Widok

Kim jest kościelny?

Bardzo mnie i moim bliskim nie odpowiada osoba kościelnego w naszej parafii. Ksiądz dziękuję prawie co niedziele z ambone za prace. No jak można pracownikowi ciąglę dziękować kiedy otrzymuje za swoją prace zapłatę. Dlaczego jest to praktycznie kościół/kaplica tylko dla rodziny kościelnego?
Czemu ksiądz faworyzuje tylko ich? KIM ONI SĄ , że inni się praktycznie nie liczą, nie no przepraszam liczą się wtedy kiedy mają dać pieniądzę.
Uważam, ze sprawa powinna wkońcu zostać głośno i jasno załatwiona. Bo sytuacja tam panująca jest naprawde niesmaczna i nie powino tak wygladać w kościele.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 19
Dajcie już spokój kościelnemu.Lepiej pochwalcie sie tym ,że macie swoją parafie i fajny zespól "Koleczkowianie",który przepięknie śpiewa kaszubski repertuar i którego wam autentycznie zazdroszczę:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
tak czy siak Kościelny powinien zostać zmieniony !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
xxx-musisz mieć nadzieję tylko to ci pozostało z kultury.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety tacy ludzie są na wsiach, jeden na drugiego, a nie widza co u niego .Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jeżeli uważasz, że napisanie wyrazu chyba przez H jest ludzką głupotą, a nie po prostu błędem ortograficznym to sam masz problem ze swoją polszczyzną.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam nadzieje, że w Koleczkowie nie ma tyle ludzi takim poziomie kultury.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i co z tego? ''słownikowy pajacu''co ma do tego głupota?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Hyba"? Radzę sięgnąć po słownik. Głupota ludzka nie zna granic -.-
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zawsze sam sobie odpisujesz? heeeeloooool, pokazuje sie ip;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
TOMI dał by radę(hyba)Trzeba wierzyć w ludzi a nie w ...............(tu wpisz co chcesz).;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
jestem za!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to by ludziska oczy otworzyły. Zbyt dobrego kościelnego teraz mają!fałszywy naród koleczkowski
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
ludzie mam dla was wszystkich rozwiązanie DAJMY TOMIEGO NA KOŚCIELNEGO...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Będzie jak będzie. Tylko jestem ciekawa, ile z osób, które się tutaj wypowiadają, chodzą regularnie do kościoła. Co niedzielę, a nie od święta, czy od komunii, czy bierzmowania dziecka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Będzie jak będzie. Tylko jestem ciekawa, ile z osób, które się tutaj wypowiadają, chodzą regularnie do kościoła. Co niedzielę, a nie od święta, czy od komunii, czy bierzmowania dziecka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak nie będzie... dużo osób bezinteresownie dba o parafie !!!

Obecny Kościelny powinien odejść! naszczęście już odpowiednie osoby zaczęły pewne działania!

Niech będzie tak, żeby było dobrze; )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ta, a jak co do czego, to nikt nie będzie nic robił "bo są inni"
Weźcie się ogarnijcie -.-
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
No jeszcze trochę i naprawde będzie duży problem !
Kościelny tyle już namieszał w naszej parafii, że powinien dla spokoju wsi i parafii odejść i problem z nie potrzebną aferą byłby unikniony!

Są i wiejskie oraz miejskie parafie bez kościelnych i trzeba tam wiele więcej robić i działają bardzo dobrze...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
I dlatego nie uczęszczam do kościoła bo Boga wśród takiej trzody i zwyczajnie głupich i ślepych napewno nie ma.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi daje a co ja gorszy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
i wiadomu komu te pieniądze daje xd
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry