Widok

Kim jest kościelny?

Bardzo mnie i moim bliskim nie odpowiada osoba kościelnego w naszej parafii. Ksiądz dziękuję prawie co niedziele z ambone za prace. No jak można pracownikowi ciąglę dziękować kiedy otrzymuje za swoją prace zapłatę. Dlaczego jest to praktycznie kościół/kaplica tylko dla rodziny kościelnego?
Czemu ksiądz faworyzuje tylko ich? KIM ONI SĄ , że inni się praktycznie nie liczą, nie no przepraszam liczą się wtedy kiedy mają dać pieniądzę.
Uważam, ze sprawa powinna wkońcu zostać głośno i jasno załatwiona. Bo sytuacja tam panująca jest naprawde niesmaczna i nie powino tak wygladać w kościele.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 19
A kto decyduje o jego zatrudnieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
kolekte (dla siebie zresztą ) zbiera z taką miną i wogóle panoszy się po kościele z taką miną że bez kija nie podchodź. Bardzo nie uprzejmy człowiek !!! miałam z nim kilka razy do czynienia! jakiś wariat. Dziwię się że jeszcze nikt z Nim porządku nie zrobił !!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10
rodzina kościelnego bardzo mocno przywiązała się do księdza i kościoła bo czerpią niezłą kase !!!
kościelny praktycznie za nic dostaje od księdza z naszej kolekty. Za nic bo wszystko co się robi tam to robią ludzie, kobiety sprzątają itp, itd..
a skoro on jest to jego pracą jest otwarcie i przygotowanie do mszy... więc łaski nie robi !!!
Jego żona strojąc kościół takimi kwiatami to wiadomo że nie z pieniędzy z puszki tylko też od księdza z naszej kolekty i sporo dla niej zostaje, a nawet wiem że rozdając NIESPRAWIEDLIWIE dary dla ubogich to jeszcze od tych UBOGICH ściąga kase do słoika....
I KSIĄDZ nie reaguje, a wręcz przeciwnie !!!

a budowa baardzo słabo idzie jak po 5 latach....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 14
Głupie pytanie odpowiedz brzmi -Kościelnym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Może to para ten ksiądz i kościelny :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12
do góry