystkim

Szef komfortu czyli zbychu jest nielepszy. Udaje ze tam rzadzi jednakze jest tam balagan. Mam kolegow co jezdzili i jezdza,opowiadali jak jest. ZBYCHU MA,gdzies wszystko,najwazniejsze ze dostaje kase od driverow a fv brak. Najgorsze ze wsrod normalnie pracujacych znajdzie sie czarna owca a to rzutuje na cala grupe, jak jeden policjant jest zly to od razu cala paiarnia jest zla. Taki schemat
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 3

Popieram i ... coś jeszcze

Pozdrowienia (a raczej nie) dla Zbycha oprycha - niech w tej kanciapie sobie z....a !

Hahaha .... za długo w tym syfiastym kompocie jeździłem, aby nie uwierzyć autorowi tego artykułu. Czysta prawda zapewne - a Zbysiu kłamczuch do winy się nie przyzna.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZUS

Tylko wy biedaki płacicie ZUS...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego trzeba być złodziejem?

zus

To metoda oszustw chcesz taksowkarzu oplacac swoj zus???? Skandal!!!!!

Nie tylko taksówkarze płacą ZUS.

Skończyły się ciche zlecenia z portowej

Skończyły się "dziewczynki"? i licencje za "gumowe ucho"?
Uczciwie już się nie opłaca?

Kolejne potwierdzenie..

Dla tego nie lubię taksówkarzy..
popieram tę opinię 415 nie zgadzam się z tą opinią 18

Nie lubisz

To nie pomidorowa chłopie .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dla tego

"Dla tego"??? WOW...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja - analfabetów.

są alternatywy dla taxi i ubera

MyTaxi polecam, zamawiam i płacę przez apke, oceniam kierowców. Częste promocje ze zniżką 50proc. Teraz jest zniżka na kursy z i do dworców i lotnisk.
Jeśli komuś nie podoba się uber ze względu na podejście do podatków to mytaxi jest idealny, poza tym nie ma absurdalnych stawek w nocnych godzinach szczytu.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 19

Przecież to żadna alternatywa dla taxi tylko inna korporacja opakowana w aplikacje, a w środku ci sami Janusze
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 12

Tylko w mytaxi nie zrobisz takiego przewalu. Po kursie musisz zatwierdzić kwotę jaką kierowca ci wysłał na aplikację. (w ubierze nie ma dyskusji samo ściąga) poza tym masz ocenę kierowcy jak mu średnia spadnie to dostaje kopa z korporacji.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

Takiego może nie ale zawsze moga kurs z Dlugiej na lotnisko przez Gdynie realizować
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przecież możesz śledzić trasę. Nikt normlany przecież nie będzie jechał z centrum Gdańska na lotnisko przez Gdynię.

Chyba się połapiesz przecież.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

teoretycznie może, ale teoretycznie to i w Uberze tak mogą cię zrobić

Nie mogą

UBER sam wybiera trasę algorytmem, więc jest ona niezależna od kierowcy. Trasa domyślnie ma być najkrótsza.

W Uberze samo ściąga, ale jest jedno ale

Cenę znasz przed wejściem do pojazdu, która się już nie zmieni. Także co z tego, że płatność jest automatycznie pobierana z konta. Nie ma żadnego elementu zaskoczenia.

Za to w Uberze jeżdżą sami dżentelmeni w wyprawsowanych koszulach i krawatach posługujący się wysoką polszczyzną.

Janusza trafisz i w Uberze i w taxi. Z czego w Uberze masz wieksze prawdopodobieństwo, że trafisz Ukraińca.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

byle miał prawo jazdy i dobre opinie klientów w systemie

reszta mnie nie interesuje
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale w Uberze znasz trase i kwote zanim wsiadziesz do pojazdu. Janusz z taxi, pojedzie jak chce i zażąda ile chce i bazuje na tym, ze jak sie spieszysz na samolot czy pociag to nie bedziesz sie z ch*jem klocil tylko mu zaplacisz te 150pln wiecej dla swietego spokoju. Co do narodowosci i koloru skory, orientacji seksualnej czy wygladu, to moze byc nawet czarnoskórym gejem w tęczowym dresie nie ma to dla mnie znaczenia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ci sami Janusze. Są to Janusze bez licencji i badań psychotechnicznych i psychologicznych. Więc nie dość, że oszukają Cię na kursie to jeszcze w las wywiozą bo kto wie co im w głowie siedzi!

No akurat

badań psychologicznych to 90% z was by nie przeszło. Lewizne kupujecie od kolesi.

Co Ty gadasz. Przecież w MyTaxi jeżdżą Ci sami kierowcy co w innych korporacjach. Wiekszość szefów korporacji z Gdańska, zakazało kierowcą jeżdżenia w Itaxi i Mytaxi i poszli tam Ci którzy zostali wywaleni.

Jaka to alternatywa ? UBER MyTaxi i ITaxi to po prostu aplikacje w których mogą rejestrować sie taksówkarze ( Mytaxi i itaxi) i inni kierowcy (UBer), z których dostają zlecenia.

my taxi jest super, sam korzystam jak muszę,

ale ma jedną podstawową wadę: przewidywana cena nadal zwykle nijak się ma do końcowej...
no i można sobie do upadłego zaznaczać taxi premium i wysokie oceny za samochód, a i tak podjedzie zdezelowany passat lub 15-letnie volvo (no w sumie to premium:) ) w którym wszystko trzeszczy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

MyTaxi i UBER ma zasadniczą różnicę

MyTaxi podaje ci orientacyjny koszt przejazdu, a cena końcowa może być zupełnie inna.
UBER podaje cenę końcową jeszcze przed wejściem do pojazdu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo MyTaxi działa zgodnie z prawem i pobiera opłaty na podstawie homologowanego taksometru, a Uber jak działa wszyscy wiemy...

Znam takiego kierowce Mytaxi, który nie ma licencji, tłucze matkę, nie płaci alimentów, ćpa, pije i mieszka na działce ogrodniczej. Jest zatrudniony przez tzw partnera mytaxi. Oni nie mają takich wymogów jakie ma sama firma. Jeździ na umowe zlecenie za 9zł za godz. po swojej zmianie przekazuje auto kolejnej osbie, która jeździ kolejne godziny. Wyobrażacie sobie w jakim stanie tech,jest takie auto po 3 miesiąca ciągłej jazdy?! Dajcie spokój z tym pseudo taksówkami. Żeby mieć w nazwie taxi, TRZEBA MIEĆ LICENCJĘ TAXI!

Ubef

To samo ma uber

Jak to nie ?

Niemcy wchodza na rynek. Nie dość ze wykupili większosc przemysłu za grosze to jeszcze chcą transport drogowy zabrać.

Tylko własne auto.

Taxi to mafia

Było trzeba UBERA zamówic, czysto, kulturalnie i tanio!!! A "złotówy" niech się walą i nie ujadają na konkurencje!!!
popieram tę opinię 451 nie zgadzam się z tą opinią 52

Tylko coraz częściej widzę komunikat o braku wolnych pojazdów.

Albo samochód jest daleko ode mnie i dojazd, jeśli w ogóle przyjmie kurs zajmie za dużo czasu.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wole poczekać kilka minut dłużej, niż zapłacić 90 zł za przejechanie 3km
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

A jak już zamówisz, to stawka razy kilka.

Janusz w nocy, tez za darmo nie jedzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja zamowilem ostatnio o 3 w nocy i to poza miastem

Czy w Uberze jest czytsto i kulturalnie? Śmiem twierdzić, że raczej nie z kursów jakie robiłem.

Możesz trafić na właściciela, który dba o auto, a możesz trafić na zasyfiony wóz, którym koleś sobie dorabia i nie dba o szczegóły. Taniej na pewno będzie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tak samo jak u Janusza smierdzacego potem w wypierdzianym Passacie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uber

tylko Uber
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale komfort taxi to śmieciowa firma.

Tego się nie zamawia i omija szerokim łukiem.
popieram tę opinię 231 nie zgadzam się z tą opinią 21

Tłumaczenia Komfortu przysłowiowej kupy się nie trzymają

Klient zamówił kurs bezpośrednio w Komfort.
Klient dostał SMSa (oba) z systemu rezerwacji Komfort.
Skąd ktokolwiek inny miałby mieć nr tel. klienta i informację o miejscu i godzinie startu ??
Tłumaczenia komforciarzy są nielogiczne i po prostu nie mają sensu.

Właśnie sprawdziłem w telefonie czy mam zapisany numer do tej firmy, by go skasować. Widzę jednak że już wcześniej uznałem że nie jestem zainteresowany jej ofertą.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taxi powinno być zabronione w tym kraju

Jestem pewien, że każda zlotówa wyłudza pieniądze
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 32

jak byś się założył to byś przegrał

To jest tak jak powiedzieć, że każdy Polak to pijak i złodziej. Zgadzasz się z tym stereotypem ? zwłaszcza odnośnie do siebie ?

Uber i tp. zyska

Taksiarze nieuczciwością i chamstwem nie wygrają z konkurencją.
popieram tę opinię 98 nie zgadzam się z tą opinią 11

A co przeszkadza ci kuje w oczy

Jak zobaczył że to są Niemcy to policzył 50 w euro i wyszło 200 zł

Przeciętny Hans zarabia 2,5 - 3 tys. euro, Kowalski 2,5-3 tys. zł (nie licząc bankowców, prezesów, tych ze spółek skarbu państwa i budynia)

Mają dużo taniej u siebie za taką "samą pensję:" (1:4)
Litr benzyny 1,15 euro - 4,4 zł
Szampon 3 euro - 15 zł
Koszulka 5 euro - 40 zł
Golf 7 16 tys. euro - 70 tys. zł

Kto zna inne przykłady
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 86

Ja znam jeden przykład

Polacy to złodzieje i pijaki, więc ty też.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 10

Hmm

Nio znam u nas godzina w burdelu średnio 200zl a twoja dziewczyna w Niemczech daje za 70zl.:))
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 5

heh uwielbiam takie uproszczenia. Nie wiesz nic - nigdzie nie byles

skąd masz takie dane o zarobkach przeciętnego niemca . Więc powiem ci że to jest od 1400 do 2100 to sa przeciętne i realne zarobki . A szampon można kupic za 2,5 litr benzyny kosztuje 1,25 .

no i co z tego?

chodziło mi wpis gościa opisującego ceny w Niemczech

Już esbecji emeryturki odtłuszczono!!!

Jechać z komuchami!!!

Byli policjanci

Macie racje byli policjanci leniwi nieudacznicy.
Jeździć autem i siedzieć nic najlepiej nie robić
popieram tę opinię 107 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ciekawe czy firma zwolni tego taksiarza?

Ab tak swoją drogą, za komuny taksiarze rzucali się na każdego obcokrajowca, minęło 27lat i nic sie nie zmieniło, teraz też się rzucają. Smutne to...
popieram tę opinię 118 nie zgadzam się z tą opinią 6

To był zwykły kogut.

Nie taxi Komfort dostał SMS z innym autem. mercedes tzw.wyrwa bez korporacji i na jego stawkach bulić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

To skad sms o czarnym mercedesie?

Klient sam do siebie go wysłał?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

sms wyszedł z centrali

ale złotówa kiedy zobaczył Niemców to odwołał zlecenie i zawiózł ich prywatnie, zrobił w balona klientów i swojego pracodawcę, cwaniak roku
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mądry kierowca taxi się odezwał, sam to wymyśliłeś czy twóji inteligentni inaczej koledzy ci pomogli
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Twoje / wasze opinie mówią tylko prawdę o was i że to co my klienci piszemy jest prawda i mam nadzieje że złodzieje taksówkarze znikną z rynku.

A twoje zachowanie do ludzi mówi tylko jakim jesteś bolszewikiem kryminalnym

2 tygodnie temu w tej korporacji proba gwaltu !!!
trojmiasto tez opisywalo

A było faktycznie

że złotówa wywiózł 2 pijane dziewuszki do lasu i zaczął je machać.

Połowa taxsiarzy to typowe cwaniaki i chamy
dla kasy zrobią wszystko. A teraz chcą jeszcze walczyć z
Konkurencją, mafia pie.....a!!
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 10

Taksiarze w całej swojej okazałości (chociaż zdarzają się wyjątki). Wydłużanie trasy, odpowiednia taryfa... a jak obcokrajowiec to nieświadomy więc trochę ponaciąga... a już niedługo Opener w Gdyni to się Nosacze nachapią
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 8

to jest artukulik dla potrzeb ubera
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 91

Oczywiście

Takie rzeczy się taksiarzom nigdy nie zdarzają. To jedna z najbardziej uczciwych i kulturalnych grup zawodowych.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żenada

To jest oczywiscie komentarz wystawiony przez zlotowe. Wracaj do swojego poloneza i nie truj zycia.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak praktycznie robią każdej firmie, jazda z Wrzeszcza do oruni według kier tak miała być za gotówkę 35zł a płacono kartą 46 zł tak Gdańsku kradną
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 8

Do redakcji

Ciekawe dlaczego przy ostatnim artykule na temat próby molestowania pasażerek przez taksówkarza nie podali państwo nazwy korporacji mimo iż była państwu znana a tu nazwa jest w pierwszym zdaniu
popieram tę opinię 120 nie zgadzam się z tą opinią 4

prawdziwy znak czasów

kiedyś straszono "czarną wołgą" ale w Gdańsku o 4.45 straszyć można tylko "czarnym mercedesem".
Uwaga- jeśli ktoś zauważy to powiadomić najbliższą jednostkę

Ecocar

Dlatego wybieram Ecocar.zawsze czysto i bez przekrętów.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 39

w Priusach jest dużo miejsca

ale Ecocar jeżdzi Aurisami

Artykul sponsorowany

Przez dziadowski uber. Widac to po komentarzach pisanych przez platne trole. Ja korzystam z halo taxi.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 125

Dobra dobra złotówo

Czym jeździsz? Starym mercem czy passatem bez klimy?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Żenada

Kolejny smutny czlowiek ktoremu nie staje i ktory zycia nie posiada. Siedzi i zrzedzi bo pewnie tatuś janusz na zlotowie siedzi. Idz spac i tu nie wracaj żenujacy biedaku.

Zazdrość.....?

O kasiasty,to i pewnie do burdeli często zajeżdżasz jak tylko żona zaśnie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahah

halo taxi to najwieksze buraki z jakimi mialem doczynienia kiedykolwiek. wielcy panowie szos, zero kultury k....wy co drugie slowo i ceny za kurs jak z kosmosu.

Tu nie piszą

żadne trolle tylko wasi byli klienci których wydymaliście na grubą kasę. A najciekawsze jest to że nie robicie nic by ich odzyskać.

Ty pilnuj swoich kolegów z komfortu, bo jak tak dalej pójdzie to będziecie musieli sie przerzucić na Ubera

Mnie ze Skorpiona wiózł na lotnisko

'lekko' naokoło.....
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 4

Taxi hieny

To dlatego Uber robi różnicę
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 16

Uber mytaxi itaxi

Wiecie jaki jest? Kupujesz kilka sutek, zakładasz działalność podpisujesz umowę z którąś z ww. firm, zatrudniasz ukraincow, wymagania -19 lat, prawko i zaświadczenie o niekaralności i już wożą was po mieście. Wsiadacie do auta niewiadomo z kim! Są uczciwe korporacje, w city driver nigdy nie spotkało mnie nic złego. Jest taniej niż z uberem, czysto w autkach i jezdza kierowcy z licencja!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 42

Ehe, ktoś tu ładnie się reklamuje
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taniej niż Uberem?

Jakie stawki w takim razie?

Z perpsektywy konsumenta wasze licencje mi nie są potrzebne

Kierowca ma mieć wóz, prawo jazdy i przewieźć mnie najkrótszą trasą po GPS z punktu A do punktu B. Do tego nie potrzeba żadnych licencji tylko niskiej ceny.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

to tylko częściowa prawda

powinny być trochę wyższe standardy niż piszesz odnośnie chociażby badań psychologicznych itp. Na przykład co innego gdy głuchy kierowca, bez ręki, czy niezrównoważony psychicznie wiezie samego siebie a co innego, gdy przewozi masę ludzi. Ubezpieczenie też musi obejmować odszkodowanie dla pasażerów,

I co ci

po tym że złotówy mają badania psychologiczne jak jeden tłucze swoich klientów pod lotniskiem a drugi wywozi 2 pijane dziewczyny do lasu i gwałci. W Uberze przynajmniej czuję się bezpieczna.

Najlepsze jest to że obydwa te przypadki to kierowcy z Komfortu

minus dostałeś, bo stawiasz te 3 firmy na jednym poziomie

Itaxi i Mytaxi jest w pełni legalne.

Chciałbym przypomniec że CitDrivers jeszcze do niedawna jeździło jako przewóz osób, więc daruj sobie gadanie o zaświadczeniach itd. Zaświadczenia to nawet wymagają w Uberze

Nie dla taxi oszustów

Jeśli zniknie uber, czego bym nie chciał, to choćbym miał chodzić pieszo, nigdy nie skorzystam z tradycyjnej taksówki.
LUDZIE MUSIMY BOJKOTOWAĆ TAKIE OSZUKAŃCZE ZACHOWANIA
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 22

To wyjątek

Zawsze jeżdżę Komfort taxi na trasach Gdańsk - Lotnisko a często Sopot-Gdańsk. To fakt, że taksówki mają w różnym standardzie, z reguły podjeżdża czyste i zadbane auto ale czasem zdarza się syfiasty rzęch.

Ale ceny mają porównywalne, sprawdziłem. W imprezowy piątek w nocy na trasie Sopot-Gdańsk cena była nawet lepsza od ubera (bo Uber podnosi cenę jak jest duży popyt na dzielni).

I do tego na taksi po telefonie zawsze czekam 10-15 minut, na uber zdarza się i 30.

Ale ja jestem Polakiem i jeżdżę z nimi od kilkunastu lat, więc mnie nigdy nie próbowali orżnąć. Ale jak widać w każdej korporacji są chciwusy którzy jak zwiększą obcokrajowców to chcą ich wydoić.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 14

Coś kręcisz

Jak możesz czekać na połączenie z Uberem?

podziekuj pomaskiej

Pani pomaska wprowadzila jakis czas temu w gdansku uwolnienie cen. platformiana polityka. tylnymi drzwiami wprowadza oszusta ubera co w szczycie liczy 3x wiecej niz taksowka a normalne taxi zaszczuwa sie przez tolerowanie zlodzieji z pod zlotej bramy i scandice. a k...wy redaktorki maja kase od uberka za hejcik na taxi.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 58

Konspiracje

A kazdym kroku. Ale ty musisz miec biedne zycie by w takie brednie wierzyc. Uber jest tanszy niz taksowki. Powiedz mi ktora firma taksowkarska zawiozlaby ciebie z dworca glownego na lotnisko za 29zl. Zadna.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zgadza sie, zadna bo to sie po prostu nie oplaca
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale jest nielegalny.

Płacisz 3 zł taniej niż w legalnej taksówce i cieszysz się ze tanio. Rozumiem ze jak chcesz kupić telefon to idziesz na meline po kradziony
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 15

Chciałeś napisać 30zl. Kurs taxi z dworca w Gdańsku na lotnisko to minimum 50zl

Nielegalny? Płaci podatki i wywiązuje się z usługi. Tyle wystarczy zwykłemu klientowi.

To, że robi konkurencję dla sztucznie hermetyzowanego środowiska to akurat nie problem klienta. Każdy by chciał reglamentacji w jego wykonywanym zawodzie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak hydraulik albo elektryk robią Ci jakąś małą robótkę w domu,

to też upewniasz się, że wystawią Ci fakturę i odprowadzą od tego podatki?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

UBER odprowadza podatki oraz za każdym razem dostajesz rachunek

Uber odprowadza podatki jako korpo, a swoim kierowcom przelewa odpowiednie kwoty wypłat. Rachunek możesz sobie wydrukować z systemu, nie jest powiedziane, ze rachunek musi być wystawiony w papierowej formie (patrz zakupy przez internet i elektroniczne faktury)

Citydrivers taxi gdansk pkp -lotnisko place 31 zl i jestem zadowolony i dostaje zawsze paragon

Citydrivers taxi 31zl

Biedni sa kierowcy ubera..

...ze za takie psie pieniadze katuja swoje bądź co bądź nie najstarsze auta. Podejrzewam ze po odliczeniu kosztów eksploatacji prowizji dla ubera ,zostaje im na czekoladę. Dlatego taka rotacja i teksty sponsorowane. Uber szuka kierowców frajerów.

Typowy taksowkarz

Cwaniaki. Żenujące. Dlatego wole ubera. Chociaz nie naciągają.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 15

Auta Comfort to shroty

Dziwię się że ludzie z tego korzystają. Może Tanio ale tak naprawdę mają sporo kosztów ukrytych. Samochody tej korporacji to wstyd- jadąc taxi płacąc kasę ma się pewne oczekiwania...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 11

Tanio?

To jedna z najdrozszych korporacji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jechałes kiedyś w ogóle taxi?

Która jest tańsza od komfortu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tańsze są:

as taxi
dajan taxi
opti taxi
city drivers taxi
3taxi
ecocar
caro taxi
mytaxi
itaxi

chwalenie kierowcow ubera to jak przyzwalanie na nielegalna dzialanosc, ale taxi to zlo?

ludzie sie podniecaja tym uberem, ze uczciwi itd a oszukuja nasz kraj od poczatku swojej dzialalnosci, ale kazdy janusz oszczednosci powie, ze to spoko

gdyby tylko uberowcy mogli to by was okradli, maja po prostu kaganiec

zacznijcie z AS TAXI korzystac to zobaczycie jak wyglada porzadna obsluga i uczciwa cena

idac tokiem myslenia uber-debilow to wg mnie kierowca z artykulu skorzystal z mnoznika - szach mat
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 54

Przepraszam bardzo, ale na jakiej podstawie twierdzisz, że uber okrada nasz kraj? Mają legalnie założoną działalność gospodarczą, firma płaci podatki, a to że wykorzystuje lukę w prawie to nie żadne złodziejstwo. Po twojej wypowiedzi można sądzić, że jesteś pracownikiem firmy taxi as, więc skoro twierdzisz, że jest tak uczciwa i komfortowa to jak wytłumaczysz mi fakt, że we wtorek około godziny po koncercie Guns N Roses za kierowca waszej korpo zapewniał mnie, że kurs spod stadionu na zaspe (a konkretnie do nowego osiedla przy wiadukcie przy ul. Rzeczypospolitej) wyniesie nie więcej niż 25zl, a w rezultacie za 4.5 km kierowca zażądał ode mnie 65zł pod groźbą nie wypuszczenia mnie z pojazdu jeśli tyle nie zapłacę? Jak wytłumaczysz, że w aucie waliło papierosami gorzej, niż w jakimś pubie? Dla porównania identyczna odległość na Przymorze - przyjaciółka zapłaciła w tych samych okolicznościach 15zł za ubera. No proszę tłumacz się!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo były mega korki? za czas też licznik bije..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jurek Złotówkowski?

Co Ty tutaj robisz. Miałeś od rana srebrnego okulara pucować i dziury od szlugów w siedzeniach zacerować, a nie w internecie wypisywać głupoty.

W Uberze cena przejazdu jest znana przed wejściem do samochodu

a złodziej z TAXI dorzucił sobie 'mnożnik' z kosmosu po wykonaniu kursu.

niestety sie mylisz

przeczytaj dokładnie regulamin

Polecam myTaxi

Zamawiam i płacę przez aplikację, mogę ocenić kierowcę i samochód. Nie miałem problemów. Co więcej, często mają promocje z 50% zniżki np. teraz jest 50% zniżki na kursy z/do dworców i lotnisk. Dla tych, co nie chcą ubera (np. ze względu na podejście do podatków). Samochody czyste i w dobrym stanie, kierowcy mili.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 24

No to zareklamowałeś się
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jak nie ma rabatu 50% to juz nie jade bo jetem januszem

auta jezdza za free, nie trzeba tankowac i naprawiac a kierowcy nie chca pensji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wracając z lotniska, kierowca z mytaxi wiózł mnie okrężną drogą, pomimo ze GPS i aplikacja pokazała mu poprawną trasę. Kurs byl w nocy wic nie ma mowy o ominieciu korków. Po zakończonym kursie, kierowca nie potrafił wytłumaczyć dlaczego tak pojechał... cwaniaki są wszędzie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

A podasz numer boczny kierowcy?

ALE MI NOWOŚĆ... Kolega taksiarz tak gdzieś zaraz po 1990 roku mi powiedział:

" Klient się pali klienta się wali". Historie z samego lotniska wystarczyły by na 1000 lat opowieści...
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wolny rynek

Jestem pasażerem a zarazem podatnikiem i rozumiem kierowców Taxi jak reaguja na kierowców Uber ale jak czytam kolejny przypadek (ujawniony - z mojego doświadczenia wiem ze nie ujawnionych jest więcej) to
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Taksiarze

To emeryci, emerytowani milicjanci, wojskowi, życiowi nieudacznicy, ludzie nienadający się do innej pracy. Kultura i sposób jazdy pozostawia wiele do życzenia. Wielokrotnie na znanej mi trasie próbowano mnie po chamsku orżnąć na opłacie. Nie wspomnę już o niechęci wystawiania rachunków, czy kwitków z kasy fiskalnej.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 14

to co ty za gownami jezdzisz? a sorry pewnie uber
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

w uberze tez rzna mnoznikami jak nie zauwazysz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

złotówy pier...

zawsze to powtarzam to ludzie, którzy nie potrafią nic innego niż jeździć autem. tylko patrzą jakby tu przyciąć. znam wielu taksiarzy i wszyscy ch*je
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 16

a ja znam welu kierowcow z as taxi i zaden z nich nie jest trepem,srednia wieku ponizej 30 roku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

A ty ci o ta i kolegą robisz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hę? A teraz przetłumacz

Zgadzam się.Moja znajoma,żona taksiarza chwaliła się,że jej mąż wozi frajerów dookoła żeby więcej zarobić.

Idz synku na skuterku pojezdzic

Tylko UBER
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 22

Ostatnio to notoryczne zachowanie taksiarzy....
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tylko Uber!

I jeszcze mają czelność walczyć z uberem!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 22

Na pocieszenie. Nie tylko w PL tak jest

Znam trochę Berlin i pewnego razu zabrałem znajomą z ciężką torbą taksówką Kierowca słysząc polski zwiedził z nami połowę miasta i zażądał 60 euro gdzie przejazd tego odcinka nie powinienem kosztować 15. I też zaczął się awanturować
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

jezdze co jakis czas taksowkami od wielu lat, chyba od 20tu

i jakos zaden mnie nie okradł czy oszukał, - co wam płacą za te wpisy?, nawet jak byłem napity - zero problemu, niewiem kogo tu oszukują?, lanserów, japiszonów ? czy kogo?
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 16

taksówkarzem jesteś?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Napewno jest

Odpowiedni gaz pieprzowy

takiego pana by taksowkarza uspokoil. Do tego wezwanie policji, ktora i tak nic by w tej sprawie nie mogla zrobic - tylko oskarzenie z cywilnego i sprawa na kilka lat.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

A uber nie wyłudza pieniędzy? Jak rosnie koszt za kurs? Zachowanie taksówkarza z artykułu - skandaliczne, ale jesli chodzi o ubera - nigdy nie zapłaciłem taniej niż za taksówkę
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 25

Tiaaa

A ziemia jest płaska!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A zamiast wody w oceanie jest oranzada

w UBER cena nigdy nie rośnie po wykonaniu kursu

jeżeli pojawia się mnożnik to jest ci znany przed wejściem do pojazdu, także możesz go zaakceptować, lub nie. Wtedy po prostu nie zamawiasz kursu. Tutaj mamy do czynienia z taksówkarskim cwaniactwem i złodziejstwem.

A niby skąd czarny Mercedes wiedział o której godzinie i gdzie i po kogo podjechać?
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 2

TO NIE BYŁA TAXI FIRMOWA

To zwykły kogut krą żą wiedzą kiedy i o której się rano jeździ na lotnisko szybką wyrwa i kasować
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie klam

Smsa dostal jasnowidz jaki czy co
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

CZekamy tylko na legalizacje UBERA

I wtedy żegnajcie taksówkarze!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 19

Dlatego jeżdżę tulko Uberem

Grosza złotówy na mnie nie zarobią
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 15

Zwolnić członka z roboty. Zwykły oszust, pewnie były milicjant.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dlatego coraz większą popularnością cieszy się UBER.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 16

TAXI = HIV

TYLKO NIELEGALNY UBER.
A tak serio to będąc w Warszawie, złotówa zrobił kurs, zażądał 35 zł (wg taksometru), dałem mu 50 zł a ten nic. Zapytałem o resztę - wielkie obruszenie, bo "w Warszawie daje się napiwki".
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

całe szczęście ze to nie uber bo do niego przyjechali by celnicy i policjanci w goglach
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

W UBER jest bezpieczniej i miło. Tam nie bija u nie kradna

Taxi już umierają na szczęście.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 20

to jest klasyka zachowań taksówkarzy.cwaniaczki na wczesnych emeryturach. jak mogą to orżną na maksa

żaden z nich nie placi zusu.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 12

Mafia " cierpiarzy" , nic nowego niestety. Żenada Wstyd
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

A gdzie paragon???
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kiedyś późnym wieczorem wracałem z imienin od szwagra . Pośzliśmy z zoną kawałek żeby się przewietrzyć ale kiedy zobaczyłem wolną taksówkę zatrzymałem ją i z żoną do niej wsiedliśmy. Jako że wtedy byłem równiez taksówkarzem to potrafiłem na podstawie doświadczenia okreslić z dokładnością do 2-4 zł ile taki kurs powinien kosztować . Mnie wychodziło ze ok 40 zł. W czasie jazdy widziałem jak kierowca "testuje " taksometr na wszystkich 4 taryfach . Po przyjeździe na miejsce na taksometrze ukazała się kwota 72 zł . Poprosiłem pana kierowcę o paragon i wtedy zaczęły się tłumaczenia a to że papier mu się skończył a to że drukarka nie ma tuszu(!!!!!) . Powiedziałem więc panu kierowcy ze mamy trzy wyjścia : pierwsze , dostaję paragon i jeżeli wszystko się będzie zgadzało płacę te 72 zł , drugie wyjście wzywamy policję i spróbujemy wyjaśnic problem i trzecie wyjście wysiadamy i nie płacę ani złotówki bo oszustom sie nie płaci . Wybrał trzecie rozwiązanie. Na paragonie jest wszystko : godzina rozpoczęcia i zakończenia kursu , ilość przejechanych km , jaka taryfą ustawił kierowca. Jest jednak jedna uwaga , po uwolnieniu cen przez miasto kierowca może sobie ustawić dowolną cenę za przejechany kilometr i jeżeli na taką kwotę ma zalegalizowany taksometr i taką informację co jest jego obowiązkiem umieścił na szybie wszystko jest zgodnie z prawem i taką kwote trzeba zapłacić , dlatego rada : trzeba patrzeć do jakiej taksówki się wsiada i jakie w tej taksówce obowiązują ceny.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prosta sprawa.Operator przekazał kurs zgłoszony do Komfort Taxi znajomu taksówkarzowi z poza korporacji .To jest oczywista oczywistość ,tak robią nieuczciwi operatorzy którzy "lepsze kursy " puszczają bokiem a później dziela się kasą .
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korzystajcie z ubera

Korzystajcie z ubera zaplacisz 30 zl a 60zl i nikt sie z toba szarpac nie bedzie a za zaoszczedzone 30zl wypijesz kawe i cos przekasisz....
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 19

taxi

podajecie ntr rej tego taksiarza zeby nie jezdzic nim
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po co numer?

Lepiej w ogóle zrezygnować z taksówek.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

po co z buta?

mozna uberem

i co zlotowa? zatkalo kakao?
wlasnie przez takie podjescie ludzie masowo przechodza do ubera

Oszusci

A już myślałem że tylko moją żonę oszukali,za kurs z jasienia do dworca PKP Gdańsk 75zl.zadzwoniłem od razu do korporacji a kierowca stwierdził że pani zostawiła mu napiwek.i to był nasz ostatni kurs komfortem
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zmiana auta

Już chyba nikt nie będzie chciał wsiąść do czarnego mercedesa tej nieszczęsnej firmy, brawo Dyscomfort Taxi
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z Gdańska Moreny na lotnisko Uberkiem

20 zł
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

Pewnie jakiś wąsaty Janusz z Mercedesa, który najlepsze lata przeżywał jakieś 10 lat temu u naszych zachodnich sąsiadów. 99% tzw. taksówkarzy to zwykłe Janusze biznesu i inne Mietki, na których żal splunąć, bo szkoda śliny. Ilekroć chcę fakturę od tych jełopów to zawsze jakiś problem: albo "zapomniał" druczków albo dośle pocztą albo inne pierdy. Żenada i tyle w temacie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Buła na ryj, a jak dalej chce dwieście to kujawiak.

Zmień pampersa Bo po liściu robisz w gacie cieniasie

Pomiędzy uberem i innymi przypadkowymi dorabiającymi jako "przewóz osób" oraz Dajanami i Neptunami gdzie kierują "Janusze" jest kilka porządnych korporacji taksówkowych.
Trzeba było brac firme taksówkowa rekomendowaną przez Lotnisko. Kierowcy w uniformach, auta czyste i porządne, wydają paragony i nikt nikogo nie oszuka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

Hahaha

Hahaha tam tylko neptuny i dobrze kasują to ty ewa z bazy bałwanów zapomniałaś nowej nazwy.

Rudy kierowca z korporacji taksówkowej obsługującej rębiechowo port lotniczy......

...... Bardzo często po wejściu do taksówki, z góry proponuje kwotę, którą chce za przejazd..... Mało tego....... Bezczelnie zwraca się do pasażerów " per ty " . Drugi kolo przez całą drogę nawija ile by zarobił gdyby miał dłuższy kurs np. Do gdyni.... Ja jechałem, tylko na gdańską zaspę :-) płakał, marudził, narzekał.....
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

.....

To spisz numer boczny i zadzwoń na centrale i powiedz a nie po forach będziesz płakał, marudził, narzekał.....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja kiedyś spisałem, a sytuację opisałem w mailu do korporacji.

Też całą drogę ględził jaki to biedny i bezczelnie powiedział że gdzieś tam są korki i musimy pojechać innym zjazdem z obwodnicy.
Nic to nie dało jakoś tam się mętnie tłumaczyli i co z tego.
Qr*a q**wie łba nie urwie.

Neptun Taxi tez ma aplikacje jak uber

Neptun Taxi tez ma aplikacje do zamawiania taryfy i widzisz w telefonie komórkowym trasę i jak taksowka jedzie do Ciebie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie tylko Neptun. Hallo Taxi Gdańsk, SuperHallo, Sopot Taxi, Service Taxi Sopot, AD-MIR, Hallo Express Taxi Gdynia, Merc Taxi Gdynia też mają taką samą aplikację jak i Neptun.

Robie 6tys km /m-c i przychodu 10 tys zl czyli w skali miesiaca 1,66zl za 1 km a wszystko to w okolo 280h pracujacych ( pracuje od pon do sob po 12h w dzien po 1,80zl za 1 km)

koszta:
paliwo 33zl / 100km czyli x60 daje mi 1980zl miesiecznie
naprawy z ostatnich 12 m-cy 18zl / 100km czyli x60 wychodzi 1080zl mesiecznie
zus 1200zl, baza 400zl, podatek na karcie 240zl, myjnie 200zl, terminal i inne 150zl --- 36,50zl/1000km x60 co daje 2190zl miesiecznie

suma z 3 pozycji powyzej to 5250zl czyli z 10 tys przychodu zostaje okolo 4.750zl zysku na 280 godzinach pacujcych
odjac trzeba jeszcze peniadze na zakup kolejnego auta po 3 latach bo tym robie rocznie 72 tys km czyli 220tys km w 3 lata, po miescie!!
(odkladam po 500zl miesiecznie czyli bede mial 18tys na kolejne auto, takze na jakegos 8 latka bedzie mnie stac i bedzie on napewno z LPG)

lepiej by to wygladalo gdyby nie te 280 godzin :/ a zarobki niewiele ponad 4 tys zl
jak widac to nie jest bardzo oplacalny zawod, ale i tak kazdy powie, ze taxi to zdzierstwo
w uberze wychodzilo podobnie, ale wole jezdzic legalnie
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

Koszty

W innych zawodach też są koszty,nikt nic nikomu za darmo nie da.sam sobie ustalając że 280h robisz. zjedz do 200h zarobisz 2.500 i czas spędzisz z rodziną

tak zrobie po sezonie bo juz powoli zmeczony jestem ;p
chcialem tylko zobrazowac jak wyglada praca na taxi w taniej korpo

auto nie jest nowe :/ a po 200 tys km myslisz, ze tylko sie olej wymienia?
w tym czasie zrobisz przynajmniej 1 remont silnika, zjezdzisz po 2 komplety opon na lato i zime itd i sama ekploacja klocki, tarcze, filtry, olej no i rozne usterki typu czujniki itp kompet zwieszenia minimum raz wymienisz u mnie to koszt 1600zl z robocizna, sprzeglo z dwumasa i robocizna to 2100zl
biorac nowe nie naprawiasz ale placisz wiecej za to, ze jest nowe i wiecej traci sie na wartosci

Tyle wydajesz na naprawy, a ja ilekroć wsiadam do taksówki to zawieszenie puka, stuka, coś tam skrzypi, a na desce świecą się chyba wszystkie możliwe kontrolki :D To jak to w końcu jest?

wyeksploatowane auto i tyle a na warsztat nie zawsze jest czas bo trzeba jezdzic zeby zarobic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

a przy zmniejszeniu godzin zarobisz mniej wiec jesli ktos ma dziecko na utrzymaniu i kredyt na dom to juz tak kolorowo nie ma

dodam, ze moje auto to skoda octavia kombi z 2008 roku 1,9tdi

jeszcze ubezpieczenie oc na taxi to w moim przypadku 1100zl rocznie

takze nie dziwcie sie, ze na taxi nie ma limuzyn
jedynie kierowcy uber nie placac podatkow i kosztow prowadzenia dzialalnosci maja kase na nowsze auta, ale wy jako obywatele tracicie i wspieracie nielegalna strefe

Przecież Uberowcy płacą podatki i w dodatku nie tak jak Wy na kartę podatkową, ale wg normalnych stawek.

Proszę więc nie wciskać ciemnoty, bo to raczej Wy nie płacicie podatków.

To gdzie ma siedzibę rekomendowana przez Ubera firma ECOXPRESS? Oferują rozliczenia kierowcom, ale z US już się nie rozliczają ;) Siedziba z KRS to dom prywatny w którym nikt nie słyszał o czymś takim jak ECOXPRESS.

Ale co to ma do rzeczy? Każdy kierowca ma działalność i płaci lokalne podatki. Co Cię obchodzi jakieś Ecoxpress?

Robiłeś remont i zapłaciłeś Zdzichowi. Rozliczył się z US?
Kupiłeś warzywa od babci na rynku. Miała kasę fiskalną?
Wynająłeś od kogoś mieszkanie na weekend. Płaci podatek od tego?
Nie gryzie Cię to jak w przypadku Ubera?

No wasnie to, ze tak samo jak zdzichu i babcia sa oszustami i temu juz nie zaprzeczysz

To po cholere hipokryto wolasz drogowke, zeby autokar sprawdzila przed wyjazdem dzieci na wycieczke szkolna? Pan Heniu jezdzie tanio to nic nie musi.

Kierowca ubera nie placi podatkow bo, zeby je placic trzeba prowadzic dzialalnosc, tylko placi je sam uber od scagnetych od kierowcow 25% pozostale 75% to kasa na czarno u kierowcy.
Identycznie u firm posredniczacych, placa podatek od prowizji za zatrdnienie kierowcy a reszta zostaje nieopodatkowana u kierowcy w kieszeni.

JAk tak złe na taxi to zmień zawód i tyle

Z jego wyliczenia nie wychodzi, zeby bylo tak tragicznie, aby natychmiast rezygnowac, ale szału nie ma

Mozesz leganie jeździć w uberze! Licencja TAXI nie obligu Cie do jazdy w korporacji. Chyba, że o czymś nie wiem...

Uber pozwoli mi jezdzic z kogutem taxi na dachu, licencja i cennikiem na bocznej szybie?
jak ustawic uberowe stawki na taksmetrze?

no tak, nic z tego nie da sie zrobic, czyli nielegalnie mozna jedynie?

Zmień pracę weź kredyt.....

Wynajmuj podwykonawcę z ukrainy...poniał??

Zatrudnij się w biedronce lub lidlu

40 godz tygodniowo + nadgodziny
wyjdziesz na tyle samo i się nie namęczysz
i po problemie

Taa

Taa no bieda w ch***

Wolalbym jezdzic w STaxi

Ja jeżdże od roku w sTaxi : Samochód firmowy nowa E Klasa 2017r obecnie. 40% oddaje do firmy za swoje opłacam paliwo , myjnia , baza przy utargach średnio rocznym 12.000 miesięcznie jeżdżąc 300-320 h na czysto mam 4500-5000 miesięcznie plus tipy a w sezonie naprawdę są duże !! nie narzekam auto do własnej dyspozycji. nie przejmuje się oponami , naprawami, ubezpieczeniem itp. Polecam!

chryste jakim ty zlomem jezdizsz?

ze 1000 miesiecznie na naprawy wydajesz?

to oddaj tego grata na zlom i wez nowe w leasingu za 800 miesiecznie
nowy na gwarancji jak sie zepsuje to bedziesz mial zastepczy

To sa naprawy i eksploatacja ewidentnie. i jak napisal z ostatnich 12 miesiecy, wiec w nastepnych 12 tyle nie wyda.
Mi wychodzilo podobnie na poczatku a pozniej polowa tego.

za 800zl nowe auto na taxi bez limitu kilometrow z OC i AC ??
Gdyby taki dealer istnial w ogole to by sie zylo lepiej

Żadna nowość
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

AS, AS jest najlepszy

AS z morzem się kojarzy lecz jest siecią taksówkarzy, wszyscy czują się wygodnie jest im milo i swobodnie za kurs dużo nie żądają miłe słowa tez padają, chcesz mieć przyjemności maxi śmiało dzwon po AS taxi
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 18

Słaba reklama

stare złomy

najlepsze są te ich stare złomy i śmieci e samochodzie

Kiedyś pewien jegomość z koroporacji

Jak usłyszał że płacę kartą to pojechał okrężną drogą...
Przy grzecznym zwróceniu uwagi, burkając po nosem powiedział "chyba wiem lepiej jak jechać"
Na co ja " oczywiście że Pan wie lepiej, jak nabijać więcej na licznik"
Od tamtej pory wsiadam i mówię jaką trasą mają jechać!

a spier

typowy pieniacz z ciebie, jak jezdzilem na taxi takie d*pki byli najlepsi , raz baba rozpruła sie o to ze jade na okolo itp bo pan wczoraj ja wiozl inaczej (pan wczoraj ja wiozl na okolo tak to fakt) ale baba spuszczala sie na mnie, po drodze mnie wyzwala to jej powiedziaelm ze sobie nie zycze , pozniej przy koncu kursu wyszlo z 14zl a babsko zdziwione bo wczoraj dala wiecej. ot tacy typowi pieniacze-idioci z mania przesladowcza o fobia ze wszyscy chca ich oszukac. miedzy innymi dlatego juz nie jezdze na taxi, wozic takich idiotow za pare groszy zaden biznes a ile nerwow.

ale fakt musze przyznac srodowisko taxi bylo pazerne i sami maja to na co zasluzyli niestety !!! nie umieli w pore obnizyc cen !!! chcieli zarabiac godnie ale nie widzieli lub nie chcieli wiedziec ze w tym kraju nie ma klasy sredniej ze zrobili z niego bantustan i wiekszosc to biedaki a biedaki chca jezdzic taxi ale za psie pieniadze a zlotowy gdyby uzywaly rozumu obnizyly by ceny do normalnego biednego poziomu (na granicy oplacalnosci) a i zadne ubery itp by nie podeszly ludzie jezdzii by taxi no ale jak pan zlotowa jeden z drugim ma 3 lata do emerytury to bedzie na zebraniach w firmie optowal za utrzymaniem wysokich cen bo jego g.. obchodzi co bedzie dalej z taxi dla niego wazne aby dotrwac do emerytury 3 lata a pozniej niech sie wali i pali o tak wlasnie to dziala dlatego zlotowy nie obnizaly cen, a sory kogo stac dac na taxi 30 czy 40 zl w jedna i druga strone nieraz cala swoja dniowka w pracy to kto ja wyda na taxi - glupie lesne dziadki i prostaki maja to co maja wiec dobrze ze ubery i inne cwaniaki utra tym pazerniaka nosa, ile normalnych taksowkarzy musialo odejsc przez pazernosc tych baranow z tej pracy to szkoda mowic.

Uber Uber uber alles!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Uber

I dlatego mieszkając w Gdańsku używam ubera. Jak jadę gdzieś za granice to też tylko Uber.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Przecież taksówkarze są, jacy są. Ale Ci co kursują na lotniska, to jest elita. Nie raz mówi się dosłownie o mafii taksówkarskiej na lotnisku w Gdańsku.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to wiemy którą korporację omijać z daleka

Myślę ze ani ja ani nikt z mojej rodziny do korporacji Komfort już nie zadzwoni i z usług badziewia na 100 % nie skorzysta... Bardzo dobrze ze ludzie opisują takie sytuacje jest to ostrzeżenie dla przyszłych pasażerów

Nie mozna wszystkich wrzucac do jednego wora kto nie zna pracy taxowkarza to glupio pier...li jak w kazdej firmie i kazdym zawodzie sa nieuczciwi ludzie jak lekarze dziennikarze slusarze mechanicy elektrycy i dlugo mozna by wymieniac jestem taxowkarzem tej korporacji 1.5 roku nigdy nikogo nie naciagnolem walczymy zUBEREM bo jest to nieuczciwa konkurencja ale jak podjezdzaja to tez nikt i nie atakuje jak np prywaciarze z pod zlotej bramy pozdrawiam tych ktorzy sie odmurzdzaja i takie glupoty pisza a redakcja ciekawe jakie pieniadze przyjela od UBERA

Wstyd i zacofanie.

Logo, numery i koguty na przylepiec, auta wszelakie, niekiedy z reklamami burdeli - takie są taksówki w naszych miastach. I ten stały problem z wymuszeniami w kursach na lotnisko.
Tymczasem w świecie taksówki są pomalowane na trwałe w jednolite barwy ( Niemcy kremowe, US yellow, Barcelona czarne z żółtymi drzwiami, Grecja czarne z żółtymi tablicami rejestracyjnymi, itd. ) W Polsce, w trzech miastach bodaj, jest jedna korporacja, której auta tak wyglądają - jednolite trwałe barwy, porządne auta jednej marki - jeśli będę potrzebował to tylko do n ich zadzwonię.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Po co to napisałeś? Dużo takim wpisem powiedziałeś o sobie.

Wszedłeś na forum jak zwykły chuligan. Jesteś wulgarny i obrażasz tylko dlatego, że ktoś coś napisał, co nie jest zgodne z twoim zdaniem. Może wszyscy tu obecni z redakcją na czele powinni poprosić ciebie o zgodę, czy i co można powiedzieć?

"Tymczasem w świecie taksówki są pomalowane na trwałe w jednolite barwy"

kompletna bzdura

w noweym yorku oprocz zoltych taksowek sa jeszcze zielone
w niemczech kremowych jest bardzo mallo w porownaniu do innych kolorow sam w berlinie widzialem i niebieskie i czarne i czerwone taksowki
w holandii tak samo jak u nas rozne samochody w roznych kolorach
w paryzu to samo

Prosta sprawa: taksówkarz traci bezterminowo prawo jazdy. Odzyskać je może po rocznym leczeniu

w szpitalu dla psychicznie chorych.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

morda zlotowa

wracaj do budy

Uber

Hahaha, masy już dawno wybrały ubera z którym tak komicznie walczą taksówkarze, protestami a nie usługami. A po za tym taka to solidarność i w ogóle, ale jeden drogiemu koło pióra robi heh.

Jeżdżę Uberem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

niech żyje AS taxi

Najlepsza korporacja w trójmieście
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

to gdzie ty ja zamawiasz?

w kartuzach?

Miejska spółka komunikacyjna.

Czy miasto nie mogłoby stworzyć własnej spółki taksówkowej, za którą stałby autorytet urzędu miejskiego, a która byłaby przez miasto organizowana i zarządzana? Czy to jest możliwe? Czy może nie pozwoli na to jakiś zmechanizowany oddział milicji obywatelskiej, tak jak miastu na porządne citybusy nie pozwolili tzw. meleksiarze? Kto tu rządzi? I dlaczego?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

To nie jest możliwe

Link do tego artykułu będę od tej pory wrzucał ilekroć pojawi się artykuł "jak to Złotówy walczą z Uberem"

To jest najlepsza reklama dla Ubera a takie zachowanie złodziejskiego nasienia jakim są Złotówy to strzał w torbę. Na szczęście nawet rząd chce zalegalizować Ubera. Koniec z mafią taksówkową. Cwaniaczki p....ne

No i bardzo dobrze!

w Krakowie co drugi taksówkarz tak robi

uważajcie na to

Bo dryndziarze to w większości byłe wojskowe trepy lub gliniarze ! , wjednej i drugiej instytucji do 45lat nie robił nic,

głupa za wcale nie małą kase strugał w wieku 45 lat przeszedł na emeryture min.3500 zł. małomu więc bawi się w złodziejskiego złotuwe!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

a spier

HEHE trzeba bylo isc na trepa a nie wolales pic piwko z kolegami i grac w gre. A teraz frajerze plac Panu Taksówkarzowi byłem wojskowemu. Pijoku.

Jesteś wulgarny i tylko potwierdzasz powszechnie złą reputację.

Może rb nie jest "pijokem", nie "pił piwka z kolegami", ale pracował. Coś komuś produkował, albo dawał komuś pracę. Tak bez powodu kpisz i obrażasz kogoś, kto ma inne zdanie niż ty.

a spier

podejrzewam że drogą kupna

Uber wam w miejsce gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę...

Taksówkarz powinien dostać taką karę

jaką GITD nakłada na Ubery.
Równouprawnienie musi być.
8000 zł kary i się złotówa nauczy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jesteś niepełnosprawny na umyśle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Mafia taksowkowa ?

Takie przypadki należy piętnować podając do publicznej wiadomości nie tylko korporacje ale również numer taksówki.Swoja droga sprawa powinna z urzędu zająć się Policja o p[probe wyłudzenia.,kierując sprawę do Sadu.

mnie i znajomych tez raz chcial oszukac

Kiedyś (miejscowych - znamy najkrótsze drogi) taksówkarz widząc nasz rozbaiwony stan imprezowy postanowił obwieźć nas z Gdyni do centrum Sopotu, "delikatnie na około".
Przed rondem na które wjechał z niewiadomych przyczny wszyscy jednocześnie wysiedliśmy z auta i powiedzieliśmy, że skoro on jest nieuczciwy to nie należy mu się żadna zapłata, pożegnaliśmy się i odeszliśmy na pieszo na miejsce docelowe.. to był mój osttani raz w "taksówce" nigdy wiecej nie dam chamom zarobić

Kiedys kopciuszek zgubił bucika wracając z balu, ale o było kiedys

Zastanawiam sie ile takich sytuacji było w uberze o których sie nie mówi
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie było ani razu, ponieważ kierowcy ubera nie dostają pieniędzy do ręki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

zero, bo tam kazdy przejazd jest rejestrowany, wiadomo kto z kim jechal a i obsluga klienta Ubera jest bardzo dobra.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

ile bylo?

no nie wiem uber od ciebie forsy w gotowce nie bierze

Tylko Opti taxi! I po problemie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Darmowa reklama w artykule, padaj jeszcze numer boczny

I nr telefonu

Do wiezienia

Takich cwaniakow odrazu do paki wsadzac, zero litosci!!!

Trzeba było brać Ubera.

Miło i tanio.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

bo lepiej dac zarobic oszustowi, ktory zastrasza Cie, jest wulgarny i agresywny

I zapłacić jak za zboże.

Co tam cudzoziemcy!...

Taksówkarz wiozący mnie i żonę na Górną Orunię próbował pojechać przez...Kowale. Na zwróconą uwagę bezczelnie twierdził, że tak jest...bliżej. Próbował tego mimo możliwości zorientowania się z naszych rozmów, że jesteśmy mieszkańcami Gdańska, a nie przyjezdnymi.
I to tacy ludzie najchętniej krzyczą "złodzieje" pod adresem innych, albo mówią o rozkradzionej Polsce... (taksówkarz miał włączone...Radio Maryja!)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podajcie numer auta..

Bo to w euro było..., przeliczmy 55zł za ile kilometrów??.

Podsłuchują siebie

Mnie się kilka razy zdarzyło, że po zgłoszeniu przyjechała inna taryfa. Na bank się podsłuchują bo jak miał wiedzieć, że w ślepej uliczce czeka kurs? W przypadki nie wierzę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Złotówy

najpierw handelek koksem,potem próba gwałtu,teraz wyłudzenie co potem

We wtorek około godziny po koncercie Guns N Roses za kierowca pewnej korpo zapewniał mnie, że kurs spod stadionu na zaspe (a konkretnie do nowego osiedla przy wiadukcie przy ul. Rzeczypospolitej) wyniesie nie więcej niż 25zl, a w rezultacie za 4.5 km kierowca zażądał ode mnie 65zł pod groźbą nie wypuszczenia mnie z pojazdu jeśli tyle nie zapłacę. W aucie waliło papierosami gorzej, niż w jakimś pubie, pod siedzeniem walały się jakieś papierki, chusteczki i niewiadomo co jeszcze..oczywiście już nie wspomnę o wulgaryzmach co drugie słowo (i to w obecności mnie jako klientki..). Dla porównania identyczna odległość na Przymorze - przyjaciółka zapłaciła w tych samych okolicznościach 15zł za ubera. Ona dostała rachunek, a ja co? Zostałam naciągnięta i jeszcze mi grożono. Zapłaciłam tylko dlatego, że jako kobieta nie byłabym w stanie zrobić czegokolwiek, aby uchronić się przed ewentualną napaścią ze strony tego pana. To był mój ostatni przejazd taksówką, sami pracujecie na swoją opinię!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nr boczny taxi

i zgloszenie do korpo i do odpowiedniego urzedu.

uber

bylo jechac uberem, malo to sie mozna naczytac/nasluchac o wulgarnych/agresywnych taksowkarzach?

Trzeba było, niestety nie miałam zainstalowanej aplikacji.

Co znaczy "pewnej korpo"? - podaj pełną nazwę firmy

- w ten sposób ostrzeżesz innych czytelników

Sama zapłaciłam więcej za taxi po koncercie. po pierwsze byly mega korki i za czasowke tez sie płaci po drugie bylo juz po 22..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Koncert skończył się o godzinie dwunastej w nocy (innymi słowy o północy). Ja z racji pełnionych obowiązków musiałam zostać na stadionie jeszcze około godzinę po zakończeniu koncertu. Cena została ustalona z taksowkarzem jeszcze przed rozpoczęciem kursu, po zapytaniu o ewentualne mnożniki zostałam zapewniona, że nic takiego nie obowiązuje, a cena jaką ustaliliśmy zawiera wszystkie opłaty typu trzaśnięcie drzwiami

Czyli korków o tej porze już nie było kochana :)

o 24 może nie było ale o 22 jeszcze były..

A co jest na paragonie z kasy fiskalnej? Jest 2 taryfa? Opłaty zgadzają się z cennikiem na drzwiach? W taksówce za pomocą kasy fiskalnej taskówkarz może jedynie udzielić zaprogramowanego rabatu lub wbić cenę umowną. Mnożenie cen jest niezgodne z polskim prawem. Ani Uber ani Taksówkarz nie może mnożyć ceny na urządzeniu metrologicznym, jest to przestępstwo.

Typowe w Gdansku

Zglaszanie uwag do odpowiedniej komorki w Urzedzie Miasta nie dziala i nie zadzialalo.

Trzeba było zamówić normalna korporacje typu Hallo / Super Hallo...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Opti Taxi. Znasz cenę zanim ruszysz z miejsca.

Tyle w temacie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

A to się zgadza. wzielam kiedys taka taxi w Wawie, gdzie z góry bylo ile za kurs. Facet trafił akurat na korek, co w taxi zawsze zwiększa cene, a tam cena pozostała bez zmian. No i o ile taniej 12zł. z placu konstytucji na starówkę.

gliniarze doją nas jak sadurska z #dojnej zmiany budżet
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

A potem dziwa sie ze ludzie wola Ubera!

To klasyka ze gosci z zagranicy placa 200-300% wiecej u Złotów

W komforcie nie ma dyscypliny. W korporacjach typu Hallo, AS, Merc (wymieniłem droższe i tańsze) takie numery się nie zdarzają.

Uber

No i bylo jechac uberem, szybko, wiadomo za ile, wiadomo z kim.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Kasuje numer Komfort taxi

I tyle. Nie do zobaczenia Panowie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

A jeździjcie sobie Kompotem, As-em i nawet uberem, tylko nie miejcie pretensji że ktoś Was naciąga.

Odpowiedzią na takie działania jest NEPTUN TAXI,
jedyna firma która gwarantuje stałość cen od lat.
Jest firmą największą w rejonie
i ma wyłączność na takie miejsca jak między innymi lotnisko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 20

Neptun
Opłata początkowa 6,80 zł
Taryfa 1 dzienna 1 km 2,16 zł

As
Opłata początkowa 6,00zł
I taryfa - 1km 1,80zł

To co się bardziej opłaca ???

TSD Skorpion

Opłata początkowa 0zł
1km - 2zł

Tylko jaki ten Wasz Neptun ma stawki, a jakie AS czy Uber.

Zawsze robię zdjęcie tablic rejestracyjnych przed wejściem oraz nr taxi a pózniej ewentualnie gwoździem po drzwiach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Skończ już z tym moczem, człowieku. Masz jakiś fetysz urologiczny czy co?

Obecne taxi

To niestety młodzi g*wniarze cwaniaki często pod wpływem kokainy lub innych środków.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Konkluzja jest jedna.
Nie należy korzystać z usług Komfort Taxi :)

Nigdy więcej korporacji

Komunistyczno milicyjnych mord
Tylko uber,itaxi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dziwne że nie żądał 200zł w złocie .;-)

patologia taxi

To mafia te wszystkie zlotowy za 5 zl.zabili by każdego nie znam uczciwych taksówkarzy

Takich akcji w Uberze nie ma i nie będzie

Śmiech na sali, korpo umywa ręce, bo tamten odrzucił zlecenie. Co oni, ręcznie wysyłają te o oplu że dostali go dopiero jak już jechali mercem? Mentalnie są w latach 80, ale technologicznie w 90. Brawo! Proponuje rozdawać pagery i za ich pomocą kontaktować sie z klientami. Oczywiście wiadomości wysyłać z placówki pocztowej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wysyłają smsy o oplu w sensie

Czy tylko ja zauważyłem?

Klient zatrzymał pierwszego lepszego czarnego marca? To wcale nie był komfort, pytał o imię lub o SMSa?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

no właśnie, może warto spojrzeć na koguta zanim się wejdzie do taxi. Taka zwykła nie z korporacji ma złodziejskie taryfy i całkiem możliwe że według licznika wyszło 200. Poza tym nikt się już na niemców nie napala, bo wszyscy wiedzą jakie to sknery, z nimi często są kłopoty...na 3 osoby podzielić 200 to rzeczywiście majątek, na niemieckie realia to nawet nie pół dniówki.

Rozumiem ze kierowca Taxi ?

Ogarnij się chłopie - 200 zł to sporo a kierowca Taxi to zwykły złodziej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mam nawet prawka. poprostu zycie mnie nauczylo dokladnie sprawdzac.W kazdym taxi na szybie jest przyklejony cennik, w niektorych jest 10zl oplaty poczatkowej i i 6 zl za kilometr w pierwszej taryfie.

BOJKOT TAXI

Nigdy przenigdy nie pojade ze zlotowa, smierdzacy zlodzieje i chamy!!!!!
DO dzis pamietam jak jadac ze znajomymi umowionym kursem (50 zl) w polowie drogi taksiarz zatrzymal sie przy drodze wyjal siekiere i nas wygnal XD musimelismy przez pola uciekac.
Tacy sa wlasnie taksiarze.
Chamem to jesteś ty.Obrażasz i wyzywasz wszystkich kierowców TAXI,przez jednego buraka.Trochę kultury człowieku.Trzeba było nagrać tę sytuację telefonem i zgłosić na policję.A może ty oglądałeś jakiś horror,a nie jechałeś taksówką.

Jadąc taksówką jesteś parówką.

Bo wybierając taksówkę, nie można się inaczej czuć.

UBER

Na nich można polegać!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

jak zablokują

jak zrobią strajk i zablokują drogi to osobiście wjadę na nich moim spychaczem. taksufkjarze t straszne gufno

do tych nudzących się dziadków na postojach

zamiast kisić się w taksówkach - posprzątajcie w środku samochód , przewietrzcie - będzie nam milej

jedyna rada nie jeździć tymi takxówkami

niech sami siebie wożą po godzinach stania na parkingu

Moje przygody z TAXI

Lata 80. przejazd z dworca do miejsca docelowego; podajemy nazwę ulicy a w odpowiedzi "a gdzie to jest?" (Kraków, 6 przystanków tramwajowych od plant); przynajmniej nie jechał na około bo tłumaczyliśmy trasę.
XXI wiek wracamy z imprezy; dlaczego Pan tędy jedzie, przecież to jest na około "pomyliło mi się"
Powrót z innej imprezy "zapomniałem włączyć taksometr"
Przycinanie żywopłotu na zakręcie i wystawiony trójkąt ostrzegawczy; zatrzymuje się taksówkarz i zabiera trójkąt; na pytanie "co pan robi?" odpowiada, że gdyby leżało na ulicy 100 złotych też by się zatrzymał i wziął.

Nie wiadomo czy dać kciuk w górę czy w dół

Bo trafnie opisana przykra rzeczywistość

Proponuje normalna korporacje

Proponuje korzystać z korporacji S TAXI! Moze troszkę dróżej bo na lotnisko ok 70 zł płace. Zawsze terminowo, super auta- zawsze czyściutkie a kierowcom tez nie można niczego zarzucić. W zeszłym roku w sezonie letnim spotkałem sie nawet z butelkami wody w boczkach drzwi przeznaczonej dla pasażerów. Jeszcze raz polecam S TAXI! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

I jeżdżą jak chamy, trąbiąc na innych użytkówników że za wolno...

Wyslali pracownika na wyludzenie

A teraz kleja glupa, ze to nie oni bo poszedl artykul do internetu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

wlezli do jakiejs innej taksowki

paragonu nie wzieli jak rozumiem - i jakies nieuzasadnione pretensje. pic na wode taki artykul.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

Przecież w taxi nie dają paragonow..

niby jak nie daja skoro paragon drukuje sie automatycznie bo kasa jest podlaczona do taksometru baranie z ubera

Taxi to mafia...Dlatego jestem za Uberem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

dworzec główny PKP tam przy tym bocznym przystanku " dworcowa" stoją taxi

Nocą w weekend za kurs na karwiny potrafią wołać 150 zł a Witomino 100 zł :-) cwaniaki stoją tam non stop te same taxi. Jak jeżdżę w nocy czasem nie zdążę na nocny to takie ceny podają . Nad szczęście na tel koszt nocny na Witomino to ok 22- 27 zł . Inna sprawa kiedyś jak wracałem z delegacji w dzień to te taxi tak tam stały ze 150ka nie mogła wyjechać . A przetowie
wnerwieni mówili ze tak jest nonstoo

Masakra

Nigdy nie biore taxi z ulicy oni liczą sobie za powrót chyba bo inaczej nie wiem jak to wytłumaczyć, raz zaplaciłam z Sopotu na karwiny III 150zł od tamtej pory uwazam na te złotówy.

No, tam i przy hiltonie taxi stoi cały czas, bo stawki mają ogromne.

Zbyszku...

Zbyszku działaj....ale reklama hahahaha

To sie powtarza?

Moj kuzyn miał niemal identyczną sytuacje!
Tez jest pół niemcem a przyjmował w Polsce swoich kolegow niemców oczywiście w taksowce rozmawiali po niemiecku. Taksowkarz po dowiezieniu na miejsce zaśpiewał jakąś wysoką cenę i to w euro. Mój kuzyn wiedzial ze to o wiele za duzo i zaczął rozmawiać z taksowkarzem po polsku czy on sobie jaja robi, a ten automatycznie sie zmieszał i przestraszył, zapłacili jak za normalny przejazd.
Niestety nie znam nazwy firmy...

A Donald T. ile wyłudził???

Co?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

Dlatego jestem za Uberem

Ma szczęście, że nie trafił na mnie sk****el w mercedesie.

większość taksówkarzy to cwaniaki, a i oszustów nie brakuje !

jak wyczują "ofiarę", że jest turystą nie z Gdańska i nie z Polski to od razu kombinują
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tylko UBER

Nie płacę tym wąsatym złotówom ani złotówy ok kiedy pojawiło się to zbawienie w postaci UBERa. Jeździłem kiedyś często służbowo z lotniska na Niedźwiednik - ZAWSZE mieli wąty, że taki krótki kurs i się obrażali. Jeden się tak obraził raz, że całą drogę się do mnie nie odezwał...

Może to i lepiej, przynajmniej nie musiałeś wysłuchiwac "panie, bo ten uber taki zły"

Komfort Taxi

Mam nadzieje ze chłop już tam nie pracuje. I to właśnie dlatego jest tylu zwolenników aplikacji typu Uber

W żargonie taksówkarzy

taki klient to tzw. hau mać .czyli wiadomo o czym mowa , wali się takich nagminnie.

Dlatego ja zawsze korzystam z AS-a, Opti, albo Skorpiona. Taniej i zawsze wiadomo ile zapłacisz. Takie sytuacje powodują jednak, że coraz więcej ludzi korzysta z Ubera.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ach

Cały Zbychu...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wnioski?

1. Przy zamówieniu kursu u dyspozytora zarządac podania górnej granicy cenowej za kurs.

2. Przy realizacji okazać przy wsiadaniu kierowcy sms od dyspozytora z jednoczesnym ewentualnym "wnioskiem" o rabat.

3. Zapytać kierowcę o nr zlecenia od dyspozytora i sprawdzić czy zgadza się z tym z sms.

"Chcacemu nie dzieje się krzywda"...

Czyli trzeba pilnować żeby nas nie oszukano? Nie powinno tak być.

klinet

ostatnio chciał mnie oszukac kierowca

bo sie spieszylem i myslal ze nie umiem liczyc, chcial mnie skubnac na 30 zł podczas wydawania reszty !!

po takich akcjach tylko sie upewniam ze UBER to bardzo dobre rozwiazanie !!!

Komfort taxi

Miałam podobna sytuacja w której taksowkarz zażądał wyższa kwotę niz powinien! ! Ostatni raz skorzystałam z ich uslug, a byłam stałym klientem.ponadto dyspozytor sam powiedział ze jak mi się nie podoba, to nie muszę korzystać z ich usług. Widać po obsłudze jaka mają politykę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Uber

Na koncert Guns N’ Roses Ubery chcieli 150 zł za kurs z Sopotu na Stadion Energa. Ostatecznie skorzystałem z Sopot Taxi za mniej niż 1/3 ceny Ubera. To jest dopiero ****, które powinno być tępione. Jak można mnożyć sobie ceny? To jest zwykły bandytyzm!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

No ciekawe, bo ja od razu po koncercie za taką trasę zapłaciłam 38zl

No właśnie po koncercie. przed koncertem Uber pobierał astronomiczne opłaty. Ale jak ludzie nie lubią taksówkrzy, niech zostanie tylko Uber ze swoim mnożnikiem. Na koncert pomnoży sobie cenę x10 i tyle będzie trzeba płacić. Nie będzie alternatywy w postaci państwowo regulowanych taksówek :)

zamknij ryj taksowkarska kurko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale nikt nie był zaskoczony mnożnikiem, wiadomo jak UBER działa

Duże zapotrzebowanie na przewóz, mało pojazdów UBER w okolicy = wyższy mnożnik
Małe zapotrzebowanie na przewóz, dużo pojazdów UBER w okolicy = mniejszy mnożnik

Jest wyższy mnożnik? Rozwiązania są trzy:
1) zaakceptować i jechać
2) poczekać kilka minut, aż zapotrzebowanie spadnie
3) przejść ulicę dalej, by algorytm przeliczył mnożniki ponownie

Tak czy siak - w każdym przypadku cenę końcową przejazdu znasz jeszcze przed wejściem do pojazdu, a nie jak w przypadku TAXI po dojechaniu na miejsce.

Burak

To typowy cham i łajza

Oszusci

Parę lat temu przyjechałem do Polski na wakacje. Brałem taksówkę z dworca do Wrzeszcza i pytam kierowcy czy za 20 zawizie( myślałem że kosztuje dużo wiecej), a on że 35 ale miałem przeczucie że chce mnie naciągnąć więc powiedziałem że jedziemy na licznik. Wyszło chyba 19 zł. A jeździł tak w kółko że na koniec na Kondrata Wallenroda wjeżdżał pod prąd ( ludzie go zwyzywali bo ruch wstrzymal) i mimo tego że licznik pokazywał 19 chciał 25 oszust, dostał 19, jeszcze szlag to trafił bo musiał wydać resztę co do złotówki. W UK jak zamawiasz taksówkę przez telefon to cena jest za kurs. Od A do B kosztuje x kwotę i kierowca sam wybiera którędy jedzie. Jak się że jest korek to co objerzdza. Do tego jeżeli w firmie jest możliwość zamawiania taksówek przez telefon to nie mają prawa stać na postoju. Na postoju stoją tylko niezrzeszeni.

Standart w tej firmie !!!

Miałem podobna sytuację a Komfort nawet nie odpisał na reklamację.

aa

i te ich stare mercedesy... fuj. Wolę o wiele bardziej mytaxi i normalne ceny.

Rżną jak tylko mogą

zamówiliśmy w korporacji dwa vany bo były nas dwie rodziny. Ruszaliśmy spod tego samego adresu i jechaliśmy pod ten sam adres. Taksówki jechały razem jak w kolumnie, nikt nie został na żadnych światłach itp. Było nas 2x 4 osoby. Dojeżdżamy na miejsce i różnica w paragonach wyniosła aż 7zł. Trzeba było widzieć minę kierowców jak się gęsto tłumaczyli. Nie chodzi mi o 7 zł, ale o sam fakt rżnięcia pasażerów. Pominę fakt, że znaleźć dwa vany to był problem w korporacji TAXI. Żenada. Tylko UBER
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

to nie wyłudzenie

taryfa nocna, świąteczna i po za miasto w Bawarii 80 Euro i to bez płaczu, a Komfort Taxi jeżdzę od lat i tylko same superlatywy, mili kierowcy,ceny niskie,żadnych problemów.Za trzaśnięcie dzwiami najniższa cena i to boli konkurencję, dla tego takie tendencyjne artykuły.

Jedyne uczciwe Taxi Elite Gdańsk

Polecam Elite Taxi Gdańsk w drodze na lotnisko i z lotniska . Stałe ceny , przemiła obsługa , komfort i piękne auta . Korzystamy z usług tej firmy od zeszłego roku .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Takie oszustwa

To standard. Nas też tak oszukano. Dlatego polecam ubera. Tam masz podane widełki PRZED kursem i kietowca nie może pobrać cztery razy większej kwoty. Dodatkowo mamy zapis trasy GPS w swoim telefonie i wiemy czy jechaliśmy okrężną trasą. Tylko Uber.

śmiecie taksowkarze, niebawem wasz koniec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Uber=szajs

Nie popieram w żaden sposób komfort taxi, nie znam ich więc się nie udzielam. Ale są korporacje, które na prawdę są uczciwe. Jeżdżę od lat wybranymi takimi jak np Euro taxi Gdynia i nigdy nie miałem jakiś nieprzyjemności. A Uber? Hmm... I tak będzie przy obecnych rządach niedługo zabroniony sądowo jak we Włoszech i tak... Zobaczą, że nie ma wpływów do budżetu a Uber na lewo bez kasy bez badań lekarskich, kwota też nie wiadomo jak wyliczona, często wyższa niż taxi. Nie wiem czy też byście chcieli jechać autobusem, którego kierowca jest z przypadku i poza prawem jazdy nic nie posiada.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

A po co coś więcej niż prawo jazdy?

Jest jakiś inny dokument potwierdzający kwalifikacje do prowadzenia pojazdów? Skoro ma prawko to znaczy, że może jeździć.

Taximafia

Jeżdżę taksówkami bardzo, bardzo często - co najmniej 7-10 razy w miesiącu i ilość nieuczciwych taksówkarzy jest po prostu porażająca. Na dzień dzisiejszy przed wejściem do taksówki zawsze pytam o cenę, szczególnie w okolicach lotnisk i dworców.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak samo ilsoc klientow jadacych za wysokie stawki i krzyczacych ze zostali oszukani jest porazajaca

lysy

zlotowy najbardziej pie**zona grup[a zawodowa prostakow i zlodziei....!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

prostacy

Taksôwkarze pewnie prostacy ale ludzie naciągani to pewnie kwiat inteligencji

bb

no afera prawie jak amber gold ,ale gdanski portal napewno dobrze napisze fajne rzeczy o uber no bo to takie barachło ameryk,,,,

komfort

hmmm z komfortu korzystałam i dalej korzystam jeszcze ani razu nie natrafiłam na kogoś takiego przeważnie mili i kulturalni ludzie :) powinni zwolnić tego taxiaża bo psuje renomę firmie po prostu skoro dostało się esmsa że jednak nie czarny tylko srebrny podjedzie to na co do czarnego wsiadać a po drugie trzeba było się zapytać czy to pan został zamówiony na lotnisko za 50 -60 zł a jak siedzą cicho a wsiedli i jeszcze poprosili na lotnisko nie mówiąc na Różową kartę to wcale się nie dziwię że policzył ich normalnie tak że nie wiem czy ten temat się tu nadaje :)

Jeżdżę dwa razy w tygodniu na lotnisko i z lotniska korporacją Neptun Taxi nigdy nie miałem problemow rozliczeniowych. Miła obsługa, czyste auta i na czas podjezdzaja pod adres. Na lotnisku w terminalu zdarzają się zaczepiajacy niezrzeszeni taxi omijam ich bo to naciągacze
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

wszedzie kradna te trole , w zeszlym roku w czerwcu polecialem z zona i z dziecmi do irlandii na wesele kuzyna , towazyszyl nam rowniez moj brat ze swoja rodzina . kiedy wyszlismy z lotniska w dublinie wsiedlismy do dwoch taksowek jednej korporacji , po dotarciu na miejsce ja zaplacilem za kurs 20 euro a moj brat 30 euro , na szczescie tego szmaciarza sprawa wyszla na jaw dopiero po odjezdzie taksowek . wiec jak widac na calym swiecie fachu tego trzymaja sie tylko lenie , cwaniaki i zlodzieje a wiekszosc z nich to emerytowani policjanci.

komfort taxi

komfort to tylko z nazwy a po za tym zasyfialy szrot po wyjsciu z ktorego nalezaloby zglosic sie na zastrzyk przeciw tezcowi

potrzeba konkurencji

Uber pilnie potrzebny!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pasazerka taksowek

Rowniez korzystam z uslug taksowek Neptun Taxi i potwierdzam komfort przejazdu, wole doplacic do kursu i miec pewność ze jade z wykwalifikowanym kierowca ktory musi mieć kwalifikacje i przejsc wiele testow zeby wykonywac swoj zawod a nie z kierowca ktory dopiero co zdal orawo jazdy i jezdzi dorywczo , nie znajacy nawet miasta, nie placacy zadnych podatkow. Nie jezdze zadny Uberem nie pilecam ich !!!

Skoro nie jeździsz dlaczego zabierasz na ten temat głos?

A zwłaszcza nie polecasz? Przypominasz moherów blokujących sztuki teatralne bez ich oglądania .

Kierowcy TAXI stojący pod dworcem gł. w Gdyni

Wystarczy dosłownie przez chwilę przyjrzeć się taksówkarzom stojącym w kolejce pod dworcem, by wiedzieć z jakim elementem można mieć do czynienia. Kłócą się najczęściej o miejsce, który ma staćn najbliżej. Wulgarni, opryskliwi, agresywni.

uber

wybieram ubera
kultura i uczciwa cena
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Komfort, chyba najgorsza korporacja taxi w Trojmiescie.

Stare samochody i tego typu sytuacje to normalka. Korzystam z taksowek kilka razy w tygodniu i zawsze zamawiam Ubera. Kulturalni kierowcy, wygodne samochody i niskie ceny. Polecam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Co za brednie!

Jak można nazwać taksówkarza nieudacznikiem który do żadnej pracy się nie nadaje? Czy ktoś kiedyś próbował ogarniać w jednym czasie prowadzenie samochodu, obsługę aplikacji, rozmowę z często niemiłymi klientami i jeszcze próbę udowodnienia że nie jesteś wielbłądem i nie chcesz oszukać klienta. Nieudacznikiem jest raczej klient który mając na szybie taryfikator nie potrafi sobie przeliczyć kosztu przejazdu, wszystko jasno napisane więc w czym problem?
Najlepiej nazwać taksówkarza złotówą i oszustem ale prawda jest taka że dzisiaj łatwo zostać taksówkarzem, samochód ma prawie każdy więc zapraszam, spróbujcie zanim ocenicie. A jak kogoś nie stać na taksę to niech wraca autobusem albo idzie pieszo. Ludzie by chcieli jechać za pół darmo a to działalność jak każda inna, każdy musi z czegoś żyć.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

Można jak zamiast 60 zł chciał 200? Przycina i nic więcej nie ma żadnego wytłumaczenia dla niego. Nie wierze, ze tyle wyniósł kurs po prostu taksówkarz potrzebował trochę pieniędzy i brakowało :)

Trzeba rozgraniczyć złodzieja

od taksówkarza

serio jak mam wziac takse to juz musi byc naprawde mega mega mus. Zawsze albo jakis PISowski dyskutant, albo cwaniak, albo spina o kase, uprzedzasz, ze chcesz zaplacic karta juz zamawiajac kurs to potem 10 min focha, ze musi terminal wlaczyc. Unikam jak moge korzystania z taryf.

w zeszlym tygodniu zamowilem taxi Komfort.

Jal wsiadlem do taxi to zobaczylem ze na tablicy rozdzielczej swieca sie chyba wszystkie mozliwe lampki, jak na choince. Wyskoczylem na pierwszym skrzyzowaniu. Zamowilem Ubera i bezpiecznie dotarlem do celu. Polecam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

kolejny artykul opisujace prawdziwe oblicze korporacji taksowkarskich.

Straszne. Mam nadzieje ze po tym juz nikt nie ma watpliwoscie ze najbezpieczniej korzystac z Ubera.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

komfort taxi i wszystko jasne

najgorsza firma w miesscie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tylko uber

jak w tytule ha!

A potem taksówkarze się dziwią że ludzie jeżdżą uberem... Sami sobie robią antyreklame!

Anonim

Można tylko powiedziec rąbana złotówa

Co za niespodzianka...

Miałem kiedyś podobną sytuację - chciałem się dostać do domu w Gdańsku z terminalu promowego w Gdyni. Podszedłem do taksówkarza i pytam czy dowiezie mnie tam i tam za 70 zł. Mówi, że tak. Dojeżdżamy na miejsce, a facet żąda 100 zł. Nie, to nie była żadna pomyłka, tylko chciał mnie najzwyczajniej oszukać, bo twierdził że przed podróżą proponowałem właśnie 100 zł. Oczywiście dostał to co było ustalone czyli 70 zł. Odjechał z piskiem opon :) Oczywiście moja sytuacja nie jest tak drastyczna jak ta opisana w artykule, ale oszustwo to oszustwo.

A ja nie pytam za ile pojedzie. Sprawdzam paragon i jak wszystko gra płacę .

UBER ich pochłonie

A potem się dziwią, że UBER robi konurencję. Ludzie nie chcą już jeżdzić z taksiarzami rodem z PRL

Taxi z PKP gdnask

Jakiś czas temu wieczorem nie chcąc czekać na autobus nocny zapytałem taximana czy za 10 pojedzie na Chełm. Wyśmiał mnie i tyle.
Po sprawdzeniu że na autobus będę czekał ponad godzinę wybrałem jednak taxi wsiadłem i pojechałem wg taksometru.
Taksometr pokazał ... 8.60.
Dałem 10 i taximana nie chciał wydać reszty;) bo przecież mówiłem że za 10;)
Ja tak chciałem ale taxi się nie zgodził ;)))
Chciwy traci...:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

To musiało byc tak krótko po wojnie . Dziś pierwszy km kosztuje 8 zł a następny od 1,80 do ...... .Ty jechałes nie na Chełm tylko tam gdzie leżał jakiś hełm który zgubił jakiś żołnierz. Zaanawiam sie po co ludzie pisza takie bzdury.

Uber

Tylko Uber

Te wszystkie opinie to część prawdy

Tak - jestem taksówkarzem bo w wieku 63 lat znaleźć inną pracę (jak radzą niektórzy "mądrale") jest prawie niemożliwe (i Ty będziesz kiedyś stary - "mądralo"). Ja pracuję uczciwie i nie naciągam na kursach. Jest skromnie ale jakoś wystarcza. Znam wielu podobnych mnie. Ale znam również tych którzy (jak tu padło to słowo) należących do "mafii". Okupują co niektóre postoje i "walą jeleni" na opłatach za kursy jak tylko mogą. Ja na takim postóju nie mogę stanąć bo albo będę miał auto zapryskane gazem pieprzowym, albo dostanę "w ryja" lub stracę opony przecięte przez "kolegów". I to oni kształtują opinię o świecie taksówkarzy. Mendy zdarzają się w każdym zawodzie. Tyle że akceptacja przez ludzi jest różna. Jak taksówkarz oszukuje to źle ale jak pasażer ucieka bez płacenia czy policjant bierze łapówkę za brak mandatu to dobrze. Opinie kształtują też głosy "szczylarstwa" które chce nad ranem "po pijaku" dojechać do domu za darmo albo jak najtaniej ale o 5 rano o Ubera itp jest trudno.
Nie przesądzajmy o niczym bo prawda jest złożona. Po prostu eliminujmy złodziei ze społeczeństwa.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak sami nie wyeliminujecie cwaniaków, złodziei i "mafii" ze swojego środowiska, to będziecie tak postrzegani.

Sposobów eliminacji jest dużo, jak trochę ruszycie głową, to na pewno wymyślicie. Ale musicie zacząć działac - w zasadzie trzeba to było juz dawno zacząć robić.

Przez ostatnie 10 lat moze zamawiałęm taxi z 3x, przy czym dwa z nich to było zaprzyjaźnione, legalne taxi, gdzie kierowcę znałęm z imienia. A dlatego tak mało korzystam - ze względu na wałki i cwaniactwo. Zresztą - nie ma tego złego... dzięki temu zmniejszyłem ilość wypijanego alcu na imprezach ;)))

"Jak sami nie wyeliminujecie cwaniaków".....

Ano niestety - mafia silniejsza. "Dziadek" ani fizycznie nie podskoczy młodym, łysym pałom ani skargi na Policję nic nie dają - mam już kilka umorzonych zgłoszeń. To prawdziwa "mafia" i nie boi się nikogo. Mogę przyznać że sam jestem przerażony i zniesmaczony "pracą" niektórych innych "złotów" ale nie mogę nic zrobić. To oni kształtują taką opinię - niestety jest ona słuszna - ale ja mimo że pracuję uczciwie (tak zostałem wychowany) na tej opinii cierpię. Dlaczego nie przejdę do Ubera (myślałem i o tym)? Bo znowu nieuczciwa konkurencja (o legalności wbrew opiniom nie wspomnę - nie stać mnie na zapłatę 8tyś kary) - mam auto w pięknym stanie ale "za stare" aby się tam zarejestrować. Zastanawiam się czy właśnie tego warunku nie zgłosić do UKOiK bo on mnie eliminuje a nie powinien. Stare nie znaczy złe oczywiście pomijając opinie "najmądrzejszych" w wieku 16-35lat. Nie wiedzą że też mam 200 koni (takie preferują) i to bez turbiny.
Dlaczego dochodzi do takiego "najazdu" na taksówkarzy? Moim zdaniem jak "szczylek" (bo tacy tu głównie źle piszą) dał się wyrolować to jego g*wniarska ambicja nie pozwala mu się pogodzić z taką sytuacją więc ostro "szczeka" przy każdej okazji. Jakoś kobiety tu rzadko piszą. W tej konkretnej sytuacji jestem przekonany że to prowokacja za wywiezienie pod las po braku zapłaty za kurs. Ja się przyznam że też tak raz zrobiłem podpitym gnojkom za brak zapłaty. Czy też mieli krzyczeć że ich chciałem zgwałcić? Chcieli mnie za to "ukarać" ale kamerka rejestrowała wnętrze taxi więc tylko zwyzywali. Potem jak "wytrzeźwieli" że do domu daleko to zaproponowali uczciwą zapłatę nawet z góry ale przecież jakaś kara za chamstwo musi być. I nie opisuję tego w każdym temacie o TAXi chociaż co trzeci, nocny pasażer to chamski, zarozumiały gnojek w młodym wieku, często pijany, śmierdzący i zarzygany no i oczywiście pełny "golas" który dostał kopa od pana Bramkarza w knajpie albo w pysk od podrywanej dziewczyny więc wszystko to "odbija" sobie na taksówkarzu. A jak ten z mafii (łysy i silniejszy) go jeszcze "wykuka" to stąd mamy tą nienawiść.
Suma sumarum - tylko rynek czyli klienci mogą wyeliminować mafię i złodziejstwo. Trzeba pytać przed kursem o cenę a dla pewności odpowiedź sfilmować telefonem. Do "kombinujących" w temacie ceny - nie wsiadać. Będzie lepiej niż w Uberze a nawet w Erze.

P.S. Cytat:"dwa z nich to było zaprzyjaźnione, legalne taxi,..."
I ja jeżdżę głównie ze stałymi klientami. Może dlatego jeszcze wytrzymuję......

Dziś wracałam opti taxi i własnie facet mówił, że stanać pnp przy dworcu nie może, bo ci drodzy od razu do niego z łapami, że im stawki obniża.

Tak się właśnie dzieje.

Nowa metoda oszustwa

Szkoda ,że nikt nie zwrócił uwagi na nową metodę oszustwa. Zamawiasz taxi w korporacji, a po paru zręcznych r******h oszustów(kierowca lub kierowca i korporacja) jedziesz przewozem prywatnym.

jaki nr fon do ubera

bo już żaden prywatny złotówa mnie nie nabierze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

chyba aplikacja..

Nie ma telefonu do UBERa

Trzeba ściągnąć aplikację na smartfona, która robi za terminal do systemu.

Komfort

Niestety właściciel komfort Taxi ma takie podejście do reklamacji ma gdzieś klientów. Już kiedyś miałemz tą firmą problemy i wiem ci to znaczy. Nigdy więcej komfort taxi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

W późnych latach 80-tych wyciągałem znajomych Jugosłowian (jeszcze była Jugosławia) z aresztu w Sopocie.
Chłopaki zamówili kurs z Ground Zero. Złotówa wyczaił, że sami inostrańcy i chciał ich niemożebnie przyciąć.
Chłopaki już znali polskie realia, zatem się nie dali.
Skopali mu auto. I tak miał farta, że po gębie mu nie natrzaskali, bo chłopaki były z tych "wyrywnych" :D
ROzeszło się po kościach.
Pieski, poza protokołem, powiedzieli mi, że kilka dni wcześniej jakiś złotówa chciał przyciąć szefa komisariatu w Sopocie, który jechał z kolegą, inostrańcem.
Zatem złotówy miały wówczas w sopockiej policji przechlapane od wejścia :D

Ty ksiązki powinienes pisać , ale tylko bajki.

Wiem, że brzmi to jak bajka.
Ale opowieść jest autentyczna.

Nie mam najmniejszego powodu, aby konfabulować.

A tam pierdzielenie. Przynajmniej jezdzi legalnie a nie jak Ci oszusci z ubera!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

W jaki sposób legalnie? Zapłaciłby podatek od tych 200 zł? Zapewne nie. Przecież on nigdzie nie jechał, nic nie zarobił, to nawet nie był on. I jeszcze to złe Państwo go Zusami obarcza...

30 złotów stoi na św Ducha i rżnie w karty, ale na dworzec nikt nie pojedzie, bo oni czekają na "Klienta"! Dygaj sobie człowieku sam z walizą, bo jaśniepanom sie nie opłaca..

Nie lubicie taksówkarzy. Tak sie zastanawiam , to po co wsiadcie do taksówek?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Protestują przeciwko Uberowi, że jest nielegalny... a sami cwaniacy przy pierwszej lepszej okazji oszukują zmieniają taryfy montują klikacze oszukują turystów. Zamknięty klan przez lata było to zamknięte środowisko nie dopuszczali nikogo nowego teraz się dziwią i wkurzają. Mówią że Ubrowcy nie mają licencji:) a najlepsze tłumaczą ze nie mają badań:D a jak oni robią te badania niech powiedzą prawdę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Uber jest legalny, ale odpłatny przejazd uberem już nie. I nie gadajcie, że tylko w Polsce, bo tu gdzie mieszkam uber też jest na celowniku policji i odpowiednika ITD.

Ale wiocha w tym mordorze północy :D

Przeżyłem już swoje lata , może nie często ale okazjonalnie korzystam z taksówek i czytajac wasze posty zastanawiam się czy jestem szczęśliwcem bo mnie nigdy nie zdarzyło się przeżyć historii mrożących krew w zyłach które Wy przeżyliście w taksówkach . Jak Was czytam to dla Was wejście i przejazd taksówką to jak wyprawa w nieznane z której można nie wrócić . Fantazja czy postanowiliście potraktować tych ludzi jako odgromnik waszych frustracji . A może to z Wami jest coś nie tak bo wsiadając do taksówki wydaje sie Wam ze z tą chwilą zostaliście włascicielami tego samochodu a taksówkarz to wasz niewolnik . Starszym przypominam słowa piosenki którą przed laty śpiewał Jarema Stępowski o warszawskim taksówkarzu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też sie nad tym zastanawiam, często zamawiam taksówki zazwyczaj na tej samej trasie i płace tyle samo albo 1, 2 zł więcej zależy światła, korek.. Ani razu nie trafił mi sie ktoś nie miły. Jeżeli widzę, że kierowca nie ma ochoty rozmawiać po prostu go nie zaczepiam i jedziemy w ciszy..

Ksiąze William w Sztutowie

Bardzo dobrze. W końcu wielcy Europy zaczynają się interesować historią Europy i Polski. Warto aby poznali prawdę. Skoro córka więźniarki obozu Stuthof mówi że strzelali w obozie oficerowie niemieccy albo polscy!!!!! to znaczy że prawda wciąż przegrywa z kłamstwem

Pan taksówkarz pewnie w przerwach między okradaniem pasażerów

oprotestowuje Ubera?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

wiesz ze obrażasz uczciwych ludzi .No tak ale jak się ma guru na Nowogrodzkiej to tak to wyglada .

nie wierzę że taka ciemna masa może istnieć

a może się sam wysadzisz za poglądy... byłoby jednego kretyna mniej

czarny mercedes

też kiedys jechałam własnie tym czarnym mercedesem i koleś zarządał za kurs z Sopotu do Gdańska 100zł

Taxi szczecin

Kiedys w trojke wzielismy taxi ze szczecina do polic. Ugadalismy sie na 50 zl. Bylismy mocno wstawieni, ja najbardziej. Kumple jeszcze po drodze wskoczyli do sklepu po browary a ja w tym czasie dalem mu te 5 dych potem zasnalem. Na miejscu ch.j niemyty jeszcze ich skasowal o czym dowiedzialem sie na drugi dzien
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Naucz sie pić a nie upijaj sie do nieprzytomności że o bozym swiecie nie wiesz . Przyśniło ci się ze mu zapłaciłeś .Wódka jest dla mądrych ludzi a nie dla głupców.

Wolny ? Wolny...Klient wsiada....No gdzie ?! Mówił pan ze wolny.Sobota wolna to i ja wolny,nie robie...

Niestety też się przejechałam na tej korporacji

Nie będę wchodzić w szczegóły ale nie korzystam już z Taxi "KOMFORT". Taksówkarz wiozący mnie na dworzec nadłożył drogi (myślał że jestem turystką chyba i nie znam Gdańska), podniósł na mnie głos ja mu zwróciłam uwagę i nie chciał wydać paragonu.

To naprawdę straszne

Przez niego nie mogłaś wziąć udziału w loterii MF.

Unikać tej firmy i już. Tęsknie za dawnymi City Taxi 91-93 i stare Hallo Taxi 91-97. Później po tych wszystkich fuzjach z Cronos, Plus i Neptun całą markę wzięło w łeb. Teraz jeżdżę z inną firmą.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

z Chronos

Mosz racja, Chronos 91-92

Juz usuwam numer do komfort taxi.

Stary numer

Wsiada się do taksówki i pyta ile kosztuje kurs gdzieś tam.
Kierowca mówi że nie wie jak to daleko ale "złotydwajsćia za kilometr"

Potem mówi że informował pasażera że kurs kosztuje "złotych dwadzieścia za kilometr"

A paragonik na 200 dawał? czy tak sobie z nieba?

Zresztą taki kurs może kosztować nawet 500 jeśli się wcześniej informuje klienta .I każdy ma wybór - zgadza się lub nie .

my taxi lub uber

my taxi lub uber i można jechać spokojnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

aplikacje na telefony

to narzędzia do śledzenia ludzi

Dlatego jeżdżę Uberem

Dlatego jeżdżę Uberem, a mafia taksiarzy go zwalcza. Tam to nie byłoby możliwe. Do tego samochody jeżdżące w Uberze są czyste a kierowcy mili... W taksówkach buraki słuchające disco polo i stare strucle z niemieckich złomów przesiąknięte pleśnią i dymem papierosowym.

A taksometr ile wskazywał? Przecież cierpy swoją wyższość nad innymi uzasadniają m.inn. posiadaniem taksometru...

pewnie włączył 4 taryfę, bo inaczej by tyle w życiu nie wyszło.

nic dziwnego

że nie udało się umówić z właścicielem korporacji. Ja jako kierowca próbowałem się z nim umówić miesiąc zanim się udało. On już taki jest. Z innej epoki.

A ja bym zarzadal paragonu zkasg fiskalnej i wezwal policje tego taksowkarza juz by nie bylo nie wystarczyloby mu na kare tylko tak sie robi

Komfort to najlepszetaxi dla powrotu z imprezy

Gdy jesteś dziewczyną.
Do tego najtańsze.
A niemców akurat mi nie szkoda. Za spaloną warszawę za auschwitz za sobibor i wiele innych obozów za gwałty rabunki niech niemcy płacą w Gdańsku nawet 2000 zł. Nie stać niemców to sorry pieszo. U nich taxi to 50 euro i nikt Polaka nie pyta czy drogo.

do kretyna

Aleś ty głupi.....

taxi to wielka mafia brak kultury brak !!!!!!!!!!!!! a kierowcy bardzo marni i te ceny z kosmosu trzeba korzystac z ubera i roznym innym tylko nie taxi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Owszem wielu taksówkarzy ma za uszami ale

stereotypy wygłaszane w postach są niesprawiedliwe dla całej reszty. Poza tym łatwo jest pisać o taksówkarzach, bo są łatwo identyfikowalni. Myślicie, że w przewozach osób i w Sruberze nie ma przekrętów? Pewnie, że są, jest tylko mniej możliwości bo nie ma taksometru i trudniej namierzyć. Kierowca wyżej wspomnianej firmy też nie raz pojedzie na około a klienci mi opowiadali, że dziwnie jak się chce złożyć reklamację to aplikacja się zawiesza. Obciążenia klienta po 10zł. też się zdarzają. Po prostu kierowca sobie nie przyjechał a napisał, że to klienta nie było.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Złotówy - wszyscy oszukują tylko oni świeci

Tak nadają na wszystkich dookoła dbając o interesy państwa a sami na każdym kroku oszukuja jak tylko mogą. A to stawka wyższa a to zła taryfę włączył a to pojechał dookoła bo przecież tam remont jest... masakra! Wyłudzenie i trzeba zgłosić do prokuratury! Niech udadzą jednego I drugiego.

Wiecie mambsasiada taksowkarza

Wyglada jak oprych i dziwie sie ze manklientow. Do tego jezdzi oplem!!!
Ale najlepsze jest to xe facet smierdzi jak kosz na smieci.

Dlatego korzystam z ecocara

Dlatego korzystam z ecocara, mało kto wie a tam płacą im na godzinę i kierowcy nie mają ciśnienia na kręcenie licznikiem czy też jakieś jazdy w kółko, po drugie świetna opcja u nich to ta ich aplikacja i monitorowanie każdego przejazdu. Może 2.40 to nie to samo co 1.80 w komforcie ale za tą masz nowe czyste auto hybrydowe i pewność że na miejscu docelowym nikt nie krzyknie Ci ceny 4 razy większej niż na kasie.

Drodzy państwo

Przestajemy kożystać z usług Komfort Taxi

Owczarki niemieckie na pewno

Polacy maja rabat.

Brawo taxi!

Nienawidzę Niemców
Za bomby na Warszawę
Nienawidzę Niemców
Za miliony trupów
Nienawidzę Niemców
Za spalone wsie
Nienawidzę Niemców
Nie! Nie!

Brawo taxi

tak trzymać

tylko frajerzy jezdza taksowkami !

zlotowy pilnujac slupkow calymi dniami jak dostana jeden kurs robia sie pazerni, dziady emerytowane

Uber uber taki sam złodziej przestań tak reklamować i nie wciskaj ludziom ciemnoty

Ale Was zgryzota zawieść .....

Gość

Szkoda że na mnie nie trafił taksòwkarz.Oj by się ździwił .......

ale co by sie zdziwil?ludzie wsiedli do innej taksowki i stad to nieporozumienie. taki przyklad cena butow w markiecie 30 zl,cena w sklepie firmowym 3000 zl jeden kupuje buty za 30 zl drugi za 3000zl,kilometr w taksowce jednej kosztuje np 1,8 zl a w innej 10 zl za km,masz cennik to patrz a jesli nie jestes pewein to poprostu zapytaj i po problemie!!! a ty gosc jak bys wsiadl do drogiej i bylby wykonany kurs to bys zaplacil i tak wzywajac policje bys jeszcze sobie kosztow narobil i wstydu masz cennik wsiadasz jedziesz to go akceptujesz!!czy to takie trudne do zrozumienia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Po ilosci plusow na pierwsze komentarze mozna jasno stwierdzic, ze artykul sponsorowany przez ubera.

Jeździłem komfortem w trojmiescie

Kierowcy w komforcie to patologia.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

odrzucil zlecenie ale przyjechal na wlasny rachunek! co za klimaty

Trzeba wiedzieć z jakiej firmy zamawiać taxi...

Ja to wybieram Neptun Taxi, Hallo Taxi Super Halo Taxi. Zresztą z tej ostatniej firmy panowie (miałam nawet zapisany numer- bodajże 902 lub podobny i chyba 245 lub 425)bardzo okazali się po kursie ze szpitala bardzo pomocni- poświęcili swój czas i paliwo nie biorąc grosza. I proszę nie oceniacie innych swoją miarą i niesprawiedliwie.

Ale Uber jest zły, co nie?

Przedwczoraj w Warszawie za kurs liczący ok 6km zapłaciłem 50zl. Taksówkarski biznes umrze śmiercią naturalną, a odpowiedzialni za to są sami taksówkarze. Nie ma dla Was miejsca na rynku. Zdychajcie

Darek

rąbać dziadów z wąsami. Stawiam na taksówkarską mlodzież. Tylko ECOCAR
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Śmiecie

Największe śmiecie i oszusci to taksówkarze kroją takie pięniądze że głowa boli. Niech upadna wszystkie korporacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pamiętam jak się kiedyś kumpel spierdział w taksówce to kierowca się zatrzymał i nas wywalił. Potem w następnej tak samo.I tak oto dojechaliśmy na imprezę za FRIKO! I CO MOŻNA?

haha ''korporacja''

banda palantów i głupich cwaniaczków. Każda złotówa sprzedałaby własną matkę za 1 zł. Ta tzw. korporacja powinna wywalić na zbity pysk tego idiotę, bo przecież otrzymaliby nagranie wideo z lotniska. Idiota nie dość, że chciał wycyckać korporację, to korporacja jeszcze go chroni. Szmaciarze. Na miejscu klientów nie korzystałbym z usług takich łajz.

I dlatego jeździ się tylko UBEREM, albo korporacjami posiadającymi swoje aplikacje zamawiając kursy tylko przez nie.

Czyli w wypadku trójmiasta itaxi, mytaxi, Cab4you (co ciekawe z tej aplikacji korzysta między innymi Komfort Taxi, więc nie doszłoby do tej sytuacji, gdyby kurs zamówiono przez aplikację), Taxido/Polska Sieć Taxi, Wtedy nie ma szans, że trafisz na kogoś, kto będzie chciał cię tak oszukać jak wspomnianych Niemców.

dlatego tylko konkurencyjne firmy

Ludzie przestancie jezdzic taxi bo to zwykli oszusci i naciagacze.Jest tyle innych konkurencyjnych firm jak uber,speed drivers,scorpion.Taniej i bez oszustw !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moja Mama lat 82 .....

jest osobą niepełnosprawną. Od 2 lat korzysta z usług AS Taxi. Panowie zawsze są na czas. Pomagają pasażerce wsiąść do samochodu. Zapłatę przyjmują Kartą i wystawiają paragon.
I liczą 1,80 zł za kilometr.

Tak jak Komfort

UBER ????

Nigdy nie skorzystam.
Żeby pojechać trzeba zalogować się: Imię, nazwisko, mail, komórka, nr karty płatniczej i termin jej ważności, kod karty.
Takie dane mam podać, żeby pojechać Uberem ? NIGDY.
Wolę AS Taxi.

Te same dane podajesz płacąc kartą u pana zenka kartą w warzywniaku. Idąc tą logiką wogóle lepiej nie zakładać konta w banku.

Oszuści uważajcie na nich

Zostałam oszukana przez Taxi stojącą przy hotelu Scandic w Gdansku na przeciwko dworca kolejowego.stoją tam taxowki bez napisów bocznych z żadnej korporacji.Naliczają swoje ceny x 5 jak normalna cena.

Rżną ile wlezie....To mafia,

cwaniacy i oszušci jak tylko widzą obcokrajowca licznik zaczyna stukać dwa razy szybciej.....

Poszkodowany

wyłudzenia i gwałty w tych taxi

uber

Uber i tyle w temacie a nie protesty nieuczciwych taxi

Speed Driver

Ja korzystam z Speed Drivers i jestem zadowolony.
Z normalnymi taksówkami trzeba uważać i na początku pytać o cene przejazdu

Ecocar

Uczciwie, czysto, pachnąco, kierowcy kulturalni. I tak, to jawna reklama:)

Strajk

Myśle ze nadal powinni strajkować i domagać sie swoich praw :)

oszukał, ale

Zgadzam się to co zrobił ten kierowca to świństwo i oszustwo. Korporacja też się nie zachowała. Ale pomijając ten fakt, spójrzcie w lustro Wy Polacy rodacy którzy tak plujecie na nas taksówkarzy, na mnie który jeździ uczciwie jak wielu innych. Spójrzcie na siebie Klienci nasi drodzy: wy mechanicy samochodowi, którzy nas skupienie na częściach i robocie jeśli się nie znamy, nie wystawiając faktur, wy producenci lichych towarów które sprzedajecie a ich jakość jest niewiele warta, wy agenci ubezpieczeniowi i finansowi dla których ważne jest tylko podpisanie umowy, wy budowlańcy, malarze, sprzedawcy tego co zbędne, urzędnicy i rządzący i wszyscy inni, którzy chcecie mnie oskubać, oszukać i jeździć na wodę, spójrzcie na siebie w lustro zanim nas oplujecie. A poza tym zanim powiecie że w taksówce śmierdzi, proszę myjcie się, nie upijajcie się, nie palcie przed wejściem do auta, nie kopcie foteli i pilnujcie swoich dzieci żeby tego nie robiły, nie wrzucajcie bagaży które przed chwilą stały na ziemi na kanapę, nie pijcie z puszek w trakcie jazdy, nie wymiotujcie. Bardzo was proszę. Pozdrawiam. Wasz sąsiad, rodak, taksówkarz.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Radio taxi komfort Bydgoszcz

Profesjonalne taxi najbardziej uczciwy sa mlodzi taksówkarze,polecam

Frustraci

W każdej branży znajdą się niuczciwi nawet w sądach dlatego nie obwiniajmy zaraz wszystkich taksówkarzy a dla zajadłych wielbicieli ubera źyczę wam takiej niuczciwej konkurencji w waszej działalności

Woda na młyn konkurencji

Dziwić się, że Uber tak dobrze się ma.

#Uberhunter

Teraz może śmiało dołączyć do bandy polującej na kierowców Ubera :D

to ciekawe

Najlepsi są panowie pod dworcem albo galeriami 12zl za km ;)) Pełna kultura i super auto :) Pozdrawiam małe berety ahaha
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moją znajomą taksówkarz z Dajan twxi naciągnął na tej trasie twierdząc że taryfa na lotnisko jest teraz stała i wynosi 80 zł bez względu na kurs i korporację. Jej kurs powinien kosztować 35.

cena

w niemczech kilometr przejechany taxi kosztuje 2 euro plus 3,10 za ,to bardzo tanio
150 zloty
po prosu w polsce zyc godnie to znaczy kantowac kombinowac .
Tak bylo za komuny i tak ma zostac
ps,pozdrowienia dla PIS brawo w polsce zyje sie wspaniale

Buuuuuu

Chyba reklama ubiera.......

Cwaniak i cham

Złotówa zawsze jak może to naciągnie pasażera.Wiem ze mają to cwaniactwo we krwi.Szef korporacji czyli dawny "pies" tradycyjnie stanie po stronie swojego kierowcy.Wstyd dla korporacji zresztą o coraz gorszę reputacji.Ja osobiście z ich usług już dawno przestałem korzystać.

Zamiast się starać to jeszcze tylko zachęcają do jeżdżenia UBEREM. Ja jeżdżę i jestem zadowolony, jasne stawki szybko i bez problemu . W końcu wolny rynek

Juz wiadomo.....

z jakim przewoźnikiem nie jeździć.

Polska to dziki kraj

Złotuwy - janusze psują nam opinię. Oskubanie klienta to ich znak firmowy.

To dlatego nie stać cię na słownik ortograficzny

Ten taksowkarz...

....powinien zostac natychmiast zwolniony, ukarany i pozbawiony dozywotnio licencji. a agencja powinna klientow przeprosic.

Złotówy

Nie lubię ich!

takie to buty !

ale pazerne toto ... g... by spod siebie wyzarlo, gdyby tylko moglo !

Trochę mętna ta relacja "ok 4.45" - może to było wcześniej i wsiadł do obcej, przypadkowej taksówki?

Możliwe, że jakiś leszcz podłączył się pod zlecenie - ale wtedy powinny być dwie taksówki. Najlepiej sprawdzić czas wysłania SMS - czytelnik napisał, że było to "już w trakcie jazdy".
Gość chyba nie ogarnia - nie podał godziny wejścia do merca, nie podał godziny SMS ,numeru merca też nie zapamiętał.

WSTYD

Tragedia! I tak postrzegają Polaków za granicą:złodzieje aut albo oszuści i naciągacze.
Musimy to zwalczać i napiętnować! Dlaczego nie podaliście numeru bocznego-to by mu dało do myślenia!!!

jakby taxiarzom zależało na opinii i zarobkach

sami by dziada ukarali przykładnie

Zlodziej-taxi !!!

2005 rok kurs z dworca w gdansku do jednego klubu w gd-wrzeszcz szukalem kolegi zostawilem kierowcy 50e wszedlem do klubu wyszedlem po 10 mim i jak sie mozna domyslac ani taxi ani pieniedzy .A bylem trzezwy :) taxi to zlodzieje ! ! !

Tylko Uber

vv

to taksówkarze a nie jacys uberowcy pąpują na ten polski burd,,,l ,zapewne jeden z drugim pobiera 500+ i inne mundurowe przywileje to twarz piach radze włożyć darmozjady plujące tutaj ,także szacunek dla ludzi dzięki którym żyje masa nierobów co udają ze cos robią ,a robią pod siebie

Wyłudzenie taxi komfort

Ludzie nie korzystajcie z tej korporacji ! ! Taxi Komfort ! ! Niestety za taką bezczelność się płaci. Poinformuję rzeszę ludzi ,żeby nie korzystali z usług tej korporacjii. SZOK

uber najlepszy

Wiadomo każda złotówa kombinuje im zawsze jest mało

Czyli

otrzymał zlecenie od Centrali Komfort Taxi , wysłał sms-a po dotarciu na miejsce wylogował się , po wejściu klientów zaproponował 200 zł za przejazd i pojechał na lotnisko . Tam wydrukował paragon z ową kwotą . Pytanie do SZEFA KOMFORT TAXI czy pracownicy mogą jeździć na umowę a nie na wskazania taxometru ?

Wk......wiony sku...wiel

I Wy chamy i prostaki, stojący po tych postojach, śmierdzący petami z brudnymi taksówkami macie prawo do wszystkiego??? Naganiacie się na Ubera, wczesniej kierowcom ze Skorpiona opony przebijaliscie. Nabijacie kolosalne rachunki na nietrzezwych klientach. Ludzie juz Was nie chcą i to Wy tworzycie nieuczciwą konkurecje

I dlatego taksówkarze nie lubią Ubera...

J.w.

ecocar....

Wszyscy plujecie jadem na taksowkarzy..... Że zlodzieje..... Bandyci....Mafia....Lamusy bez wyksztalcenia.... Jezeli jestes osoba rozgarnieta to zauwazysz ze na szybie kazdej taxi jest cennik z cena wejsciowa oraz za przejechany kilometr... Jezeli uwazasz ze taksowkarz jedzie inna trasa zawsze mozesz zwrocic mu uwage ze preferujesz przejazd innymi ulicami.... Po zakonczonym kursie otrzymujesz paragon z kasy fiskalnej z wszystkimi informacjami.... czas , odcinek, ilosc przejechanych kilometrow oraz kwota do zaplaty.... Oczywiscie sa tam jeszcze dane kierowcy...... Ale jezeli wracasz na Bani z Sopotu po nocnych imprezach I pakujesz swoj tylek do pierwszego lepszego wolnego auta....... Bo juz padniety jestes I chcesz do lozeczka..... To faktycznie mozesz sie zdziwic.....Ale nie wylewaj pomyj na wszystkich taksowkarzy... Bo w kazdej branży sa ròzni ludzie....

Wolę umbera niż oszustów z korporacji taxi

zabrać licencję

zabrać licencję i po ptokach

Kim są taksówkarze

Cwaniaki byli zomowcy komuchy i tępy na emeryturach

Omijać komfort Taxi

To kiepska korporacja dlatego trzeba omijać ... Prosty przykład opisany w artykule

LOL

Polecam nie korzystać z post-PRLowskich wielkomiejskich korporacji pozakładanych przez PRLowskie szumowiny i obstawione przez podobny pomiot.
Jest wiele młodych firm oferujących uslugi na poziomie.

uber rules

sami sobie kopią grób. Oby już niedługo po korporacjach taksówkarskich pozostał tylko niesmak i wspomnienie.

ceny taxi

Jestem taksówkarzem od ponad 20 lat w najstarszej znanej korporacji. Złodziei i oszustów taksówkarzy należy bezwzględnie eliminować i dotkliwie karać. Klienci którzy czują się oszukani powinni zgłaszać ten fakt w odpowiednim wydziale UMG, bezwzględnie żądać paragonu, rachunku, a jeżeli jest problem z jego uzyskaniem wezwać policję. Co do cen za usługę to winę za ten bałagan ponosi ówczesny minister Gowin, poprzez uwolnienie zawodu taksówkarza, oraz władze miasta Gdańska które powinny ustalić urzędową cenę za km i godzinę postoju. Nie powinno być tak, że każdy może być taksówkarzem, jakby nie było jest to zawód który świadczy usługi dla ludności i klient wsiadający do taksówki powinien być pewny, że nie zostanie okradziony.

Taksówkarz by się bal na pewno nie z korporacji

Fajnie

się to czyta, interesująca pisownia: ))

komfort najlepsza korporacja

4 lata jeżdże,( jak nie ponad ) tą korporacją , ja i moja rodzina, kilka razy w tygodniu, zawsze uczciwi kierowcy, dyspozytorzy sympatyczni i uprzejmi. złego słowa nie powiem, nie ich wina, ze podjechało auto z innej firm a ci do niego wsiedli. auta komfortu sa zawsze bardzo czytelnie oznakowane, wiec debil tylko by wsiadł do takiej bez loga. , zresztą oni zawsze jak podjedzie ich auto wysyłaja smsa ,
pozdrawiam ekipe KOMFORTu
Oliwia z Lotników Polskich :)

Artykuł sponorowany

Artykuł sponsorowany przez firmę uber...

HALO TAXI stoja pod dworcem PKP GDAŃSK TO oszusci

oszukują na kazdym kroku właczają trzecią taryfe to klient wybiera z kim chce jezdzić i jak najtaniej zlotówy to oszusci tworza załosne strony anty...

80 zł z dworca pks na morene, wyjaśnienie kierowcy - "bo to niedziela".

Albo uber albo mytaxi zero komfortu co tam jest syf jaki ich malo auta ledwie co jezdza co nie ktore dajcie spokoj powini bardziej kontrolowac tych pseudo taksowkarzy auta ich daja duzo do zyczenia

taksówkarze

głupawe tłumaczenie się korporacji taksówkarskiej.Klienta nie musi obchodzić ich roszady podczas zlecenia.Wygląda na próbę robienia ludzi w Bambuko i zmowa kierowcy z dyspozytorem.Polscy taksówkarze wśród obcokrajowców maja znana renomę jako mafia i świat przestępczy
do góry