Widok

Kler

Kler oglądaliście, polecacie? Nie zmienil wam sie obraz naszego kościoła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nic nowego nieukazuje ten film coby nie było oczywiste .
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale wreszcie pokazuje
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba być ślepym, żeby tego nie widzieć ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie byłam jeszcze w kinie ale obejrzę w swym czasie.
Mój, skostniały już od lat pogląd na temat kościoła, księży i samego chrześcijaństwa ukształtowali Rodzice.
Szczerzy, uczciwi, czuwający i dbający o swoje dzieci, moi Rodzice.
Wiedzę i przykład, które mi przekazali oraz własne doświadczenia i wiedzę nabytą przez studiowanie tematyki staram się przekazać moim dzieciom.

Ps
Od jakiegoś czasu nie chodzę do kina na polskie filmy ponieważ filmy są kiepskie a aktorzy to grupki znajomków, do spółki z ekipą twórców, korzystających z 5minutowej fali, na której płyną by zgarnąć nieco grosza.
Wole 100-200 zł wydać na seans z dzieciakami, pośmiać się, zrelaksować, omówić morał, pointę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Lukrecja , aż miło posłuchać . Temat miał wywołać obsikanie i hejt a tu odpowiedzi wyważone .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie również jest milo gdyż żyję pośród Ludzi o silnych kręgosłupach, którzy z niejednego pieca chleb jedli i byle wietrzyk nimi nie zachwieje gdy niejeden już sztorm głaskał ich kamienne lica ;)
Filmy uwielbiam i oglądam sporo. Potrafię docenić dobre zdjęcia, dobre dialogi i umiejętny, głęboki przekaz a to teraz rzadkość.
Kler chętnie i na pewno zobaczę ale na spokojnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie pochwalam postawy: gorsze bo polskie. Ja wolę iść na dobry polskim film do kina i dam zarobić ich twórcom, niż wspierać Amerykańskie super produkcje. Oczywiście, polskie komedii romantyczne omijam szerokim łukiem, bo ani to śmieszne ani romantyczne. Ale jest pełno dobrych polskich produkcji z ostatnich lat: Pokot, Amok, Sztuka Kochania, Bogowie, Ostatnia Rodzina, Cicha Noc, Najlepszy, Wołyń, Moje Córki Krowy, Chemia, Karbala, Jack Strong, Carte Blanche... Jak widać można by wymieniać, a polecam tylko te które oglądałem, ale są też inne polecane.
Smażowskiego filmy zawsze mi się podobały, Wesele, Dom zły, Drogówka...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam, warto zobaczyć
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widziałam Kler i tak jak pisano wyżej nie ma tam nic czego nie byłoby wiadomo od wieków lecz w końcu zostało wypowiedziane na głos. Film potrzebny (tak jak Wołyń). Opowiada o ludziach i w moim przekonaniu nie dotyka wiary.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto zobaczyć. Każdy mówi "... nic nowego, znana sprawa... " ale z jakiegoś powodu pisiaków strasznie ten film boli.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jak to będzie po obejrzeniu? Ile osób i tak pójdzie w niedzielę do kościoła, rzuci na tacę, pośle dzieci do komunii i przyjmie kolędę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Będzie tak samo jak przed obejrzeniem. Nie można wszystkich księży jedna miarą mierzyć, abowiem są tacy (w większości), którzy do stanu duchownego wstąpili z powołania i całym swoim życiem służą bliźniemu. W filmie po prostu zostały skumulowane 3 negatywne zachowania księży (karierowiczów, cwaniaków i leniów). Poza tym jeśli chcesz sprowadzić tę merytoryczną dyskusję do poziomu rynsztoka to lepiej załóż oddzielny wątek
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem kto tu sprowadza dyskusję do rynsztoka, ale używając takich słów czynisz pierwszy krok w tym kierunku.
Szczerze mówiąc to nie znam tzw. dobrych księży. Jeżeli nosisz sutannę to należysz do gangu i firmujesz swoją twarzą kryminalne działania członków organizacji. To, że ktoś "robi swoje" nie zwalnia go od tej odpowiedzialności.
A pomagać ludziom, służyć im, wspierać duchowo, dawać oparcie można bez całej tej czarnej otoczki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oglądałem kilka filmów amerykańskich gdzi nawet prezydent popełniał przestępstwo, czy to znaczy ze wszyscy tacy sa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obejrzałam,spodziewałam się po opiniach Bóg wie czego a tu rozczarowanie. Od połowy seansu zaczynało wiać nudą , 3 historie wrzucone do jednego filmu nie wniosły niczego nowego czego byśmy nie wiedzieli. Z jakiego powodu tak naprawdę jest ta nagonka i zakaz opuszczania seansu to doprawdy nie wiadomo. Przecież każdy z nas zna napewno historię jakiegoś księdza który żeruje na naiwności parafian i dzieci. Musimy przede wszystkim zrozumieć, że ksiądz to też człowiek i ma prawo do błędu. Ale te błędy muszą być z taką samą surowością karane jak każdego przeciętnego człowieka.
Film przereklamowany ale może spowoduje ,że zaczniemy głośno mówić o nieprawidłowościach w kościele.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z takim IQ to lepiej jęzora nie strzępić, jak masz problem ze zrozumieniem osobnych wątków które się przenikają a w tle uwydatniona jest pełna symbolika judeochrześcijańska wraz z odniesieniami do sztuki, dobrym scenariuszem i grą aktorów.
Zostań lepiej przy "Koronie Królów"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry